Krema proti gubam?

Lila Roza  

član od: 13.11.2010

sporočila: 128

tema odprta - 30. jul 2012 14:22 | ogledi: 22.711 | odgovori: 76

Drage moje, spet se obračam na vas. Zanima me kakšno kremo proti gubam uporabljate? Kupujem darilo za mojo babi, stara je 70. Je imela že vse možno, kar lahko kupiš v drogeriji. Nagibam se bolj proti kakšni naravni zadevi...Nimam idej

Lila Roza

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

30. jul 2012 14:33

Draga Lila Roza,

gube na babici bodo ostale tam, kjer so, in take, kot so. Tega se ne da spremeniti, kar pa niti pod razno ne pomeni, da se ni dobro tu pa tam razvajati s kako prav dobro kremo (pod "dobro" ne mislim tiste za 200 €). Starejša koža je namreč pogosto zelo suha in ji malo nege še kako prav pride. Torej - če bi jaz kupovala kremo za darilo za 70 lethico, bi pobrskala recimo pri Occitanu med tistimi, ki vsebujejo visok odstotek kakavovega ali karite masla ali mandljevega ali olivnega ali katerega koli drugega naravnega olja. Imajo jih kar veliko, tako da bo izbira lahko pravi užitek. Ali pa mogoče kar stekleničko olja za obraz ali telo.

Pa še majcen nasvet (sicer jih še nimam 70, ampak vseeno malo ekstrapoliram....): nikar ne išči nečesa, na čemer bo z ogromnimi mastnimi črkami pisalo "KREMA PROTI GUBAM", ker tega pač nihče rad ne vidi, četudi ima čisto zares 70 let in veliko gub. Če že naj kaj piše na lončku ali tubi, se veliko lepše bere "hranilna" ali "negovalna" ali kaj tako bolj nežnega; saj vsi vemo, kaj je notri, ampaki občutek je pa le boljši. Sicer bo pa babi tako ali tako najbolj vesela tega, da jo boš stisnila k sebi in ji rekla, kako jo imaš rada. Darilce bo pa samo še pikica na i. 

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

30. jul 2012 15:17

Kaj pa če vse skupaj na hec obrneš, seveda če je slavljenka za take hece, pa ji tubo silikonskega kita kupiš?

 

Meni so namreč gube pri 70 in več let starih ženskah nekaj lepega,  kar sodi k njihovim letom. Sicer bi pa upoštevala nasvet od limnol.

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

31. jul 2012 10:18

Takole gre to:

- kozmetika za ljudi, ki niso več v puberteti, ima oznake "anti age"

- kozmetika za ljudi, ki so v tretjem življenjskem obdobju, je pa za "zrele kože"

S tem, da se ne da brcniti mimo, če narediš tako, kot je napisala limnol. S tem, da je, bolj kot kozmetika za obraz (to itak zahteva še čiščenje, pa losjon, pa serum, pa za okrog oči, pa nočna in dnevna krema), zanesljivo, če kupiš kaj od kozmetike za telo, zlasti kreme za roke in kreme za stopala so super zadeva.

Vendelina jr.

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

1. avg 2012 2:06

Limnol , zelo lepo si napisala , še posebej zadnja dva stavka sta se me dotaknila .Zadela si ne le pikico na i , zadela si bistvo . 

Tokrat se tudi z Vendelino jr. povsem strinjam  , medtem , ko se mi zdi tvoj nasvet mamamia ( četudi si napisala , če je babi za hec ) vseeno rahlo . Kako bi se pa tebi zdelo , ( pa če si še tako odštekana in za hece ) , če bi ti vnukinja podarila tubo silikonskega kita  ?  Saj ti čisto verjamem , da so ti gube in gubice nekaj lepega , a le dokler niso tvoje  , kajne ?

 

( Če mi pa zaupaš , kdaj imaš rojstni dan , ti pa podarim še kako rolco šmirkl papirja povrh , ne le kit ,  he , he)

Lepo se imejte                                          

 

manca51

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

1. avg 2012 10:07

Manca51, kolikor sem jaz na osnovi njenega pisanja poštekala mamamio, bi se ob predlaganem darilu, še posebej, če bi bil aranžiran s steklenico dobrega vinčka, prav od srca narežala. Mamamia, se motim?

Gube in kreme pa: kakor kdo.  Jaz bom kmalu tam blizu omenjanih let pa bi bila bolj vesela kaj drugega. Kreme si že sama kupujem, take, kakršne vem, da rabim, da mi koristijo in da sem navajena nanje. Z gubami (ja, kar precej se jih je nabralo (od smejalnih, do tistih, ki so posledica mrščenja, trmarjenja pa takih in drugačnih življenjskih presenečenj), se ne ukvarjam preveč. Da mi le zdravje služi, pa naj bo gub kolikor hoče.  Kot recimo Kofetarica - a  ni luštna? .

Cila

marjanaj  

član od: 1.12.2007

sporočila: 136

1. avg 2012 10:25

S krememi je potrebno previdno, moja mama je dobila v zgoraj omenjenih letih v dar nespodobno drago kremo za ograz, sedaj z njo mažemo čevlje, saj je bila vsa otečena in rdeča. predlagam kaj drugega.

marjanaj

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

1. avg 2012 12:03

Če se kdo gre rad črnega humorja - potem pa je tudi kakšen likalnik super darilo, (poleg silikonskega kita -to je res dober štos... ).

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

1. avg 2012 12:23

Vidim, da večina razume hece ...

Ja, smo tudi likalnik že podarili v ta namen.

 

Manca51, za dober hec, sploh pa za črni humor (ampak tale silikonski kit je pravi hec, to ni črni humor, vsaj za moje okolje ne) smo pa vedno. Kot je rekla cila, mi bi se narežali do onemoglosti. Meni so za rojstni dan že podarili za dve številki manjše kopalke z željo, da toliko shujšam, da jih bom lahko oblekla... zraven pa ruto, tisto veliko (pareo ali kako se reče), naj se vanjo ovijam, dokler ne dosežem željenega ...

 

Rojstni dan imam maja, tako si za letos pozna, lahko pa za prihodnje leto kaj pripraviš. Gube imam samo okoli oči (smejalne), ostale popolnim z naravnimi snovmi (dobra hrana in je koža na obrazu lepo napeta ...), tisti sredi čela pa itak ni pomoči ...

Povsem pa razumem, da vsak ni za tak obešenjaški hec kot sem predlagala.

In kot je marjanaj opozorila, pri nakupu krem za druge je treba biti previden, kajti ni nujno, da še tako kvalitetna ali draga krema vsem ustreza.

 

 

 

mamamia

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

1. avg 2012 20:40

limnol je napisal/a:

nikar ne išči nečesa, na čemer bo z ogromnimi mastnimi črkami pisalo "KREMA PROTI GUBAM", ker tega pač nihče rad ne vidi, četudi ima čisto zares 70 let in veliko gub. Če že naj kaj piše na lončku ali tubi, se veliko lepše bere "hranilna" ali "negovalna" ali kaj tako bolj nežnega; saj vsi vemo, kaj je notri, ampaki občutek je pa le boljši.  Sonja

Moj oče je pred leti starejši sestri kupil za 60letnico neke kreme proti gubam sicer njej ljubega proizvajalca. Revež sploh ni pomislil, da bi lahko bila užaljena, češ da ji hoče povadat kako zgubana je že. Na srečo je sprejela z veliko smera na svoj račun, 'šala' je bila aktualna še dolgo po tem. Mu je bilo sicer žal, a prepozno.

Če že mora bit kozmetika, kot je Vendelina napisala krema za roke&noge, kopeli in soli, svečke za zraven. 

OlivaB

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

3. avg 2012 11:39

Cila , tudi jaz sem že v sedmem desetletju in se zaradi gub tudi ne vznemirjam . Ni hudo biti star , hudo je biti bolan , pa neglede , koliko si star .

Saj si mislila  Kofetarco od  Ivane Kobilice , kajne ? Ja , res je lepa , ne samo luštna . To sliko imam na steni v jedilnici . Žal ni original ampak le reprodukcija , a jo imam tako rada , da je ne bi zamenjala za nič na svetu . Vsako jutro skupaj pijeva kavo , že leta .

Mamamia , mislim , da bi bilo tebe kar težko presenetit s kakim dovolj izvirnim in odštekanim darilom , ker si sama polna vseh " kozlarij " in nanje tudi vedno pripravljena . Se ne motim , kajne ? 

Ja , tak humor med prijatelji je čisto OK . Bi se tudi jaz režala do onemoglosti , a Lila Roza je spraševala za primerno kremo za svojo 70 - letno babico . Zato se mi je zdel tvoj predlog neprimeren oz. odštekan .

 

Lep dan vsem !

 

manca51

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti