Vodno barvanje nohtov (water marbel nails)

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

28. jul 2012 13:55

Dan pa tudi nima toliko ur, da bi se človek ukvarjal z obrobnostmi, kot je jezik.

Pozabila sem spremljavo, da ne bo narobe razumljeno, se pravi:

Sicer bo kmalu šlo vse v maloro, ampak ne moriti ljudi. Sem ravno zadnjič imela priliko gledati eno gospo (čeprav ne grem na obisk, da si potem brusim jezik, samo moram tole povedat). Ženska opicanjena, zunanji izgled impresiven. Velja za lokalno damo. Super fajn. No, potem si začne gospa lakirati nohte, najprej na nogah. Pete take kot pri kakšnem kopitarju, vse ostalo pa na levelu, ki spada zraven (higiena). Nadajljuje na rokah (živo rdeč lak vse prekrije). Komentar: joj, zdej pa sem. Kaj si? Za kam in koga že? Noro.

Se pa da prepričat zgolj z lakcem, je res.
Pustimo žajfo in krtačo. Pa jezik. Pa kar je še take navlake.

 

Deschanel

kozamurnik

sporočila: 2311

30. jul 2012 5:37

zzak1977 je napisal/a:

Poleg tega so nohti nagravžni, odbijajoči.

Commis débarrasseur
Tokrat se 200% strinjam z zzak 1977. ( Med drugim, kje je pa ežoj, da kakšno reče, z moškega stališča seveda?) Kaj je lepšega od urejenih naravnih nohtov? Pa še eno resnično zgodbo: sem bila zraven, ko je prišla na obisk k dojenčku lastnica takih nohtov. No ja, v rdeče-črni "klinasti" varianti. Da te kap. Obiskovalka ga je hotela vzeti v naročje in ga malo pocrkljati, pa je le-ta je začel vreščati in vpiti, da je bilo groza. Nakar je mlada mamica plašno rekla, da so vzrok nohti. Ko je iz čiste nejevernosti ( pa ja ni mogoče?) gospodična skrila roke, je bil mir. O jeziku pa tokrat ne bom nič rekla. Ubogi Slovenci. murnik Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 30. 2012 05:40

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

30. jul 2012 6:19

Zanimivo. Na tak nacin sem barvala samo plasticna jajca  ampak ne z laki za nohte.

To da se lak ne rezlije po povrsini je kot kaze kar pogosta tezava. Nasla sem tole - citiram:

"you can use any nail polish but the trick is too have cool water not hot or too cold because it will dry out and breathing on the nail polish too will dry it out i had a hard time at first with it too but its all common sense. Do not use any polishes that are quick dry or those that are 60 second dry work fast have all your bottles open n make sure you drop the polish quickly. Hope this helps." http://answers.yahoo.com/question/index?qid=2010112011

kot kaze je temperatura vode zelo pomembna. Ne sme biti ne pretopla, ne prehladna, v obeh primerih se ti strdi. Tudi lak ne sme biti pregost, ce ne deluje priporocajo da ga razredcis (sicer z "thinnerjem", ne z "removerjem" - ne vem pa kaksna je razlika v sestavi). Kako se razleze ni odvisno od znamke, ampak od posameznega laka. Boljse je ce imas filtrirano vodi, .... in se par drugih nasvetov na: http://sugarmedic88.blogspot.com/2011/04/water-marbling-hints-

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

30. jul 2012 15:21

No, meni je takoj uspelo. Sem vzela različne lake in vseh pet prstov na eni roki različno našemila. Je pa s tem veliko packarije in porabiš veliko lepilnega traka in robčkov... Izpade pa res zelo lepo. Vodo sem pa nalila kar s pipe, pa ni bilo nobenega problema.

Evo še slika: 



yulchi

Sporočilo je spremenil(a) yulchi dne 30. 2012 15:26

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

30. jul 2012 17:03

Yulchi, veliko lepši so tvoji kot tista rumeno črna katastrofa :) Predvsem tisti  zelenimi črtami mi je všeč. Nevpadljiv in drugačen.

Atina

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

30. jul 2012 17:38

Meni je tudi tisti zeleni najlepsi, tak nevpadljiv in diskreten, a zelo lep, bi se reklo: pikica na i.


Koliko casa pa si porabila za to stvaritev?

urska

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

31. jul 2012 0:56

Joj, sem se kar namučila časovno. Kako uro pa pol že. Saj je fora, ampak se nekak ne splača, razen če RES nimaš kaj cele dneve za delat. Z umetnimi nohti pa ne bom delala, ker sem preveč aktivna in nonstop nekaj delam, za kar pa potrebujem normalne nohte. Zeleno-zlata kombinacija je od lakov znamke Manhattan. Sta pa laka stara že kako leto ali več. No, ne vem... upam, da se še katera javi, ki ji je uspel ta podvig z vodo in laki za nohte

yulchi

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

31. jul 2012 10:44

Jaz sem čisto iz firbca poskusila na enem nohtu in mi je kar uspelo. Za javnost sicer ni, ker se mi ni dalo prav natančno oblepit prsta. Uporabila sem prav tako kot yulchi vodo iz pipe, pa dva stara laka. No, če bi hotela 'resen' rezultat, bi morala malo potrenirat, pa trajalo bi tudi.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

31. jul 2012 12:06

Očitno je, da Dorka svoj poletni filing opremlja s poceni veseljem do barvanja nohtov in ji jega negre zameriti.

Nakajkrat sem videla take nohte, pa sem si mislila, kakšna spretnost je to, zdaj pa sem čisto razočarana.

Mene ne zanima, kako se to dela, ker sem princip videla na posnetku in je najbrž res finta v težnosti, me pa jako zanima, kako je mogoče kaj delati s tako dolgimi nohti.

Moji nohti so cca 2 mm nad blazinico, pa imam težave s tipkanjem, pa še s kakim drugim delom. Že veliko let si jih lakiram z kožno barvo, ki se sicer kruši. Hvala kemiji, da so izumili minutni lak.

Pred leti sem skupini otrok iz naše ulice prvi počitniški dan nalakirala nohte na poletni videz. Vsak noht drugačen, tudi fantkom. Potem smo kdaj popravili, ampak bilo je poletje. Vsi so že zdavnaj odrasli in nekateri imajo otroke, pa se radi spomnijo. V tistem času sem bila edina v ulici, ki sem imela tako zbirko barv.

Moj odnos do tako dolgih in tako okrancljanih nohtov je enak odnosu do tistega edinega nohta, ki jih nekateri moški nosijo na mezincu. Sploh pa so tisti nohti, ki rastejo navzol, kot kremplji, kar je značilnost večine oseb, rojenih v znamenju Leva in z močnim vplivom leva. Se ve, katere pravljične osebe imajo tako nohte, zato me odbijajo.

Bi pa želela kak moški komentar.

Menim, da je Dorkino znanje jezika odraz načina komunikacije na drugih forumih, sovražnega odnosa do slavistov in maternega jezika, ki je eden od najbolj osovraženih predmetov v osnovni šoli. Mogoče Dorka ni imela možnosti, da bi pridobila boljše znanje, vendar je njena opomba, da se zaveda slabega jezika, napoved, da bo mogoče kaj izboljšala.

F r i n a

pizamca  

član od: 23.6.2005

sporočila: 43

31. jul 2012 13:26

Ooo, kako fajn tehnika barvanja nohtov. Sem poskusila samo iz firbca in sem čisto notri padla:) Vzame res nekaj več časa, kot običajno barvanje, ampak se splača. No ja, če vam je všeč tako nalakiran noht in če vam lepi nohti nekaj pomenijo. (Nekatere kombinacije pa so sicer prav grde.) Sem pa nohte oblepila kar s flajštrom in se je fajn obneslo, verjetno bolje kot s selotejpom.

 

Naredila sem pa dve varianti - svetlo in temno. Svetlo z roza in modrim lakom na bisernato podlago in temno z svetlo in temno rdečo na roza podlago. 

 

 

pizamca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti