Trgovski triki

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

19. jul 2012 13:25

mamamia

marjja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. jul 2012 13:28

Mi smo padli v potrošniško mrzlico brez priprave na to, ko smo se preselili 88ga leta sem. Pa smo preživeli in prav tako je preživel naš mulc, ki je bil prav tako bombardiran s tem, zakaj on tega nima, ostali pa imajo. In sva mu lepo razložila. (mimogrede: Primerjalši se z drugimi, naju je kot osemletnik vprašal, zakaj sva midva še poročena!) Čeprav je bil nemalokrat jezen, je krasno preživel brez zbiranja nalepk, igračk in tudi Nintenda. Kot 15 letnik je rekel, da je bila dobra poteza z najine strani, da NIntenda ni dobil, ker bi si, sigurno možgane scvrl (slednje je citat).

Ko smo bili v Švici, ljudje mojim staršem enostavno niso verjeli, da nimava avta. Pa ni bilo toliko vprašanje denarja, kot smiselnosti. Denar sva pač šparala. Za po mestu so bila kolesa več kot dovolj, kadar je bilo vreme ugodno. Edino moj dragi se je vozil leto in dan z biciklom v službo, ja tudi ko je snežilo in deževalo. Za izlete so bili vlak (velikokrat smo šli s kolesi na vlak, da smo prišli do bolj oddaljene točke), avtobusi ali pa rentani avti prav super.

Kar se reklam tiče, lahko promovirajo karkoli že hočejo. Če vidim kaj zanimivega počakam, premislim, pogledam kaj ponuja konkurenca in šele nato (ne)nabavim. Če je produkt edinstven, je zagotovo tudi odvečen.

Vesela sem, ker so pri nas  proizvajalci cigaret in alkohola blazno omejeni, kaj in koliko lahko reklamirajo (Pri nas srčkane Kamele za Camel cigaret ni več videti, pa živim v "tobacco country". Zavestno pa ne bi kupila avta, za katerega dela reklamo otrok. To mi gre od svega verjetno najbolj na živce.

 

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti