Zbiranje plastičnih pokrovčkov, zakaj ne bi pomagali tudi tako ?

Mygrace

sporočila: 6506

19. avg 2012 14:49

Miškazmokce

Mygrace

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. avg 2012 18:27

Mygrace je napisal/a:

V enem velikem kozarcu za vlaganje so lep okras kuhinji, takih veselih barv!

In vsakič, ko vržem nov štofelček v ta naš šopek, si rečem: "Država, sram te bod!"

 

                                         



Mygrace

 Mygrace, MZM,

Evo, tudi jaz imam tako "mantro" - vsakič, ko gledam Tednikove prispevke o pomoči potrebnim, pa odtipkam kak SMS v ta namen, vsakič, ko stojim pred okencem na pošti, pa vidim kupček že izpolnjenih položnic za letovanje socialno ogroženih otrok, nakup mamografa ... in spotoma kakšno plačam, če le imam denar.

 

Zamaške že leta zbiramo tudi pri nas, doma, v knjižnici, v šoli, vrtcu ... Nekoč sem sodelovala tudi kot del ekipe, ki je skoraj tono zamaškov zbrala na našem koncu za deklico iz Mežice. Na zbirno mesto v naši šoli sem nalepila plakat z dekličino zgodbo, da so otroci "spoznali" osebo, za katero zbirajo, po končani akciji pa je deklica na naše društvo poslalo ganljivo pismo zahvale. Seveda sem kopijo nesla tudi v šolo in ravnateljica ga je otrokom prebrala na naki zaključni prireditvi. Otroci so bili veseli odziva na svoje pridno delo, vsi skupaj s starši pa zelo ganjeni

Od takrat je na "zamaškarskem zbirnem mestu" vedno navedeno, za pomoč komu se zbira in učiteljice pravijo, da je to dobra motivacija - otroci ponavadi tisti osebi pošljejo tudi kakšno pismo podpore, risbice, lepe misli.

Saj vsi vemo, da je vrednost plastike zelo majhna in da je treba za npr. neko nožno protezo na stotine ton teh zamaškov, in da to traja in traja ... ampak, da pa hkrati z zbiranjem misliš na nekoga, ki rabi pomoč, da se zaveš, da je vsak shranjen zamašek tista kapljica, ki na koncu tvori ocean, da prav vsi lahko pomagamo, pa čeprav s takimi drobnimi kapljicami - to je tisto, kar v tem podivjanem svetu šteje In če v tem duhu vzgajamo otroke, je samo plus.

Zato, prijatelji - polnimo svoje kozarce, škatle, vrečke, če ne zna država - znamo pa mi

 

Mojca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. avg 2012 19:37

mamaF, ti si eno tako sonce.

mamamia

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

19. avg 2012 20:03

Saj tisto "polnimo kozarce" lahko pomeni oboje (ali še bolje oboje hkrati) - enga z zamaški, drugega pa z
mamamia, nazdravimo na vse ljudi dobre volje, ki jim (nam) ni težko stopiti skupaj in "dati eno roko", kot rečemo pri nas

Mojca

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

19. avg 2012 22:00

Hehehe,murnička, res me vročina daje, sem imela privide, kako Urška, Barbara in še katera ga.politikova zbira zamaške na pultu. 

Pa dvomim, da jih, ker če bi, bi gotovo bile javno pofotkane v nobel cotah v nobel kuhinji in blablala.....oh in sploh.

O teh akcijah je bilo večkrat že po TV in časopisih, pa se noben politik ni sončil tam zraven.

Smo organizirali dobrodelni koncert za našo sodelavko, pa županstva ni bilo blizu.....

marjja

ledenka_  

član od: 27.12.2009

sporočila: 581

19. avg 2012 22:24

tudi mi že nekaj let zbiramo zamaške! Saj ni težko pobrati zamašek s prazne plastenke, sploh čeveš, da bošs tem majhnim dejanjem nekomu pomagal.

Letos smo se bolje organizirali in zamaške zbiramo tudi kot klub(imamo motoristični klub, ki aktivno tekmuje po Sloveniji, taliji in na evropskih prvenstvih), k tem dejanju spodbujamo tudi sotekmovalce in povedati moram, da smo v zelo kratem času zbrali veliko zamaškov.

Ko zagledaš škatle napolnjene z zamaški se počutiš koristnega in hkrati zadovoljnega, da lahko pomagaš. Konec koncev nikdar ne veš, kdaj boš tako pomoč potreboval tudi sam.

lp

ledenka_

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

20. avg 2012 6:18

Mi zbiramo že nekaj let, najprej kot šolski projekt (mami bomo zbirali), potem se je začelo tudi v vrtcu. Zbiramo tudi v službi, babice in itd.

Mi je pa všeč, da je na več lokacijah tudi smetnjak namnjen tudi temu. Eden je naprimer v Polzeli pred trgovino.  

Drugi je v velikem nakupovalnem središču v Mariboru. Pa seveda še kje. Za tadva vem.

http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 276

20. avg 2012 7:42

Pred časom je tudi ena večjih trgovskih verig imela akcijo zbiranja zamaškov in odziv je bil ogromen. Nikjer pa  nisem zasledila, za koga se je zbiralo in koliko se je teh zamaškov zbralo. Kadarkoli sem bila v trgovini je bila škatla polna ali ravnokar izpraznjena ali pa je kdo zamaške takrat prinesel.

Marsikdo niti ne ve, kam bi jih odnesel ali za koga so namenjeni. Sama jih odnašam ali bolje rečeno jih odnesejo moji otroci v šolo, kjer imajo škatle, nič pa ni zraven navedeno, kdo jih potrebuje. Škoda, mogoče bi imeli otroci večjo motivacijo. Sem pa aktivno vpeljala v zbiranje svojce in prijatelje, tako da se kar nabere....

Podpiram te akcije, zelo!!! Lahko bi jih večkrat organizirali. A kaj, ko je povezano s stroški.

181604

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

24. avg 2012 12:41

Sama zbiram zamaške doma in jih hčerka nese v šolo ,sej vem da jih ne morem zbrati ne vem koliko samo vem tudi da nobeden ne gre v smeti in se boljše počutim.Kot pravi mamaF jih je treba res veliko za eno nožno protezo in če vem da bo iz tega kaj koristnega je to tisto ta pravo.

golubić

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 554

24. avg 2012 13:24

Trenutno jih zbirajo tudi pri nas v trovini,namenjeni pa so Dejanu,ki je v službi izgubil obe roki.Sama sem jih že kar nekaj odnesla in jih še bom.Poberemmjih tudi v službi,saj se jih nabere kar nekaj kadar imajo stanovalci za malico jogurt.Res pa jih je v službi kar težko dobiti,saj nas zamaške zbira kar nekaj.

 

chappy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti