Fotoaparat nikon d3100-cena v tujini

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

7. avg 2012 21:46

Aja, te pa so s tem nikonom. Malo vadim fotkanje hrane, je zelo zanimivo  preizkušat, mi pa še manjka en boljši širokokotni objektiv, da bi kaj več na tem področju naredila. Pa vaja seveda in kak tečaj, ampak to še pride na vrsto.

 

Uspešen nakup ti želim.

mamamia

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

8. avg 2012 8:19

Pravi vrstni red je najprej tečaj potem dslr, oziroma vzajemno.Večina si ga kupi potem pa primerja svoje slike s tistimi iz kompakta in potem benti nad fotoaparatom. Enostavno škljocajo na programu A in se čudijo nad rezultatom. Govorim iz svojih izkušenj, potem mi je pomagal kolega. Ko sem se naučil osnov sem dojel da so tile vstopni dslrji stran metanje denarja. Premajhni, ne da se jih držat, imam D70 ki je precej večji kot ti novi modeli pa se še ne drži v redu, imel sem D2h, ki sem ga držal v roki z enim prstom. Šel je zaklop, še zdaj mi ga je žal. Poleg tega imajo milijon nekih funkcij od panoram, pa portretov, pa nočnih... navlaka. Vse to se reši v programu kot je PS ali podobno. Obvladanje softwarea- je bistveno pri dslr, če se ga ne poslužimo je nakup brezveze.

Zato sem sam opustil vse skupaj, ker je zadeva smiselna tam okoli D300 modelno naprej.

Kompakti so tako dobri sedaj za ceno 200-300€, da je ta amaterska dslr fama nesmiselna.

Sam slikam praktično vse s telefonom, novi iphone dela vrhunske slike, same se prenesejo na računalnik prek oblaka, samo uživamo in spremljamo spomine. Pri slikanju hrane in objavljanju fotk na forum, lažje ne gre.

Commis débarrasseur

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

8. avg 2012 9:13

Smo si različni. Meni je tale 3100 kot na kožo pisan in imam neizmerno veselje s preiskušanjem različnih funkcij in možnosti oziroma programov, ki jih ponuja. Se pa povsem strinjam, da je (zgolj) dober aparat premalo za dobro fotografijo - brez da ga znaš uporabit in brez občutka ter nekaj osnovnega znanja še tako dober aparat ne bo prinesel dobre fotografije.

Zelo praktično je pri tem aparatu že to, da lahko v naprej nastaviš mape in fotke shranjuje po teh mapah, iskanje je olajšano na več načinov, tudi po datumih, itd. Tako da v bistvu že urejene mape preneseš na računalnik. In potem si vzamem čas in fotke obdelujem, shranjujem, brišem, karkoli že.

Sama sem naredila velik korak naprej s tem fotoaparatom, predvsem pri popotniški fotografiji, ki je zame še vedno na prvem mestu.

 Glede fotkanja z mobitelom - ti verjamem, kar praviš, ampak meni to ne znese. Sem zelo staromodna in imam mobitel za telefoniranje in pošiljanje ter sprejemanje sporočil, pa kvečjemu še za opomnik, da česa ne pozabim in za budilko na potovanjih.

Dostop do interneta in posledično brskanja po raznih web straneh me po telefonu ne zanima. Če zunaj službe kaj potrebujem imam laptop ali tabličnega. Sem imela internetni dostop tudi na mobitelu, pa sem deletirala. Zmorem več ur na dan skupaj preživeti brez tega.

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

8. avg 2012 9:14

Jaz ne bi več imela dslrja, ker ga praktično nikamor ne vzameva, so slike kompaktnih za moje oko primerljiva s sliko, ki jo JAZ naredim z dslrjem (za tiste, ki znajo, je drugače). Pa še nosiš ga s sabo, dslr pa mislim da je letos dvakrat bil na sprehodu...

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

8. avg 2012 11:03

Ja, bannanna, stvar želja in navade. Meni je dslr kamera na rami povsem nemoteča in kamorkoli grem, jo vzamem s sabo. Res, da je manj praktična od kompaktnih digitalcev, ki so že tudi tanjši od denarnic, zmogljivi pa vedno bolj,  ampak zame ima fotografiranje zdaj nek nov čar in neizmerno uživam. In ko primerjam fotografiranje z obema kamerama, se je tehtnica pri meni zdaj nagnila na stran dslr. Morda tudi zaradi tega, ker sem z velikim aparatom fotkala že prej, ko še digitalnih ni bilo. Sem imela enega super canona takrat in delala prve korake, seveda ša na film.

Saj, podobno je zdaj z mobiteli. Meni zadostuje najosnovnejši model, ker vem, zakaj ga potrebujem, in me raznorazne novotarije in dosežki na tem področju sploh ne ganejo, v nasprotju s kom drugim, ki pa to veliko pomeni.

 

Pa saj je na vseh področjih podobno. Glavno, da imamo vsi kaj od tega.

mamamia

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

8. avg 2012 11:48

ja, midva dosti prepotujeva z motorjem, zato je iphone in včasih še kompaktni, maximum ;) edino če bi jaz dala dol kaki dve kili, pa bi lahko vzela še dslrja ;)

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

8. avg 2012 12:15

bannanna je napisal/a:

ja, midva dosti prepotujeva z motorjem, zato je iphone in včasih še kompaktni, maximum ;) edino če bi jaz dala dol kaki dve kili, pa bi lahko vzela še dslrja ;)



 

Kolikor vem, ima nikon politiko kolikor toliko enakih cen po Evropi. 

Kaj pa nikon1? Pri znancu sem videla res lepe fotke, čeprav ga precej kritizirajo. Nikon je meni všeč tudi zato, ker lahko objektive uporabljaš tudi potem ko en body prerasteš in nabaviš 'močnejšega' 

Kaj pa kak Sony? Niso tako zelo dragi pa po videnem niso slabi. Za amaterje, ne za profije.

Se pa strinjam, če kupuješ aparat za take denarje kak tečaj, magar internetni, prvo nebi škodil.

OlivaB

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

8. avg 2012 12:16

bannanna je napisal/a:

ja, midva dosti prepotujeva z motorjem, zato je iphone in včasih še kompaktni, maximum ;) edino če bi jaz dala dol kaki dve kili, pa bi lahko vzela še dslrja ;)



 

Ja, veš kaj, pravzaprav je Kulinarika za vse kriva... snami ti dve kili ob vsem, kar se tu ponuja .

Mi, ki smo že mimo kariere na motorju, pa kljub kakšni kili več lahko še kaj zraven tovorimo, v avto stlačiš marsikaj

mamamia

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

17. avg 2012 13:15

V Big Bangu imajo Nikona D3000 v akciji (350€). Prodajalec mi je rekel, da ga od D3100 baje loči le to, da ne moreš snemat filmov in pa, da nima predogleda slike v živo. Snemanje posnetkov me ne zanima, tako da me to ne moti, mi je pa čudno, da na ekranu ne vidiš slike preden jo posnameš, pač pa šele potem. Me zanima tisti ki imate zrcalno refleksne fotoaparate, ali slikate tako, da gledate na ekranu ali ne? Ker prodajalec je rekel, da se baje nasploh ne gleda nekaj na ekranu...

Torej, kaj pravite, je to res ali je samo hotel prodati fotoaparat :D

Vesnuska

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

17. avg 2012 13:46

Naj se oglasim še jaz. Sem sicer na Canonu, pa vendar. Ne poznam nikogar, ki bi gledal skozi enkran, če se lahko tako izrazim. Jaz imam Canon D40, pa sem to funkcijo uporabila 2x v treh letih. DSRL moraš uporabljat z vsemi danimi funkcijami, ki so na razpolago sicer ti priporočam raje dobrega kompakta - ti imajo neverjetne prednastavitve in hkrati že tudi opcije, ko si lahko sam nastavljaš parametre, kot so hitrost zaklopa, ISO, kvaliteta fotke.... Tako da...  So praviloma lažji, saj moraš vedeti, da boš zraven dsrl-ja morala nabaviti še kvalitetne objektive - kvaliteno fotko ne naredi aparat pač pa objektiv s kvalitetnimi lečami. Objektive  moraš potem po potrebi menjavati in malo komu se to da početi.

Jaz sem svoja dva "ta-nar-ta-boljša" objektiva nabavila v tujini  - cameratools.nl - preverjena trgovina! Tudi Foka je zelo OK. Dostava je v roku 2-3 dni. Mene sta objektiva skupaj prišla 560€ ceneje, kot če bi jih kupila pri nas!!

Kar se tiče fotografij, pa poglej na zaspancki.si ali na http://www.df-svit.si/fotograf/21 ali pa seveda kar v moje albume, ki jih imam tu na kulinariki.

 

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

LP

http://zaspancki.si/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti