Moja kuhinja/sanjska kuhinja

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

16. nov 2013 17:57

jaz imam parket in mi je všeč. razen prejšnji teden, ko cel dan nisem opazila, da sifon pušča in je bila že orenk luža pod elementi. Upam da bo s parketom vse v redu :S

Naši imajo v kuhinji plošče in talno gretje. Je luštkano gor brez copat stopit. Ravno prav toplo je, da ploščice niso hladne (imajo kombinirano gretje). Najbrž se bom enkrat tudi jaz odločila za to kombinacijo. 

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. nov 2013 19:04

Jaz  talno gretje nikoli in nikdar. Mi noge  v manj kot eni uri tako otečejo, da so mi copati premajhni, čevlje pa komaj obujem (če so na vezalke, torej bolj športni, ostanejo te razvezane ...).

 

mamamia

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

16. nov 2013 19:57

Jaz pa imamnekako sanjsko kuhinjo že ene 3 leta. Narejena je po meri, v obliki črke J, 4x2,5x2. Masiva, ličnice bele visok sijaj. Postavitev se nekako ne da spreminjati ker prostor ne dopušča. 

Moja kuhinja mora biti taka da je vse pospravljeno in vzameš na pult le ko potrebuješ. Ni polic za stalno brisanje prahu, le predali in zgornji dvižni elementi ter izvlečna omarica. V bižini shramba kjer je vse pospravljeno. 

Niakor mi niso všeč kuhinje ko je vse raztavljeno oz. "vse pri roki".

Vsak ima svoj okus in moj je tak :)

testeninca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. nov 2013 20:10

testeninca, ti so takšna kot moj mož. Vedno vse pospravčja. Jaz pa imam vsaj tiste osnvne pripomočke, ki jih skoraj vsak dan uporabljam, rada vedno pri roki, torej na pultu: palični mešalnik, pritrjen na steno med zgornjimi in spodnjimi elementi, toaster in  mikrovalovna tudi na pultu, škatla za kruh obvezno na pultu, strojček za stiskanje limon in pomaranč tudi, pa seveda grelnik za vodo.

Tudi kakšna košarica z nekimi drobnarijami je vedno nekje na pultu, v njej gumice, kak zamašekm odpirač, pokrov zakaterega ne vem, h kateri steklenici spada ...

Meni to pomeni življenje v kuhinji, znak, da se nekaj dogaja. Če so elementi prazni in v vse v nulo pospravljeno, mi to deluje, kot da se v kuhinji nič ne dogaja. 

Ampak, kot praviš, vsak ima svoj okus, in tudi prav je tako. 

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

16. nov 2013 21:45

Saj ne rečem, da mora vse ležati naokoli, ampak moj okus je tak, da me zmrazi, če vidim kuhinjo, ki je kot operacijska soba. Nekaj malega znakov življenja se pa le prileže, sicer je naslednje, kar pričakuješ, polivinil na foteljih v dnevni sobi.

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. nov 2013 1:21

Katrca11 je napisal/a:

Malo še pomislite, kako je bilo nekoč. 

 


Katrca11

Najboljš da se kr v jame preselimo.  SIcer pa, meni je dandanes čisto všeč. 

 

Kar se razstavljenih stvari tiče: Jaz jih imam na minimumu. Razlog za to je tudi enostavnejše čiščenje pulta in ker je vse v toplih barvah, ne izgleda prav nič laboratorijsko.  Tele drobanrije, od zamaškov, do gumic odpirače in ostala drobanrija so v predalih. Točno vem, kje je kaj. 

Vanja

Oreo  

član od: 27.11.2011

sporočila: 111

17. nov 2013 11:34

Moja trenutna kuhinja je zelo mala in prenaša različna stanja. Sicer je vsak večer pospravljena, ampak je navadno tako, da ima nekaj časa 'elemente življenja' na pultu, vsakega na svojem mestu, ko me pa prime tista generalna mrzlica, jo pa pospravim tako, da ostane samo grelec vode. In to je tisti fajn občutek, da je pospravljeno. :)

Nova bo imela dooooolg pult in zamisel je taka, da bojo vse stvari, ki sodijo na pult, v shrambi, čisto blizu. Vseeno pri roki. Tako bo veliko lažje vzdrževat higieno, ki je po mojem mnenju zelo pomembna.
Kuhnja bo moderna in ne vidim razloga, zakaj ne bi služila tudi v okras, če že ima ta namen.
Imela sem tudi kuhinjo po principu 'vse pri roki', nimam nič proti tem, ampak meni ne ustreza. Kar nervozna ratam, ker ko kaj delam razmišljam kaj delam in ne kam moram kaj odložit, ko odrabim, da si ne jemljem prostora. Ravno iz tega razloga sem si omslila veliko delavno površino, ki bo funkcionalna takrat ko bo v uporabi, drugače pa pospravljena.

Oreo

magnolija  

član od: 16.4.2006

sporočila: 688

17. nov 2013 16:26

V ta namen so pripročni nadstandardno široki pulti. Kljub temu, da imaš na pultu nekaj zadev, ki jih konstantno  rabiš ali pa so ti všeč, je spredaj še vedno zadosti delovne površine za nemoteno delo.

magnolija

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

17. nov 2013 16:45

Magnolija, saj ne vem, kako široki so nadstandardno široki pulti. Predvidevam, da si mislila globoki, pri meni so 65cm. Videla sem eno oddajo Ljubezen gre skozi želodec in edino kar sem negativno komentirala je bila krama v kuhinji. Saj jima vzame vso delovno: površino. http://www.ljubezenskozizelodec.si/images/sized/images/uploads/l

Tisto, kar je pred njima seveda rabi, ampak pulti v ozadju so nabasni. Vse imaš lahko "pri roki" tudi če je sicer spravljeno v omarici, samo strateško je treba vse zložiti.

Po pravici povedano, meni se ne bi ljubilo vsega tega vsak dan premikati in brisati. 

Vanja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

17. nov 2013 18:22

Vanja, pulti v ozadju so verjetno nabasani da bolj pisano zgleda. Si ne predstavljam da ima kdo konstantno tko nabasane pulte. Se ti med uporabo ene reči malo posipa moka pa moraš počistit še tri aparate zraven in prestavljat gor in dol da pobrišeš še vmes. 

Na pultu je fajn imet le tisto kar rabiš vsak dan. Pri meni je to velika debela deska za rezanje, od kruha zjutraj in sadja do zelenjave itd za kosilo, večerjo. Pa seveda blender, če ga ne rabim za šejk zjutraj ga rabim za kakšno juhico popoldne. Te dve stvari vlečt gor in dol se mi ne da. Vse ostalo pa  vsekakor sodi v omaro oz shrambo če je leta ob kuhinji.

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti