Moj pes noče jesti

BarbaraGG  

član od: 7.12.2009

sporočila: 30

23. avg 2012 13:46

Pa se tudi nasploh drugače obnaša (ne reagira na okolico, ni razigran, se prej utrudi, kot ponavadi) ali je edina razlika med prej in zdaj, koliko poje?

Koliko pa pije?

Če pes že 14 dni skoraj nič ne je in če ne pije dovolj vode, bo potreboval infuzijo.

In sploh - zakaj ga kar ne pelješ? Če je z mojim psom kaj, kar me skrbi, ga naložim v avto in sva takoj v ambulanti. Še nikoli me niso poslali domov.

BarbaraGG

Kamela  

član od: 16.7.2012

sporočila: 92

23. avg 2012 13:56

Glede razigranosti in podobnega je tako kot skos živahen zvečer, ko se zunaj ohladi pa tudi zjutraj drugače pa celi dan prespi na hladnem...

Vode spije ogromno zjutraj mu nalijemo vodo v vedro (24l) in ga spije do polovice ko pridemo okoli 15:00ure domov Ko pa se zvečer odpravim zalivat rože in vrt pa pije kar izpod pipe/šlauha tisto deževnico res spije OGROMNO.

 

Sej pravim, je bil pri veterinarju in mu je dal neke tablete za žleze in jih je jemalj do prejšnega tedna in ni nič pomagalo pa sem poklicala in mi je gospod pri veterinarju naročil, da naj vdaki dan opazujem če bi se kaj izboljševalo ali celo poslabšalo in pa da ga bo naročil za to soboto ampak meni se ne zdi, da gre kaj na bolje...

:(

Kamela

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

23. avg 2012 14:05

Če se mal pohecam, Kamela. Tvoj pes se igra s sosedovim, pa z otroci, mogoče mu mimogrede ti tudi kaj v gobček dajo, ko pa gre z vami na sprehod je pa že po enem kilometru utrujen ali pa naveličan.

Po moje mu je dolg čas in mu še za jest ni. Ker, če je pes sestradan, kar je, če ne je, mu tudi družba ne paše. Ne pasja ne otroška. Bi rekla, da vaš torej ni sestradan, se pa mogoče že sprašuje, le kam to vodi, samo okoli hrane se vse vrti. Mene hoče poredit, sebe shujšat, pa se ji še sanja ne kako to speljat. Vidiš, Kamela, tudi živali občutijo napetost gospodarja in odreagirajo kakor vedo in znajo.

Lepo se v soboto pogovori z veterinarjem, če se ti pa dozdeva, da se premalo zavzame za vse skupaj, ga pa zamenjaj. Mislim, veterinarja.

zeta

BarbaraGG  

član od: 7.12.2009

sporočila: 30

23. avg 2012 14:06

Ti kar pri veterinajrju "ornk" zateži, pa naj s psom naredijo preiskave - ultrazvok, kri ...

Lahko je tisoč stvari ali pa samo vroče poletje. 

Kar se hrane tiče se splača malo globlje seči v žep in se potem izogneš veliko težavam. Naš gospod pes je Orijen (http://www.pasji.net/shop/index.php?cPath=3_124&am), pa tudi Acana je v tem rangu (http://www.pasji.net/shop/index.php?main_page=inde) - briketi so narejeni v Kanadi, vse sestavine so ekološko pridelane in še sveže zmlete v brikete, zraven pa ni nobenih čudnih zadev, kot v kakšni pasji hrani, ki jo tako radi oglašujejo na TV in se jo da kupit na benciski. Na vsaki vreči piše, da je hrana primerna za prehrano ljudi. Dišijo pa tako (vsaj Orijen), da se meni sline pocedijo ;)

 

Držim pesti za kosmatinca!

BarbaraGG

Lizzie  

član od: 26.2.2009

sporočila: 504

23. avg 2012 14:15

Če je že bil pri veterinarju, potem se pa opravičujem za izpad :) Pa tudi to povej dohtarju, da se ti zdi, da ogromno pije.

Je pa res da sem jaz prvo leto, ko sem postala pasja mama, za vsak "drek" stala pri veterinarju :) Skozi leta se naučiš opazovati, pa tudi psa spoznaš in točno veš kdaj je kaj narobe, kdaj je pa samo pasja muha.

Drugače pa držim pesti, da bo v soboto vse OK, pa da ti porihtajo kosmatinca!

 

Sporočilo je spremenil(a) Lizzie dne 23. 2012 14:16

Kamela  

član od: 16.7.2012

sporočila: 92

23. avg 2012 14:18

Nevem mogoče je res smao poletje  in mogoče ga res hranijo otroci s čim slasnim, vse je možno in bomo videli v soboto. Hvala vsem! :)

 

Drugače pa smo dobili pri veterinarju testerje za brigete ampak niti eni mu niso ustrezali glede denarja mi ni problem dati tudi 100€ za tisti žakl samo, da bi mu teknili morem še zaprositi za te Orijen pa Acana testerje pa bomo vidli :D

 

 

Kamela

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

23. avg 2012 14:46

Naš cane corso je čisto zadovoljen z enimi briketi ne preveč visokega cenovnega razreda. Smo pri prejšnjem psu, bullmastiffu, preizkušali vse živo (ti psi imajo sploh občutljiva prebavila), od najdražjih do cenejših znamk in smo opazovali, kaj je rad jedel in po kateri hrani ni dobival izpuščajev (recimo po briketih ene sila znane in drage znamke je bil ves krastav). Tudi tale cane corso je bil izbirčen, potem smo pa ugotovili, da gre za kečap - karkoli mu prelijemo z malo kečapa, je kot obseden ... Zdaj mu v skledo damo malo testenin, polente, namočenega kruha ali riža, kar pač je pri roki (ali pa imamo tiste pasje testenine, ki se samo namočijo), posoda briketov in ena kozerva, da je vse skupaj malo bolj sočno. Plus žlica kečapa. Skleda se potem, ko poje, sveti, kot da je iz pomivalnega stroja ...

 

Se mi zdi da se včasih pri otrokih nismo toliko s hrano ukvarjali kot pri psih ...

 

mamamia

BarbaraGG  

član od: 7.12.2009

sporočila: 30

23. avg 2012 15:06

Prehrana je odvisna o pasjih aktivnosti (in seveda lastnika). Če moj kuža vsak dan preteče 10 km in zraven prehodi še vsaj 5, čez vikend pa ga čaka kak daljši pohod, ne morem pričakovat, da bo vse to zmogel zgolj ob ogljikovih hidratih.

Poleg tega tudi sama ne pojem čisto vsega, kar je na policah in pazim, da jem dokaj zdravo, ne vem, zakaj bi pri kužku bilo kaj drugače.

BarbaraGG

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

23. avg 2012 15:15

Jaz imam samo dve pripombi...

 

pasji mladič mora imeti obrok 3x dnevno in ne dvakrat! Mladiči imajo majhne želodčke in ne morejo v  dveh obrokih se najesti toliko, kolikor mladič potrebuje. Vem, da imate trenutno probleme, da pes že dveh obrok ne poje ampak ko se boste problemov neješčosti rešili morate nujno dajati 3 obroke, ko pa bo pes odrastel pa 2.

 

Druga pripomba pa je na kuhanje hrane. Kuhati psu ni taka mala šala in definitivno pasji obrok ni sestavljen iz kile makaronov in polovice zrezka. Če se psu hrana kuha doma je to precej kompleksna zadeva, ki jo je treba preštudirati, drugače je bolje da se psa hrani s kvalitetnimi briketi in konzervirano hrano. Če pa že je pri mladičih obrok iz 2/3 beljakovin ostala tretjina so ogljikovi hidrati ter zelenjava. Plus tega, da je potrebno dodajati dodatke (olivno olje, mleto laneno, sezamovo seme, med, lososovo olje, vitaminski dodatki itd.). Pri odraslem psu pa 1/3 beljakovin, 1/3 OH in 1/3 zelenjave

 

Sicer pa poskusite psu v skuto zmešati jajce ali med, lahko skuto zmešate z briketi, brikete zmešate z jajci ali pa brikete s kakšno konzervo. Ni pa priporočljivo mešati briketov s kuhano hrano, ker se vse to prebavlja različno dolgo in lahko povzroči prebavne motnje. Bi se pa jaz vseeno posvetovala z vzrditeljem, zagotovo ima iz izkušenj kakšen dober nasvet, pa malo pasje forume prečekirat. Veliko sreče in uspeha!

 Aja pa še to...je res, da je trenutno zelo huda vročina, tudi pri našem novofundlandcu smo imeli poleti precej manjše obroke kot sicer, ker je obroke enostavno puščal. Tako da je imel stalno na voljo ogromne količine vode in senco. tako da res zan biti vzrok tudi tale vročina. Lahko pa poskusite tudi s kakšnim pasjim sladoledom (zmiskate sadje npr. banano, jabolko, zmešate z jogurtom v skirnjo pa imajo tudi naši pasji prijatelji malo osvežitve). Tudi nam v tej vročini tekne kaj bolj osvežilnega in hladnega



Roncolino

Sporočilo je spremenil(a) Roncolino dne 23. 2012 15:20

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

23. avg 2012 21:20

Tole prebiram pa imam občutek, kako sem starokopitna. Imeli smo nemškega ovčarja doma, pač je dobil hrano,kuhano, pa ostanke od nas tudi.Bil je je živahen igriv brez pedigreja itd..

Me pa nekaj moti, to enačenje živali z ljudmi.Ja žival je živo bitje se strinjam, ampak imam v sorodstvu primer, imajo kužka2 meseca in res ga imajo, kot dojenčka ali še bolj.Za mene je tako, človek je največ, žival je živo bitje pomagaj, če je potrebno, a ne enači ga s človekom..Skrbi za žival ,če jo imaš.Seveda če je težava je zato veterinar.

Zato nočem biti mama, psu, ali teta.

 

 

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti