Moja kuhinja/sanjska kuhinja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. avg 2012 14:11

Etka, jaz sem neiko razumela, da se tam ne počuti najbolje, da je pretesno, ne pa da to dodatno kuhinjo pač ima za gledat ... V malem prostoru vkuhavat in kuhat ... jaz tudi ne bi.

 

Vidim pa, da imava z neiko enak pogled - tudi jaz namreč gledam na Pohorje. Zdaj je samo še vprašanje, v kateri del Pohorja katera gleda. Jaz gledam iz naših prostorv na poseko in vzpenjačo... Pa ti, neika?

mamamia

branka171

sporočila: 218

1. avg 2012 15:06

Tudi moja sanjska kuhinja se že počasi realizira.

Je v stilu mameF, zato me zanima, kako se obnesejo keramične ploščice na pultu.Se fuge zelo zapacajo? Pa glede na to, da bo kuhinja zidana iz siporeksa, sem razmišljala v "cokl" vgradit še en predal za pekače?  Kak nasvet? Imela bom štedilnik na drva in plin  http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/901541 pa veliko okno z široko polico 47 cm za začimbe. Hvala za opozorilo, da je okno nad lijakom vedno pošpricano, meni je blo pa to tak fenci, da sem že težila vodovodarju naj prestavi cevi. ok mu ne bom več.

branka171

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

1. avg 2012 15:09

*Etka, neika govori samo o tem, da vkuhavanje shrankov ni prijetno v kuhinji. In s tem se zelo, zelo strinjam. Ga ni čez užitek vlaganja sadja in zelenjave zunaj. Prinesti vse kozarce v kuhinjo, pa vso zelenjavo, sadje, vse oprati, zrezati,.....vkuhati, pa najsibo v pečici ali na plošči štedilnika, spraviti v kozarce, pa potem obratno pot, vmes hladiti kozarce,.......no ja, vsak po svoje, ampak, tudi jaz to z veseljem počnem zunaj, ne v kuhinji. In prav zdaj se odpravljam lepit listke na marelično maremlado in še na kaj, lepo zunaj, v senci, blizu kleti, kjer bodo shranki počakali na uporabo.  ......

 

rimljanka

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

1. avg 2012 18:06

Jaz imam pa manj poti ce delam vse v kuhinji... Bi pa imela recimo kuhinjinv pritlicju, iz kuhinje velika balkonska vrata na verando in tam podaljsek kuhinje. Zar, plinski gorilnik in umivalnik, to bi bilo kar dovolj. Pa da ni potrebno imeti dvojnih garnitur pripomockov, zacimb... in dalec nositi iz kuhinje.. 

neika  

član od: 11.10.2004

sporočila: 169

1. avg 2012 23:28

*Etka je napisal/a:

neika je napisal/a:

 

kaj bi spremenila - imela bi pipo z izvlečno cevjo, večje korito, vsekakor moramo na terasi urediti letno kuhinjo, da ne pacam in čistim ter vlagam zelenjave v tej kuhinji. Sicer imam v utilitiju kotno kuhinjo iz Ikee z malim umivalnikom, pa se ne morem navaditi tam kuhati. Bom morala, a ne. PA tudi res so kapljice med stenskim nizom in polotokom, pa se pač pobriše, pa je. Aja, pa razsvetljavo pod stenskimi omarici moram drugače rešiti, sedaj imam kar tako provizorično eno luč prišraufano, pa ni ok.


neika

Tega fenomena kuhinje, ki je za gledat in ne za umazat pa ne morem razumeti. Pa letna kuhinja, pa mini ikea kuhinja ... Potem pa že ni sanjska, če je ne upaš umazati  :)

Res mi je zanimivo kako pogosto je to, da ima folk kuhinjo samo za šminko, kuhajo pa nekje drugje.



 

no no, točno to sem mislila - tisti štikl Ikeinih omaric je v utilitiju, utesnjen, in ni prostora za piskre in kozarce ter kaj drugega. Zunanjo kuhinjo pa sem mislila kot varianto, da prineseš iz vrta košaro pravkar nabranih plodov, se vsedeš za mizo, očistiš, opereš, spečeš na žaru...in naprej v stilu Rimljanke.

 

moj pogled je pa direkt na progo Pisker, gledam jo pa iz Kobanskega.



neika

Sporočilo je spremenil(a) neika dne 01. 2012 23:31

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1565

2. avg 2012 8:57

bannanna je napisal/a:

Ima bombo, pa serviser je tudi ze prisel zaradi tega.. 

Očitno dela ni opravil dobro. Vsi niso 100 %, ali pa vsega ne obvladajo.

 

branka171 je napisal/a:

pa veliko okno z široko polico 47 cm za začimbe. Hvala za opozorilo, da je okno nad lijakom vedno pošpricano, meni je blo pa to tak fenci, da sem že težila vodovodarju naj prestavi cevi. ok mu ne bom več.
branka171

Pri 47 cm široki polici je bolj malo možnosti, da bo pošpricano okno. Še to, ali je okenska polica na istem nivoju, kot je korito? Druga varianta je, da okensko polico dvigneš za 10 cm.

Glede začimb mi ni čisto jasno: ali bodo začinbe na okenski polici, ali je to posebna polica za začinbe. Vsekakor ti odsvetujem, da imaš začimbe na okenski polici.

rdkapica

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

2. avg 2012 10:32

rdkapica, kako pa dvigneš okensko polico za 10 brez da bi se to poznalo na fasadi? razen pri nogogradnjah, tam ni panike ;) Če bosta v sklopu kihinje dve okni, je eno komot za svetlogo in stvari odlagat, drugo pa za poleg svetlobe tudi za zračenje. vsaj pri moji bodoči bo tako.

Kar zadeva mene, indukcije nebi zamenjala za nič na svetu. Edino naslednja bo na 'tri rinke'  v isti liniji (nekje 50x90 cm). Mogoče bi edino pri letni kuhinji imela enojnega velikega na plin...

Tudi sama ne razumem ljudi, ki imajo dve kuhinji: eno v sklopu stanovanja za kavo in špagete, drugo v kleti pa za vse ostalo 

OlivaB

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1565

2. avg 2012 12:27

OlivaB je napisal/a:

rdkapica, kako pa dvigneš okensko polico za 10 brez da bi se to poznalo na fasadi? razen pri nogogradnjah, tam ni panike ;)

O tem je treba dovolj kmalu razmišljati in razmisliti. Če je okno že vzidano, potem ni smiselno razmišljati o spremembah ...

rdkapica

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

3. avg 2012 13:39

naor je napisal/a:

Mojca, imaš ČUDOVITO kuhinjo. Le to mi povej, kolikokrat jo čistiš, namreč vsi detalji, vse poličke, vsi okraski.

Sicer pa, to je kuhinja z dušo.

 



naor

Hvala

Vsak dan očistim tisto, kar zapackam - delovni pult, pa štedilnik, vsi tisti detajlčki in kozarčki so pač malo zaprašeni. Za tiste drobnarije si vzamem čas kake dvakrat na leto, ker me pač ne moti prav vsaka pajčevina in prahec :) Ni panike, je rekel Švejk - res nisem suženj vseh tistih fug med ploščicami na pultu (zato sem pa sfugirala s črno maso), še nihče se ni zastrupil pri nas, pa čeprav nise ravno tip gospodinje, ki bi vsak dan temeljito vse prebrisala.

Dušo pa ima, ker sva jo z možem lepo počasi sama zidala po svojih željah in potrebah.

Mojca

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

3. avg 2012 13:52

branka171 je napisal/a:

Tudi moja sanjska kuhinja se že počasi realizira.

Je v stilu mameF, zato me zanima, kako se obnesejo keramične ploščice na pultu.Se fuge zelo zapacajo



branka171

Seveda se, odvisno kaj delaš. Tak pult nikakor ni primeren za direktno mesenje testa na njem ali pa recimo kako posipanje moke, sploh če so fuge vlažne itd. Ma ni pa neke panike. Pri nas smo imeli občasno že prigode s prevrnjeno skodelico čokolina, lužo je otrok seveda pobrisal, v fugah pa je marsikaj ostalo (saj veste, kako krasno se zasuši čokolino). Sem pač fina "namočila" pult z viledo in zdrgnila ostanke s fug in ploščic z grobo gobico, pa je šlo.
Tak pult je vseekakor "smrt" za gospodinje, ki imajo rade bleščeče gladke površine, kjer se še prstni odtisi ne smejo poznati. Takim res toplo odsvetujem tak "hec", ker bodo samo zalostne. Fuga je pač fuga, malo je hrapava, malo poglobljena, pa se vanjo iujame vsak ščepec razsute moke in vsaka drobtina. Ampak - jaz sem itak kratkovidna

pa se ne sekiram zaradi tega. Pa tudi ploščice - ene par mojih je že počenih - je pač kdaj padel nanje kak težji kozarec z vrhnjih poličk, pa je videti razpoko. Če bi koga to motilo, tudi odsvetujem - nesreče se dogajajo, menjati posamezne ploščice s pulta pa ni tako preprosto.

 

Testo mesim na deski, kruh režemo na deski, karkoli pač že počnemo, ni direkt na ploščicah.Pa itak po vsakem delu z viledo prebrišem pult za sabo, če je potreba pošpricam po večjih delih z razmaščevalcem, malo močneje zdrgnem, pa je.

Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti