Hujšanje---ojej

tema je zaklenjena

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

23. jul 2012 23:17

Mislim, da dekle pri trinajstih sicer prebere stvari, razume jih pa ne. Pa ne da ni dovolj bistra, le vedenje o teh stvareh prinesejo leta življenja. Pa geni tudi niso zanemarljivi. Jaz sem imela v svojem življenju kakšnih pet mozoljčkov, od tega tri  kakšno leto nazaj. V glavnem je moja krema bila Nivea, pa me mnogi vprašajo, kaj delam, da nimam gub pri mojih 60+. No, saj kakšna se že najde, ampak pretirano jih pa res nimam. Precej se strinjam z Liso, življenje ni ravna pot, ima veliko ovinkov in stranskih poti. Naj bo veselje in odgovornost. Če si preveč zakrčen, plačaš z gubami, s čirom na želodcu, z depro...  In pri trinajstih si še mlad. Zato skači, pleši, kolesari, telovadi, plavaj in uživaj svojo rosno mladost. Ne pretiravaj pa s sladkarijami in izogibaj se raznih Mc...Tu na Kul Slo najdeš veliko receptov in si naredi kakšno dobro, zdravo sladico, da bo življenje še slajše.

 

 

 

naor

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

24. jul 2012 0:17

Naor ,   

manca51

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. jul 2012 8:05

C'mon...

Pač od tega in tega leta ne jem fritov in ostale packarije. To še ne pomeni, da si kdorkoli zgolj zaradi tega odloči, da bo imel v življenju vse perfektno ali pa to ne velja. Sem pač disciplinirana in mi je to čisto všeč. Tudi nisem prekinila s krompirčkom, da bi bila lahko manekenka. Se je pač zgodilo. Čisto prijetna izkušnja, nekaj oblekic in nekaj honorarjev, ki sem jih vložila v potovanja in študij.  Čisto vsak na svetu ima vsak dan toliko (24 krat 60 krat 60) in toliko sekund, ki jih lahko vloži v marsikaj. Jaz sem jih v učenje. Šolske  in življenjske materije. 

Eni pa to bolj vlagajo v čohanje in najedanje in žretje džanka takšnega in drugačnega.

In mimogrede, Lisa, če bi tak sklep izvedla kakšna ne posebej elokventna in tudi drugače v sklepanju omejena uporabnica, bi preskočila, od tebe sem pa pričakovala kaj več.

 

Drugače pa, ne mislite, da trinajsletniki malo do nič ne razumejo. Čisto razumejo, samo slabši so v izvajanju in mislijo, da se njim pač stvari, na katere se jih opozarja, ne bodo zgodile.

Hujša stvar je, ko človek zmotno misli, da odrasel (tak z volilno pravico) nekaj stvari vseeno razume. Pa ga vsakdanjik vedno znova opozarja na zmotnost predpostavke.

Vendelina jr.

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

24. jul 2012 8:23

Lisa, bolj ne bi mogla zadeti bistva!!!!!!!!!!!!!

marjja

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4311

24. jul 2012 8:53

Lisa in naor

rrr

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

24. jul 2012 9:00

ribaracarak je napisal/a:

Lisa in naor



rrr

 

Podpišem!

Različne ljudi osrečujejo različne stvari.  S tem ne mislim predmetov. Ampak očitno je Vendy zelo zadovoljna s svojim načinom življenja, nekdo drug pa ne bi bil in obratno. Seveda pa Vendy tega nikoli ne bo priznala. Po njeno, ali pa nič...  Tako pač je... saj vemo tisto o teletu in biku...

JJ

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

24. jul 2012 10:27

Mlada dama, jaz bi ti za začetek svetovala, da si pri teh merah in kilah kakršnokoli načrtno hujšanje izbiješ iz glave, in to z macolo. Če si boš nakopala motnje hranjenja, kar je v tvojih letih povsem realna nevarnost, se ti bodo z malo sreče vlekle v pozna dvajseta in boš precej lepo obdobje življenja zapravila na robu psihoze, brez te malo sreče se pa utegne stvar končati precej hujše. Poznam nekaj precej dramatičnih zgodb iz svoje okolice, in verjemi mi, da v to nočeš zabresti. Druga stvar: zdaj te pri tebi moti trebušček, ko se ga boš znebila, ne boš zadovoljna z nosom, pa z vekami, pa z joški, pa z lasmi, da o pubertetniških mozoljih, ki te čakajo za vogalom, ne govorim. Ergo: nauči se imeti rada in tudi spoštovati (zelo pomembno!) samo sebe, pa tudi če tvoje telo ne ustreza kriterijem z (retuširanih!) naslovnic, facebooka, po katerem tvoje vrstnice baje radodarno razkazujejo tisto, kar jim je podarila mati narava, plakatov in tako naprej. In na poti v odraslost se boš še mnogokrat srečala z dilemo "ne morem se upreti" proti "to mi škoduje" pri marsičem - učenju, odnosih, prepovedanih substancah, in take stvari človek na poti v odraslost počasi razčiščuje. Ne vedno gladko, ne vedno z uspehom, ampak v kompletu z zgoraj omenjenim spoštovanjem do same sebe je uspehov čedalje več namesto čedalje manj. Razmisli, in vedi, da tudi pri odraslih modre odločitve ne pridejo vedno čez noč. lp, proxima

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. jul 2012 12:33

Od vsega tule je še najboljši zadnji odstavek od proxime.

Pika Luna, raje grizljaj korenček in jabolka. Z vsakim letom več boš razumela, zakaj je to dobro.

O tem, kaj bo "Vendy priznala" in česa ne bo - Dženis, daj poglej svoje poste po različnih topicih in ti preštej, kolikokrat ti trmariš z ne ravno silnim  diapazonom izkušenj in ko boš preštela....potem razmisli o tem, koliko si kvalificirana nastavljati ogledalo, v katerega sama ne pogledaš.

Vendelina jr.

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

24. jul 2012 13:36

Joj, Vandelina ampak ti moraš biti pa res eno nesrečno bitje, tako zatežena in to non-stop. Resnično, a je sploh kakšna tema v katero nisi pristavila svojega piskrčka in pametovala do nezavesti in za povrhu še vse tiste, ki so se ti drznili oporekati takoj "nahruliti" in žaliti! Daj ohladi se že malo in tu in tam malce popusti, ti bo lažje!

Vidiš draga Pika-Luna, takle mamo pa ta stare...., sicer pa kar se tiče tvoje težavice, svetujem, da od vsake, ki ti je kaj napisala na to temo, vzemi tisto kar se tebi zdi najbolj prav in bo čisto v redu. Telovadba, oz. trebušnjaki pa sigurno pomagajo, seveda se ne smeš zraven basati s fast-food hrano      

  

leandros

NANA  

član od: 28.9.2001

sporočila: 145

24. jul 2012 14:06

Leandros

Nana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti