Torta za nosečko z diabetesom

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

9. avg 2012 22:30

Vendelina jr. je napisal/a:

Navaden sladkor se menja s fruktozo (za kako četrtino manj se je da) ali pa s tekočim sladilom. 10 kapljic tekočega sladila je ekvivalent ene žlice sladkorja

Sama delam zadnje čase brez moke, ergo ni problema. Lahko pa poiščeš silne recepte za R torto, pa V torto, pa afrodiziačno torto in tam je napisano, kako se to dela brez moke.

Smetana se menja z rastlinsko, poleti pa čisto paše, da se doda jogurt in je bolj light občutek.

Samo še en opomnik: punce pri štiridesetih smo v resnici prerasle kakšne rozaste okraske in take hello-kitty-meets-barbie stajlinge na torti, daj veseli nosečnici prizanesi s tem.



Vendelina jr.

Smetana se nikakor ne menja z rastlinsko, ampak se da pravo, ki ni sladkana. Rastlinska ima noter sladkor. Nisem prav vseh rastlinskih preverjala, npr. Hulala ima sladkor noter in ni primerna za diabetike.

 

V bistvu moraš le sladkor menjati za fruktoznega, ter ga dodat navadni smetani. nato lahko nadevaš z sadjem,..lahko naribaš diabetično čokolado, pa nardiš stracciatello, al kaj takega,..

Katarina K http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ http://katarinak.moj-album.com/

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

10. avg 2012 16:09

Smexiika je napisal/a:

 in mi je mama strogo rekla, naj se raje spravim za knjige za 5. predmet mature ( ki ga za razliko od poklicne mature nisem naredila) kot pa da me še kdaj zaloti v kuhinji :


Smexiika

 

Mama ima vedno prav. In v tem primeru ima še kako prav.

Vendelina jr.

Smexiika  

član od: 6.8.2012

sporočila: 22

10. avg 2012 17:41

limnol: saj tašča živi pri svojem partnejru, tak da sma s fantom sama v stanovanju, peciva ji pa ne nosimo blizu nosa, saj dobi prevelike lušte :)) zato pa bo zdaj torta prilagojena samo za njo :)

torta se še ne peče, pekla se bo drugi teden v ponedeljek/torek, odvisno kak bo s časom.

Vendelina jr.: saj se trudim, ali najhujše je, ko cela hiša hodi za tabo, pa sprašuje: se učš, se učiš, kdaj se boš učila, koliko že znaš, časa ni več dosti.. sem jim že rekla, da mi jemljejo voljo do (pre)velikega kupa knjig, pa je pol dneva bil mir, nato pa jovo na novo.. očitno bo potrebno nabavit jeklene živce ;D

Smexiika

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

10. avg 2012 21:22

Predvsem je najboljše zdravilo za tvoje tegobe, da si v sobi pri pisalni mizi in se učiš, potem ne bodo hodili za tabo, ker boš ti pri miru in počela natanko to, kar je zdaj treba. Ja, je pač tako - če ne prej, pa slej. Pa vso srečo na izpitu, verjemi, vedno jo imajo (vsaj in zanesljivo) tisti, ki se nanj dobro pripravijo.

Jeklenih živcev pa boš v svpojem življenju še veliko potrebovala, verjemi.

 

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti