Bolečine v ramenu

motalela  

član od: 20.10.2010

sporočila: 25

tema odprta - 19. jul 2012 22:33 | ogledi: 10.380 | odgovori: 21

Prosim za nasvet, mož ima močno bolečino v ramenu ki se razteza v ramo in prsa. Pojedel je že 3 škatlice Nalgesina forte pa nič bolečina je še vedno prisotna. Najhuje se mi zdi da je zvečer. Z roko dela vaje pa nič boljše. Ne vem kaj naj še počne, da bi bolečina izginila, ki traja že tri tedne. Pred leti je imel poškodbo  zapestja in kasneje so ugotovili, da ima artrozo. Če kdo pozna podoben primer, mi svetuje kaj narediti.
Hvala

 

 

motalela

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

19. jul 2012 22:35

Motalela, men se zdi, da bo pravi naslov njegov osebni zdravnik in za njim verjetno še kateri od zdravnikov.

rrr

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

20. jul 2012 0:26

Sploh ni kaj razmišljat . Kot ti je že ribaracarak svetovala , je edini pravi naslov njegov osebni zdravnik .

Tudi pri meni se je bolečina  v levem ramenu pojavila dobesedno čez noč . Zvečer je bilo še vse v redu , zjutraj pa nisem mogla več roke niti premakniti . Nobena tableta ni pomagala .Zdravnica me je poslala v laboratorij in izvid je pokazal  , da gre za revmatoidni artritis .

Seveda ni nujno , da gre tudi pri tvojem možu za enako diagnozo . Nočem te strašit , a bolečina , ki se razteza iz rame v prsni koš lahko pomeni še vse kaj drugega , zato ne odlašajta z obiskom pri zdravniku .

Verjemi , sama ne bo prešla .

Vse dobro vama želim .

manca51

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

20. jul 2012 0:42

Koliko časa sta pa še dejansko pripravljena, ti kupovati Nalgesin, on pa jih zobati, kot češnje in biti napol negiben od bolečine?? Pa halo ljudje, a vam niti sveča ne zagori, kaj šele žarnica, da v stavku "3 tedne že čutim močno bolečino in se zadevam s kupi tablet, ki ne pomagajo nič" nekaj močno smrdi? Če je pri zdravilih za en "bogi" prehlad zdravit nek okviren rok +/- 5ih dni, da obiščeš zdravnika, če se zadeve ne izboljšajo, a ni skrajno logično, da potencirana bolezenska stanja, kličejo za drastičnimi ukrepi, ne pa ležanjem doma in čakanjem da mine? Bo mogoče res minilo, samo potem naj gospod ne računa več na uporabo roke, pa še česa drugega ne.

 

K zdravniku, jutri zjutraj, ob 6ih v vrsto, če je treba, da sta ob 7ih prva na vrsti, ko začnejo delati!

 

Pa preveriti pri podmladku, če ga je kaj, ali imajo v glavi počiščeno, da kar v okvirno 5ih dneh (pustimo detajle in izjeme na gor in na dol) ni bolje se gre k zdravniku takoj, ne po mesecu dni.

Viva Meier

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

20. jul 2012 7:49

Viva Meier, saj nikjer ne piše, da gospod ni bil pri zdravniku.

Sama vem, kako to boli, 1 mesec ni popustilo, potem pa, kot bi odrezal prenehalo. Od takrat je minilo že več kot 20 let, diagnoza je obraba vratnih vretenc.  Razen protibolečinskih tablet ( na recept), nisem dobila ničesar. Sama sem šla k fizioterapevtu, da mi je pokazal vaje, ki jih več ali manj redno izvajam. Itak jih ne moreš dobro delati, dokler bolečina ne popusti.

rosie

Lizzie  

član od: 26.2.2009

sporočila: 504

20. jul 2012 8:44

Bravo Viva Meier!

 

V navodilih od Nalgesina piše, da jih ne smeš jemat več kot 5 dni in da če bolečina ne poneha, moraš nujno obiskat zdravnika. Močno dvomim, da bi zdravnik predpisal terapijo "Nalgesin za 3 tedne". Najprej zdravnik, potem pa res fizioterapevt, če ne bo že zdravnik napisal kakšne napotnice.

Lizzie

motalela  

član od: 20.10.2010

sporočila: 25

20. jul 2012 22:41

Moj mož je že obiskal zdravniku 2x. Zdravnica mu je predpisala 3 škatlice nalgesina. Rekla je, da bi bolečina po treh dneh morala izginit. Mož se več neda k zdravniku, ker pravi da mu zdravnica nič ne pomaga, zato tudi vprašujem kaj bi še lahko storila, da mu pomagam.

motalela

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. jul 2012 23:55

Ponovno nazaj k zdravniku, ali pa samoplačniško k drugemu. Dopovedat, da bolečina ne pojenja in vztrajat pri napotnici za specialista. In če zdravnica ne da napotnice, naj to napiše v zdravstveni karton. Ko to zahtevaš, se marsikaj spremeni.

mamamia

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

21. jul 2012 0:46

Lizzie motiš se . 

Hočem reči , da je teorija eno , drugo pa praksa . Seveda zdravnik napiše recept za Nalgesin forte  še več kot za 3 tedne  . Jaz ga jemljem že od lanskega leta , enega do dva na dan poleg Sulfasalizina  . Le tako mi uspeva kolikor toliko normalno življenje z artritisom . Sprva sem si ga sama kupovala , ko sem ugotovila , da mi vsi aspirini , lekadoli itd . ne pomagajo nič , nalgesin je pa znatno zmanjšal bolečine .To sem pri revmatologu tudi povedala . Dejal mi je , da nalgesin deluje protivnetno in mi ga lahko da na recept . Od vseh protibolečinskih tablet ima najmanj stranskih učinkov .

Zgleda , da se mi zdaj maščuje , ker sem se prej vedno apriori izogibala vseh tablet .

 

Motalela , naj gre mož ponovno k svoji zdravnici in zahteva napotnico za laboratorij . V krvi in urinu je marsikaj zapisanega .

manca51

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

21. jul 2012 0:48

motatela dala sem skozi četrt stoletja življenja, kar je verjetno vsaj ene 10 let manj kot ti in tvoj mož pa vseeno vem kakšnih 5 procentov o bolečinah. Namreč v tej četrtinki stoletja sem neznano kje pridelala poškodbo kolena (enkrat v otroštvu), ki mi je on in off oteževala življenje nekje 8 let. So me slikali, pa operirali natrgane križne vezi, pa je bilo bolje, pa se je spet pojavila bolečina in gibalne težave, pa so me še slikali, pa mi je koleno zaštekalo, da nisem mogla stegniti noge in so me hospitalizirali itd. Pa nisem niti, ko so mi rekli, da je koleno ok in da si zadevo malce predomišljam, odreagirala v tistem najbolj otročjem stilu "ne grem več k zdravnikom, ker mi itak ne znajo pomagati". Sem lepo iskala in googlala medicinske postopke, ki mi preostanejo in vlekla za rokave zdravnike, da sem si izborila več ali manj vse, kar mi je imela ponuditi klasična medicina, potem sem pogledala še izven ograje lokalnega ZDja in bolnice in le našla my cup of tea, ki mi je zadevo, upam da dokončno, rešil. Nikoli se pa nisem zavlekla v osamljen brlog, se filala s tableti in tam gledala svojo okončino med propadanjem ter se jezila na zdravnike, ker ne pridejo sami k meni in mi v tren oka naredijo novo koleno. Ker oni so pa ja zdravniki in morajo vse znat, ane?

Viva Meier

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

21. jul 2012 9:22

motalela,
ne vem, kje je problem. Možu mogoče lahko pomagaš, ampak samo, če veš, kaj mu manjka. Zdravnica je rekla, da bi v treh dneh bolečina morala miniti, pa ni. Edina izbira potemtakem je - takoj nazaj k zdravnici. Ker očitno pač ni to, kar je mislila, ampak mora iskati dalje. Če sama ne more (kar verjetno v splošni ambulanti res ne more), ga mora poslati h komu, kjer bodo lahko ugotovili, za kaj gre. Take stvari lahko trajajo dolgo, ampak goltati tablete kar tako v tri dni in jamrati, kako njemu pa nihče ne more pomagati, ne da bi s prstom mignil za to, da bi mu kdo sploh lahko pomagal - to je pa malo otročje. Če mož raje trmari in trpi bolečine, tudi prav, ampak naj to potem ostane njegov problem. Ja, saj so tudi neozdravljive bolezni, samo ni nujno, da so te treščile ravno v njegovo ramo in sploh - od te diagnoze smo še zelo zelo daleč, a ne? Brcni ga torej nekam, če je treba, in naj se spoka nazaj v roke tistim, ki lahko kaj naredijo.

Vprašala si, če kdo pozna podoben problem. Ja, poznam podoben problem, ga imam v družini. Držali smo se zgornjega postopka dokler ni bila postavljena diagnoza, od takarat pa pomagamo po najboljših močeh - ampak smo vsaj vedeli, kaj delamo, in deluje. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti