Moj pes noče jesti

Kamela  

član od: 16.7.2012

sporočila: 92

25. avg 2012 12:25

_tmickena_ je napisal/a:

Cepljen v rokih? Predlagam, da ga res še enkrat razglistite, sploh če mogoče poje tudi kakšne bedarije ;) Čipiran pa mora bit tako ali tako. A mu dajete tudi kake ampule za klope itd? Lahko da mu tudi zato kej ne paše jest. No ampak glede na to da je začel je to fino.



_tmickena_

V rokih 1 meseca.. Ja tudi ampule dobiva za klope in bolhice.

In ja danes je bil pri veterinarju pa je rekel, da en opazi nič posebnega, da je najverjetneje kriva vročina in paa za preventivo je dobil tablete za gliste.

 

Hvala!

Lp

Kamela

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

25. avg 2012 12:52

 

mamamia je napisal/a:

 

 Pes je še vedno človekov najboljši prijatelj, a voditi ga mora človek, ne da pes vodi človeka. In zato mora biti odgovornost, ko se odločamo za psa, toliko večja. Kot pravijo: Ni nevarnoh psov, nevarni so lastniki.

mamamia

 

 

Kamela, če se ti poleg neješčnosti zdi, da je pes preveč miren, "zdolgočasen", da težko hodi ali celo kaj šepa, bi priporočala, da pri veterinarju naredite še teste na klopne bolezni. Tega vraga je ogromno in posledice nezdravljenih klopnih bolezni (kot so erlihija, borelija, babezioza ...) so lahko zelo hude. Eden od znakov je tudi "lenoba" in "apatičnost", ki pri energije polnih mladičih ne bi smela biti prisotna. Pri našem psu smo na okužbo s katero od klopnih bolezni posumili, ker je bil pes pri enem letu nenavadno miren, hkrati pa je na nekatere zunanje dražljaje reagiral kar naenkrat izredno razburjeno, živčno. Test je pokazal erlihijo, ki smo jo tudi zdravili. Že med zdravljenjem z antibiotiki je pes "oživel", postal nazaj vesel pes, pa tudi apetit se mu je popravil.

 

Saj ni nujno, da je kaj takega - te nočem strašit, lahko je res samo vročina v kombinaciji z izbirčnostjo.

Ravnaj pa tako, kot so ti svetovali že predhodniki - torej red pri hrani, če pes obroka ne poje v četrt ure, ga umakneš in dobi hrano šele za naslednji obrok.

Ne zapletaj si življenja s te, da bi za boljšo ješčnost mešala med brikete kaj bolj "slastnega". To pri nekaterih psih res deluje, pri pravih izbirčnih ritkah pa ne - kvečjemu se pes navadi perfektno oblizati z briketov vse dodatke (skuto, jogurt, konzervo ...), brikete pa pusti lepo nedotaknjene. Imam en tak primerek doma, ne govorim na pamet Sem poskušala na ta načim in dosegla samo to, da so oblizani briketki ležali raztreseni okoli sklede, pes pa me je čukasto gledal češ "a to naj bi tudi pojedel, ali kako" Pa sem ga pustila kak dan lačnega, da je zvečer z veseljem zmazal svojo porcijo (brez razvajanja)
Bolje je, da je obrok sestavljen ali samo iz dobrih briketov ali pa mu daš konzervo oz. kuhano hrano (kuhano posebej za psa, torej brez soli in močnih začimb).

 

Razglistiti pa je potrebno vsakega, tudi odraslega psa na vsake 3 - 4 mesece. Pes ima pač za okužbo z jajčeci glist in trakulje ogromno možnosti, saj skoraj vsak kdaj kaj liže po tleh, poje iztrebek kake druge živali itd. Tablete proti glistam pa lahko kupiš tudi v "človeški" lekarni - recimo tablete Pratel, niso drage, doziraš pa po navodilih (1 tbl. na 10 kg teže).

 

Priporočam, da si oba življenje popestrita v kakšnem tečaju v pasji šole. Z učenjem poslušnosti, trikcev itd. bosta oba ohranjala neko kondicijo učenja, vzpostavila nek red v življenju in videla boš, kako bo pes komaj čakal, da gresta skupaj "delat". Vsak pes rad dela in ker je za uspešno delo skupaj z vodnikom nagrajen, dela še raje. Za psa je delo vsaka naloga, pa magari je to, da na domačem vrtu vadiš trikce, odpoklic ali kaj takega. na sprehodu pa lepo hojo na povodcu, vmes mu mečeš žogico, se poigrata, mu skriješ v travo kak priboljšek, pa ga mora najti ... tako narediš sprehod za psa zanimiv in aktiven - ker se ves čas nekaj dogaja. Večino psov, ki na sprehodih zgolj capljajo za vodnikom (ki je z mislimi povsem drugje), je zdolgočasenih in če se taki sprehodi ponavljajo, se psu niti ne da več hoditi z nami.

 

Veliko veselja imejta!

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti