Moja kuhinja/sanjska kuhinja

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

30. jul 2012 11:56

In ti imajo po celi bajti žlahto!    

marjja

Mamka Bršljanka  

član od: 24.5.2012

sporočila: 255

30. jul 2012 19:48

kaj sem vesela, da sem ena unih, ki že ima sanjsko kuhinjo! prav zaljubljena sem v svojo kuhinjo.  čisto po tiho priznam, da včasih, sploh ko je kuhinja oz. pult čista in vsi ostali družinski člani spijo (sploh najmlajši), z prsti polzim po pultu in vpijam tisti občutek sreče, ko veš da je bilo današnje kosilo drugačno od vsakdana in sem spet prekosila samo sebe, hkrati je pa že občutiti jutrišnji dan, ki bo prinesel nove izzive in se bom spet skušala izpostaviti novim kuharskim izzivom.

Mamka Bršljanka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

31. jul 2012 6:28

90 cm izvlečni predali s težko posodo delujejo v moji kuhinji brezhibno že 5,5 let. Verjetno zato, ker imajo evropske pante.   30cm širok poleg korita ima zgoraj normalen predal za pribor, spodaj pa je visok izvlečni s košem za smeti. (Za reciklažo imamo VELIKO kanto v garaži, samo par korakov od kuhinje.)

Še manjši so super za začimbe in podobne zadeve, nekateri so skriti za ornamentalnimi letvicami. :) . V ožjih elementih se cookie sheets super lepo zložijo. Kdorkoli je pogruntal tole zadevo (predal za pasto) pa zasluži nobelovo .

Tile stenski elementi so mi všeč imela jih pa ne bi. 

Police namesto stenskih omar zelo lepo izgledajo v trgovini, doma pa niso praktične. Z leti naberejo zadeve, ki verjetno niso za na razstavo...kaj potem narediš z njimi. Poleg tega je še več brisanja prahu, če hočeš, da spodobno izgleda. Pri meni je vse lepo za vrati, se mi ni treba kregat, da kaki kozarci niso postavljeni ravno tako, kot je treba in nič drugače. Če bi imela tiste palčke, ki jih omenja Nola, bi bilo mogoče drugače.

Aja, pa v kuhinjsko ploščo pri umivalniku vgrajena pumpica za milo se mi zdi nepogrešljiva. Pri nas si kar naprej (v resnici kar naprej) umivamo roke.

In iz kuhinje se mora videt TV v dnevni.

Kar se štedilnika na otoku  tiče se strinjam z Dragičko. Med otok in stenske elemente daš na tla trpežen tepih, da kaplja nanj. Navadno je samo voda. Se čisto fino obnese.


Z  vgradnimi pečicami  v približni višini kuhinjskega pulta sem  imela težave, ker sem komaj dosegla do srede pečice, da sem karkoli se je že peklo, potegnila ven.

 

Vanja

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

31. jul 2012 9:26

Ja ta ozka izvlečna omarica je super. V spodnjem delu imam flaše s kisom in oljem. Zgornja polička pa je čisto nafilana z začimbami. Na eni sliki sem videla začimbe ležeče v plitkem širokem predalu, ampak žal je pri nas poln raznimh kuhalnic, zajemalk, tehtnico itd. tako da brez ta ozke omarice mi živeti ni :) Naročili smo jo pa itak samo za to, da so se izšle mere celotne kuhinje.

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

31. jul 2012 10:29

Takšna omara/shramba http://www.gorenje.hr/showimage.asp?src=imagelib%2F se zelo dobro obnese. Prostor je dobro izkoriščen, saj imaš lahko tudi zadaj stvari, ki jih dnevno uporabljaš, saj so lahko dosegljive. Pada pa tudi ne nič, če so dobri mehanizmi.

Imam pa vprašanje glede ozkih (15 cm) izvlečnih omaric. Jaz imam takšno s kovinsko mrežo in za steklenice ni ravno praktična, saj se včasih vsebina tudi pocedi ali kapne. Čiščenje tiste mreže in omarice spodaj je pa pravi podvig . A mogoče katera ve, če se kje dobi kakšen plastičen vložek (kot nekakšen pladenjček), ki bi se ga lahko vzelo ven in pomilo? Spraševala sem že pri Blažiču in v Hobby-ju, pa nimajo.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

31. jul 2012 10:33

Dno mreže rešiš s plastičnim pokrovom od kakšne škatle, ali pa kar z ozkim plastičnim pladnjem kot jih imajo za pecivo.

mamamia

borka7  

član od: 23.2.2009

sporočila: 268

31. jul 2012 10:37

mamamia je napisal/a:

...z ozkim plastičnim pladnjem kot jih imajo za pecivo.
mamamia

 

Hvala, vendar ne vem točno, kaj imaš v mislih - lahko bolj konkretno?

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

31. jul 2012 12:53

sama imam steklenici za kis (navaden in balzamičen) in olje (olivno in navadno) shranjeno kar v dveh shranjevalnih dozah kupljenih v Ikeji  postavljeno v izvlečnem predalu - imam to veliko na sliki http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/901769 - na dnu doze imam papirnato brisačo. Tako se ni potrebno bati, če kdaj malo manj nežno odpreš predal, da še vse se ne poceja po predalu, ker popivna papirnata brisača na dnu. 



http://www.mojalbum.com/tajda

Sporočilo je spremenil(a) darjuška dne 31. 2012 12:54

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

31. jul 2012 14:17

Zelo zanimiva in uporabna tema :) .. Predvsem se mi zdi super, da ste zapisale dosti tudi o uporabnosti različnih "modnih dodatkov", ker nekaj je izgled, drugo pa uporabnost.


Na mojo sanjsko bom še nekaj časa počakala, bom pa imela v kratkem priliko iti v nekoliko večjo kuhinjo (jeeej! ) in jo do določene mere prilagoditi svojim željam. Pa sem se znašla pred dvema vprašanjema:

1. Kuhanje na plin ali električno ploščo (ali indukcijo). V stanovanju je namreč plinska napeljava (načeloma torej ni problem menjavanja plinskih bomb) in trenutno plinski štedilnik. Sem sicer vajena v zadnjih letih elektrike, ampak se mi zdi ideja kuhanja na plin spet mamljiva. Pa ne vem, a sem samo romantična, ali kaj .. Sem brala tudi na drugih forumih, da se mnogo ljudi vrača h kuhanju na plin.. Kaj pa ve menite?

2. Napa?! V trenutni kuhinji jo imam in jo redno uporabljam. Je pa res, da je trenutno kuhinjica velika cca 4 kvadratne metre, z enim zelo majhnim oknom, sicer pa zelo natrpana in zaprta. Nova kuhinja bo v odprtem prostoru z več okni. Pripravljena je sicer cev (torej oddušnik?), ni pa trenutno nape v kuhinji. Prejšnji lastniki je menda niso potrebovali, na zidu se ne pozna kuharija (pa ni ploščic, pleskano pa je bilo pred par leti). Ne vem pa, kako bi bilo z vonjavami ... Če da, kakšno?


Za vsak komentar vnaprej lepa hvala in prijetne sanjarije (ali užitke) še naprej!

Katja

KetyP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti