Kako se naredi jagodna krema za torto in krema za okraševanje?

stadion  

član od: 3.4.2005

sporočila: 5

tema odprta - 11. avg 2012 11:58 | ogledi: 14.149 | odgovori: 3

Pozdravljeni,

 

včeraj sva s punco po trgovinah izkala te praške s katerih bi se dalo narediti kremo za torto. Želela sva da bi bila jagodna, torej rdeče barve, naprodaj pa so samo vanilijeve in čokoladne. Pogostokrat pa lahko vidiš v slaščičarni da imajo te jagodne torte s tako rdečo kremo.

Bi kdo lahko zaupal kje se jo dobi, ali pa jo je morda treba narediti sam doma iz sestavin - naprimer vaniljeva krema in barvilo, koncentrat?

 

Kot drugo pa še. Naredila sva že eno čokoladno torto. Popoldne bi jo rada še okrasila po vrhu, pa ne veva še kako v slaščičarnah naredijo, da tisti okraski na vrhu torte, ki jih v slaščičarni naredijo s tisto cunjco ki imaš kremo notri in jo stiskaš ven skozi različne nastavke, so bolj taki trši. kot nekaka krema. bolj gosti so. midva sva imela namen stepsti sladko smetano pa tisto stiskati po torti, ampak imam mnenje da je sladka smetana premalo črvsta za tja gor. se za take stvari uporablja kaka drugačna krema, ali pa se samo sladki smetani doda kakšna stvar?

stadion

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. avg 2012 12:19

Jagodno kremo naredi po tem receptu: http://www.kulinarika.net/recepti/6483/sladice/jagodne-

ali pa tako, da skuhaš jagodni puding, za močnejši okus dodaj še malo jagodne arome - dobiš jo v stekleničkah, znamka fosters ali etol, poglej na policah s pripomočki za peko. Puding skuhaj iz dveh tretjin mleka glede na recept na vrečki, posebej stepi sladko smetano in jo vmešaj v pudig, ko je ta hladen. Lahko dodaš  smetani tudi kremfix, torej trdilec. Lahko pa zkimsaš nekaj jagod in jih tudi dodaš v to kremo, bo še bolj  jagodna.

 

S kremo na bazi smetane lahko okrasiš vsako torto, lahkot udi samo s stepeno smetano - tudi v tem primeru dodaj kremfix, troej trdilec za stepeno saldko smetano.

Lahko pa anrediš klasično pariško kremo - segrevaš sladko smetano, recimo 2 dl, in dodaš nalomljeno čokolado (100 do 150 g) , za aromo lahko dodaš še malo ruma ali žličko instant kave. Na zmernem ognju mešaš, dokler se čokolada ne stopi. Maso potem ohladiš in hladno stepeš z mikserjem. Ta krema se lepo brizga in okraski ostanejo čvrsti (razen an soncu seveda), pa tudi za nadev je zelo primerna. Več kot daš čokolade v kremo, bolj bo čvrsta, vendar ne pretiravat v kakšno razmerje 3:1 za čokolado na primer.

 

Lahko pa narediš masleno kremo: 125 g masla, zmehčanega, stepeš, da je svetlo in penasto. Dodaš 100 g sladkorja v prahu in stepaš dalje, in ko je masa gladka, dodaš še staljeno čokolado in miksaš, da nastane lepa, gladka krema. Tudi v tem primeru lahko dodaš malo kave ali ruma. Tako narejena krema se tudi lepo brizga na torto.

 

Pa sporoči, kaj sta načarala in kako je uspelo, da vidimo, ali soo bili nasveti sploh koristni.

lep dan,

 

 

 

mamamia

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

11. avg 2012 12:23

za jagodno kremo poglej v Zitovo trgovino (surovine-gotove mesanice...), mogoce prodajajo se v kaki drugi. Lahko tudi improviziras in ustvarjas sam z vanilijevo in barvili ter aromo (npr. etolova). Naslednja moznost je jagodov puding - sploh ce je kuhan v jagodovem kompotu.

Sladko smetano se da stiskat, utrdis jo lahko s kremfixom ali zelatino, rastlinska smetana je obicajno trsa, lahko ju pa tudi mesas. Brizgas pa lahko se cel kup drugih krem - mislim da ima bannanna s tem veliko nasvetov - malo poglej pri njeni cokoladni hershey torti oz. kolackih.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

stadion  

član od: 3.4.2005

sporočila: 5

11. avg 2012 13:19

Okej hvala. 
Bova danes probala s kremfixom narediti okraske za torto..eno smetano se mava, morava jo samo utrditi.

Glede jagodne torte pa v kratkem pa pokaževa kaj je uspelo.

stadion

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti