Torta za nosečko z diabetesom

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

8. avg 2012 0:08

zakaj bi bile maščobe problem pri nosečniškem diabetesu, oziroma zakaj jih ne bi smelo biti v sladici? rastlinske smetane za stepanje pa žal niso vredne sladic. 

ideja so tudi zdrobljeni diabetični keksi, malo masla, malo diabetičnega medu, da veže, nato pa gor kakšna skutno jogurtvoa strjenka. po vrhu pa jagode.

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

8. avg 2012 7:19

Maščobe se pri omenjeni dieti lahko uživajo le v manjših količinah. 

roža

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

8. avg 2012 8:34

ja, samo sem mislila če mi kdo lahko razloži zakaj ne maščob? okej, pri diabetestu tip 1 in 2 ne, ker maščobe povečajo riziko za srčno žilne bolezni, ki pa je že itak zelo povišan zaradi povišane glukoze v krvi. Pri nosečniškem ne vidim tako strogega razloga proti razen da se od maščob zrediš. Ali je še kakšen razlog?


skute se dobijo low fat, prav tako mleko, stevije daš manj, moke pa sploh ne rabiš za cheesecake 

http://www.diabeteswellbeing.com/diabetic-cheesecake.html

Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 08. 2012 08:43

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

8. avg 2012 12:08

kaj pa običen biskvit z vanilijo namesto sladkorja za sladkost pa navlažen s sokom kakšnega sladkega sadja. vmes pa krema iz nemastnega jogurta, skute in spasiranega sadja?

OlivaB

doloress  

član od: 29.1.2009

sporočila: 61

8. avg 2012 14:14

Naredi presno torto, pa ne bo nobenih problemov niti pri diabetikih.

 

Ena izmed boljših in enostavnejših in vedno prva pojedena je spodnja torta:

 

http://www.presnisvet.net/viewtopic.php?t=851

 

Edini napotek je to, da če hočeš za vse delaj maso na dveh masah testo, a lahko na treh, ker pride iz teh sestavin res mala tortica, cca 20 cm.


Aja in ta torta preverjeno ne dviguje sladkorja, preverjeno tudi pri eni noseči diabetki.
doloress

Sporočilo je spremenil(a) doloress dne 08. 2012 14:15

ledenka_  

član od: 27.12.2009

sporočila: 581

8. avg 2012 15:04

Sicer ne bom ravno odgovorila na vprašanje avtorice, vendar ker se moje vprašanje navezuje tudi na nosečko bom vprašala kar tukaj.

Nekaj časa nazaj se je na forumu pisalo o nekem receptu(pecivu), ki se ga podari novopečeni mamici. Ker bomoja sestra kmalu rodila, bi jo rada presenetila s tem kolačem...teme nikakor ne najdem, recepta pa si nisem shranila.

Hvala za pomoč

lp

ledenka_

Smexiika  

član od: 6.8.2012

sporočila: 22

9. avg 2012 13:01

.. samo en dan sem svalila tu, pa me že čaka polno odgovorov :)

roža, mislim da mi bo mama odsekala prste, če v prihodnjih dneh spečem še kakšno pecivo ker sem imela kar produktiven teden v kuhinji, samo jedcev je bilo premalo in mi je mama strogo rekla, naj se raje spravim za knjige za 5. predmet mature ( ki ga za razliko od poklicne mature nisem naredila) kot pa da me še kdaj zaloti v kuhinji :D sem se pa znašla in sem pekla v fantovem stanovanju, domov sem pa samo za jest prinesla inn s tem mami pošteno dvignila pritisk

Sem se odločila, da bom spekla navaden vanilijev biskvit, sladkor zamenjala s sladilom, za nadev pa uporabila kakšno skuto in sadje. Ker včeraj sva bila na obisku pri tašči in je po merjenju sladkorja in zadovoljivem rezultatu z veseljem zmazala sadno kupo

 

Pa hvala za pomoč :))

Smexiika

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

9. avg 2012 14:19

Smeškica,

poslušaj mamo, "znajti se" pomeni vse kaj drugega.

Sicer pa nisi edina - pri meni doma se je tudi vse bleščalo in bilo pospravljeno vedno pred izpiti, ko je bilo treba za lastno rabo najti izgovor, da se umaknem od knjig. Kadar ni bilo izpitov in kolokvijev na vidiku, pa prah in kaka smet niso bili prav nič moteči (in tudi zdaj niso). Tašči pa se raje ne motovili pred nosom s slaščicami, s tem ji ne boš sedla v srce in če si bo zaradi tvojih maturitetnih travm nabrala še kako dodatno kilo viška, ti ne bo prav nič hvaležna. Peci torej raje zase, po pravilu več kalorij - boljše je. Smetana, čokolada, maslo, orehi.... niso pokvarili še nobenega peciva, noseče tašče bodo pa že poskrbele same zase .

Pa veliko sreče pri maturi!

 

P.S.: ko pa človek enkrat dozori, pa kaka lahka sadna torta v stilu meringue tudi prav pride in zelo tekne. Poskusi s tem, recimo, ko boste proslavljali maturo!

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti