Nekaj dobrega

tema je zaklenjena

speedy1  

član od: 30.7.2012

sporočila: 1

tema odprta - 30. jul 2012 23:08 | ogledi: 6.890 | odgovori: 2

Pozdravljeni, pred leti sem kar dosti sodelovala na tem forumu, potem pa...obveznosti. Ampak, nekaj tako dobrega ( vsaj meni ) sem pogruntala, da želim to deliti z vami.

Rada imam zelenjavo, med prve vedno uvščam bučke in popečeno rdečo papriko. Na razne načine želim kaj shraniti za zimo...nekaj mi je potem dobro, nekaj ne. Letos sem pa nekaj "scoprala " in meni je fenomenalno in želim, da poizkusite tudi vi. Morda bo še komu všeč..

Preprost recept:

2 kg malih bučk ( uporabim cukete)

2 kg rdeče paprike za pečenje

sol

olje

kis ( uporabim belega balzamičnega " Ponti ")

česen

peteršilj (svež ali posušen )

 

Bučke narežem na kolobarje in jih popečem v picopeku ( lahko tudi na žaru ). Pečem na najvišji temperaturi na nekaaj kapljicah olja in obračam; toliko, da se lepo popečejo.

Rdečo papriko operem in pečem prav tako v picopeku, pač po receptu, ki g poznamo za popečeno rdečo papriko. Ko se ohladijo, jih olupim, odstranim semena . Dobro je, da se paprika prej "odteče ".Narežem na koščke cca 2x 2 cm.

Vse skupaj ( bučke in papriko ) zmešam,( tudi sok, ki se naredi ), dodam olje, malo kisa, sol, česen in peteršilj. Z ničemer ne pretiravam, saj lahko vse dodamo naknadno, preden postežemo.

Ko je vse skupaj narejeno, segrejem v ponvi, malo mešam, tako da se vse skupaj orenk zagreje. Vroče polnim v kozarčke, po vrhu kanem nekaj kapljic olja in zaprem. Pečico segrejem na 100 stopinj in pasteriziram pol ure. Vzamem iz pečice in pokrijem z nečim , kar drži toploto ( deka, brisača )

To je to, poizkusite in če imate radi vse te sestavine, sem prepričana, da boste navdušeni ,kot sem jaz in moji. Res je veliko dela, ampak ...splača se.

Dober tek in veliko dobre volje želim vsem skupaj.

speedy1

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

31. jul 2012 0:53

Speedy1 , dobrodošla ( nazaj ) na KulSlo .

Ob prvi priliki poskusim , ker tudi sama obožujem bučke in papriko na vse možne načine .

manca51

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

31. jul 2012 8:32

Imamo rubriko RECEPTI, zato nima smisla objavljati receptov takole, da se potem v morju tem v forumih izgubijo. Napiši recept in ga pošlji v objavo, bo dosti bolj smiselno.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti