Mesanje otrok v razrede

tema je zaklenjena

Mygrace

sporočila: 6506

2. sep 2012 21:32

Uf, uf!

Pustimo ob strani tole premeščanje.....

Mene zanima...ne, sploh me ne zanima v resnici, postavila pa bom ene par vprašanj.

Tale sošolec iz vrtca...je nasilen tudi do koga drugega?

Če je bil tvoj (samo tvoj?) otrok hospitaliziran zaradi notranjih krvavitev, je morala biti podana anamneza in obstaja izvid. Si (sta? "sta" pomeni vidva z otrokovim očetom) takrat ukrepala?

Praviš, da ni nič po tebi....bojevita mati in boječ sin ni ravno najboljša kombinacija. In od kje mu strah pred grdimi pogledi, tako velik, da se kar zjoče?

 

Vzemi vse tole moje izvajanje kot dobronamerno, lepo prosim.

 

Sicer se pa strinjam predvsem z Mojsvet in Rimljanko, gena za žlehtnobo ni (vsaj zaenkrat ga še niso potrdili), razni bajsiji in ostali "smeškoti" pa ne spadajo v zrelo komunikacijo, sploh, kadar gre za vzgojo. Otroci vidijo in slišijo vse. Tudi čutijo veliko bolj, kot se  zdi nam, odraslim.

 

Uf, uf.......

 

 

 

 

 

 



Mygrace

Sporočilo je spremenil(a) Mygrace dne 02. 2012 21:37

carsolina  

član od: 15.2.2011

sporočila: 61

2. sep 2012 21:48

sem ze povedala, da je nasilen do vseh, ne samo do mojega...da je to vecna tema na roditeljskih in ja obstaja dokumentirana hospitalizacija...in ja sva ukrepala...in kot ponavadi je njegova mama rekla, da ni nalasc...ga objela, ob odhodu se pa je za hrbtom mame smejal...

uciteljica in otroci veckrat nastevajo taksne in podobne incidente (en decek je dobil 5 sivov, ker mu je ta z glavo butal v radiator)...vendar se nic ne zgodi, vsaka uciteljica je poskusila vse mozne nacine in se s starsi poskusila pogovoriti vendar brez uspeha, ce ga uciteljica osteje ali postavi v kot, mama takoj prihrumi v solo, ces da kaj se gre, saj njen sin ni nalasc...in to poslusamo vsi, ne samo jaz, ze 6 let...in ker mi je tega dovolj pac nocem, da nadaljuje v razredu z njim...starsi tistih, ki so jih premestili so veseli, da bo mir, starsi tistih, ki so ostali, pa se sprasujejo, kaj bo letos...

carsolina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

2. sep 2012 22:06

carsolina je napisal/a:

ja no...ce bi tvojega otroka z obemi nogami brcnil v trebuh in mu povzrocil notranje krvavitve al pa ga porezal z nozem po obrazu pri 3-eh letih bi ga verjetno se kako drugace imenovala

Tega preprosto ne morem verjeti.

Sploh pa, tvoj sin je zdaj na drugi šoli. In naj bo konec besedi o tem, kako je bilo. Zdaj mu boš z vsako besedo o dogodkih v tej šoli dajala novo popotnico.


rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 02. 2012 22:09

carsolina  

član od: 15.2.2011

sporočila: 61

2. sep 2012 22:31

saj ni treba verjeti tako pac je pa ce verjames ali ne...saj je vse crno na belem...besed o tem zame je konec saj ga sicer ne bi prepisala...sem le nekaterim tukaj odgovorila na vprasanja. Naj se z njim ubadajo naprej tisti, ki se morajo. Meni se hvala bogu ni treba vec.

Lahko noc

carsolina

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

2. sep 2012 23:20

Jaz tudi težko verjamem, ampak verjamem, ker se veliko govori o nasilju v šoli in izven šole. Tudi na Tedniku, v raznih revijah se veliko govori in piše o tem.

Moj sin je šel v prvi razred pred več kot tremi desetletji. Nikoli ne bom pozabila sošolca, ki je preklinjal in zmerjal učiteljico za vsako malenkost. Na vsakem roditeljskem smo eno uro poslušali samo to, kaj počne in kako stvar urediti. V tretjem razredu sta ga starša izpisala iz "naše" šole. Mi smo imeli mir, nekje drugje se je pa začela kalvarija. Ampak takrat še ni bilo fizičnega nasilja,  vsaj jaz se spomnim, da bi bilo kdaj govora o tem.

Dandanes se pa ustrahuje mlajše in šibkejše, zahtevajo denar, mobitele.

 

 

naor

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

2. sep 2012 23:27

Če mama otrokovemu sošolcu pravi bajsi, kako z njim ravna dete, ki mu bajsi že pri treh letih povzroči notranje krvavitve? Me ima, da bi vzela v zaščito "bajsija".

 

Lp,

Barbra

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

3. sep 2012 7:49

Ah, zdaj se spotikamo v besede avtorice? Bistvo je, da je bilo vprašanje, ali ima še katera takšne izkušnje...

 

Glede na povedano, se tudi meni zdi najboljša rešitev izpis iz šole, ker taki fantje so žleht tudi do vrstnikov, ne samo do sošolcev in morda se zadeva sploh nebi nehala.

 

Tudi sama poznam nore primere iz šol, npr. otrok iz drugega razreda je zažgal wc v šoli. Otrok iz tretjega razreda je pretepel sošolko, da je pristala na intenzivni negi itd... Meni, to pač ni normalno. Dejstvo pa je, da so problem starši. V večini primerov zagovarjajo svoje problematične mulce in nič ne ukrepajo. Šola pa si zatiska oči, saj so postopki, da takega mulca vržejo iz šole zakomplicirani in dolgotrajni, poleg tega pa v večini starši potem tožijo šolo in rata velik zaplet.Vem pač, ker imam v družini učitelje..

Maxi25

McNena  

član od: 15.9.2005

sporočila: 166

3. sep 2012 9:39

Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da je res kot navaja Maxi 25 - Problem so starši. Začne pa se od malega. Že v vrtcu se "dogaja" in to takšne stvari pri katerih pregori varovalka. Pa ne mislit, da se da kaj "urediti" oz. pogovoriti. Vzgojiteljice oz. pomočnice vzgojiteljic samo nemočno prikimavajo "nasilnim" staršem. In to se vleče čez celo osnovno šolo, morda tudi v srednjo (tega ne vem zagotovo, ker teh izkušenj pa nimam). Ampak za vrtec in OŠ sem pa prepričana, ker smo imeli podoben primer. Smo imeli tudi roditeljske na to temo, pa seveda tistih staršev, ki bi MORALI sodelovati sploh ni bilo na sestanek. Enostavno so ignorirali sistem.

Zakonodajo bi morali spremeniti in dati več avtoritete učiteljem. In to dobrim učiteljem. Ker je kar nekaj "plevela" v njihovih vrstah.

Čim manj takšnih in podobnih izkušenj.

Vse dobro učencem, dijakom, učiteljem in profesorjem v novem šolskem letu.

 

McNena

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

3. sep 2012 10:21

Vse preradi pozabljamo, da šola uči, starši pa vzgajajo. Idealno je, če delajo z roko v roki (naša šola je bila tak primer), hudo pa je, če delajo en mimo drugega oziroma je šola brez avtoritete, starši pa ne vidijo dalje od interesa lastnega otroka.

 

mamamia

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

3. sep 2012 10:38

Otrok prešolan, tema je zaključena.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti