Zbiranje plastičnih pokrovčkov, zakaj ne bi pomagali tudi tako ?

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

24. avg 2012 14:34

Zamaške pr nš hiš zbiramo kar nekaj let in nam je to prišlo v kri. Se mi je tudi že zgodilo, da sem v službi iz sodelavčevega koša odstranjevala zamaške . Ko jih naberemo doma polno vrečo, jih predragi odnese v službo in od tam romajo naprej na zbirno mesto. 

Ob gledanju Tednikovih prispevkov pa me resnično zgodbe teh nesrečnikov tako pretresejo, da sem še nekaj časa čisto iz sebe in seveda prispevam tisti SMS (žal finančno ne morev kaj več dosti storiti). Enako se mi dogaja ob mimohodu klošarjev zlasti, ko vidim kakšnega mladega fanta ali dekle (teh je manj), ki  prosi za denar oz. pomoč.

Nekaj časa sem na Čopovi videvala fanta, ki je imel ob sebi napis, da je lačen in sklonjeno glavo, tako grozno mi je bilo in še sedaj mi je, ko se samo spomnim te slike, da bi ga najraje odpeljala domov.       

leandros

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

24. avg 2012 15:09

Zgodbe nesrečnikov, za katere se zbirajo zamaški, so res velikokrat pretresljive. Še bolj pretresljivo se mi pa zdi, da je sploh treba na tak način zbrati recimo za protezo nekomu, ki je na pragu življenja ostal brez noge. 

Sonja

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

24. avg 2012 18:13

Tudi pri naši hiši spada zbiranje zamaškov v redno reciklažo, ki jo izvajamo. V omari za steklenice imamo odrezano plastenko in vanjo mečemo zamaške. Ko je plastenka polna, zamaške shranimo v vreči v shrambi. Ko je polna le ta gre v šolo, kjer zbirajo za Maja.Sama pa spotoma poberem še kak zamašek v službi ali drugje. Tako jih je kar nekaj vedno v torbici ali žepu. :)

Je pa žalostno, da moramo mi zbirati in tako pomagati posameznikom. Ni kaj gnila država.

http://www.mojalbum.com/tajda

krpa  

član od: 2.11.2011

sporočila: 26

26. avg 2012 10:56

Tudi pri nas jih zbiramo. menda nismo gnila država če smo toliko srčni. Ampak oni na položajih bi lahko kaj gnarja dali. Pa brez zamere.

krpa

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

27. avg 2012 14:08

Lansko šolsko leto so bili otroci, ki so prinesli največ zamaškov, simbolično nagrajeni (najprej smo jih veselo preštevali, dokler se nas niso usmili in jih sedaj tehtajo). So pa otroci zelo zavzeti, tako da jih od povsod nosimo domov in ko je veeeelika  vreča polna - v šolo.

Brgita

WhiteAndBlack  

član od: 11.4.2010

sporočila: 340

28. avg 2012 3:08

Tudi pri nas pridno zbiramo zamaške...

 

Podari pokrovček – Majhen pokrovček za veliko pomoč je okoljsko-humanitarna akcija, ki pod okriljem organizacije podjetja Interseroh, d. o. o., in v sodelovanju s partnerji, podjetjema BTC, d. d., in Dana, d. d., ter društvom Never Give Up, poteka že tri leta.

http://www.siol.net/novice/zanimivosti/2012/08/vi

 

in še...za koga se zdaj zbirajo

http://www.bts.si/novica.php?pid=797

 

 lep pozdrav

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti