Družba

klesina  

član od: 22.4.2012

sporočila: 6

tema odprta - 13. jul 2012 10:48 | ogledi: 6.998 | odgovori: 10

imam probleme z kontaktiranjem z ljudmi.nevem ali sem magnet,ali kaj ,ker vedno spoznam ljudi,ki me iskoritijo in potem mepostijo nacedilu. res ,da tudi v družini nimajo kakšen lep odnos.mož je dober po srcu ampak najprej je on potem dolgo nobeden nič potem pa pridem jaz in najni otroci.doma mi pokaže in govori kako me ima rad vzunaj,v družbi me pa ponižuje.ker sem gospodinja,prosila sem ga že predleti ko sem ostaladoma seveda zaradi bolezni,če bi mi lahko pooblastiv in naredil bančno kartico rekel jeNE nepotrebuješ jo .tako nemorem niti v trgovino da bi sama kupila hrano ali kaj drugega,neposti mi družbo  in ševeliko je takih drobnih stvari.zanimivo je to,da vsa ta leta nisem tega sploh opazila dokler se mi nista zgodila dva fizična napada družbi.rada bi,če je katera bila v kakšni podobni situaciji in kAJ SI STORILA.že v naprej se iskreno zahvaljujem zavaše iskrene odgovore.HVALA. klesina.

klesina

Mygrace

sporočila: 6506

13. jul 2012 11:00

Ufffffffff, prprav se zdele!

Mygrace

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. jul 2012 12:23

Klesina,

tole traja že očitno zelo dolgo. Nobeden tu gori ne pozna zares tvoje situacije, tako da kakega instant univerzalnega recepta, kaj narediti, ne boš dobila. Kar si napisala, ne zveni nič kaj lepo in jaz bi ti svetovala, da si poiščeš strokovno pomoč, ker moraš najprej sama sebe spraviti v stanje, da se boš lahko z možem enakopravno pogovarjala in postavila svoje zahteve. Predvsem pa vztrajala tudi potem, ko bo zamahnil z roko in rekel NE. 

Kam se obrni, ti bodo najbolje svetovali na Združenju zakonskih in družinskih terapevtov, poglej na http://zdt.si/terapevti/seznam_centrov/ 

Poišči si partnersko svetovanje. Seveda, to je zadeva za dva, in jasno kot beli dan je, da tvoj mož ne bo hotel nič slišati o tem. Tudi tega so tam vajeni in ti bodo lahko bolje svetovali. Ne vem, s katerega konca Slovenije si, ampak take svetovalnice so povsod, saj s takimi težavami, kot jih imaš, niti približno nisi sama. Predvsem pa: nič naj ti ne bo nerodno. Ga ni, ki ne bi imel težav, eden take, drugi malo drugačne. 

 

Drži se  - pa veliko sreče!

 

Sonja

klesina  

član od: 22.4.2012

sporočila: 6

13. jul 2012 13:30

hvala,ti za odgovor in za nasvet.prihajam iz portoroža.tukaj je lepo toda ni tko kot gorensjkem ali v drugih koncev slovenije.tam so ljudje bolj topli po duši in ti veliko prej priskočijo na pomoč.živela sem do 8leta starosti potem so me dali v posvojitev seveda me tudi ločili od brata,ki živi v Novem Mestu.jaz sem živela nekaj časa v rovah blizu Domžal.tudi tam sem doživljala razna nasilja in doživela tudi posilstvo in to dvakrat od soseda,zato so me dali na  koncu v posvojitev.v tej novi družini, kjer živim že 31let mi lih nibilo pisano na kožo,posvojila me je samska ženska ni morala imeti otrok.popoklicu je bila učiteljica bila je zelo avtoritetna moralo je biti vse tako kot si je zadala v glavo in ,če ni bilo tako so letele batine in razne grožnjen in poniževanja .čepra je bilo v rejniški družini boleče je bilo tudi  v določenem obdobju tudi zelo lepo rejnica me je imela res rada.opažam da vse ,kar sem do zdaj napisala se mi res vse ponavlja.večkrat se sprašujem kaj storiti. kiesina

klesina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. jul 2012 13:39

No ja, da je tvoj mož dober po srcu se tebi samo zdi, ker če ti ne da niti BA kartice, pomeni, da te ne ceni kaj prida in ti ne zaupa. Tako se pa dobrosrčni ljudje ne vedejo. Morda te ta moj stavek boli, a iz tvojega pisanja mi zveni, da ni daleč od resnice. To, da je kljub odnosu do tebe, kot ga opisuješ, po tvojem mnenju vseeno dobrega srca, mi nekako daje vedeti, da ti manjka samozavesti.

 

Tudi je res, da ne poznamo ozadja tvojega stanja in vseh okoliščin, v katerih živiš. Mora pa stiska biti huda, da si se opogumila in nas vprašala za  mnenje. Na prvo žogo bi rekla, da si morda zaradi svoje blage in nesigurne narave tipičen primer večne žrtve. Ampak, to je moje ugibanje. Zato bi na tvojem mestu upoštevala nasvet limnol in poiskala strokovno pomoč. Če morda finančno ne zmoreš posveta v kateri od posvetovalnic, poskusi za začetek po kakšnem telefonu, preko katerega ponujajo pomoč ljudem v stiski. Poslušali te bodo, ti svetovali, skratka pomagali ti bodo, anonimno seveda. Naslednji korak pa je potem res lahko posvetovalnica, kot je predlagala limnol.

 

Ti se samo pogumno loti nadaljnjih korakov. Prvega si že naredila s tem, ko si se soočila s svojo težavo in za začetek vprašala nas tukaj. Samo hrabro dalje!

mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

13. jul 2012 13:41

Zdaj, ko si napisala nekaj več, je toliko bolj potebno upoštevati nasvet, da res poiščeš pravo pomoč.

mamamia

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. jul 2012 13:42

Klesina,

poskusiš lahko tudi takole, da pokličeš na katerega od telefonov v duševni stiski. Nič ne skrbi, svetovalci, ki tam delajo, so usposobljeni tudi za take stvari in imajo pri sebi sezname centrov in naslove, kamor se lahko obrneš na brezplačno pomoč, saj si predstavljam, da ti mož ne bo ravno z veseljem plačeval terapije. Poskusi, samo pridobiš lahko, izgubiti ne moreš nič. 

Sonja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

13. jul 2012 14:56

Telefoni za pomoč v stiski

Klic v duševni stiski: tel.: 01 520 99 00 med 19. in 7. uro zjutraj
Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik: tel.: 080 116 123 24h / dan, klici so brezplačni
Tvoj telefon: tel.: 05 720 17 20 med 8. in 20. uro
SOS telefon za ženske in otroke, žrtve nasilja: tel.: 080 11 55 delovnik med 12. in 22. uro, klici so brezplačni

 

tulka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. jul 2012 17:34

Ojej.

Klesina, to, kar si napisala, se bere kot pripoved zlorabljenega otroka in kasneje tudi zlorabljene ženske. Ti si imela tako grde izkušnje, da preprosto ne veš, kakšne so lepe. Zato tudi stalno doživljaš grde zadeve in srečuješ neprijetne ljudi. Ti se moraš najprej naučiti, kakšne so lepe izkušnje in kakšni so dobri ljudje.

Tisti butelj od tvojega moža to ni.

Zato se moraš najprej oddaljiti od moža. Predlagam ti, da na spodnjem linku pogledaš kontakt do koprske varne hiše - to je točno to, kar sedaj potrebuješ. Pa srečno.

http://www.drustvo-dnk.si/povezave.html

 

 

Vendelina jr.

klesina  

član od: 22.4.2012

sporočila: 6

14. jul 2012 7:36

res iskreno vsem za dobre nasvete.zdaj vidim da obstajajo res dobri ljudje .ki imajo dobre nasvete.šenkrat hvala vsem.mogoče se slišimo v kakšni bolj veseli temi,ki jo bomo razpravljali,pa vsem lep dan.

klesina

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

14. jul 2012 8:23

Zdaj bi morala napisati, da se obrni po pomoč na najbližji CSD, ki je za tako pomoč in svetovanje plačan. Ampak se raje ustrelim, kot da kogarkoli usmerim na četri steber oblasti.

 

Strinjam se z Vendelino jr., ki pa verjetno ni pomislila, od česa boš živela.  Pa smo pet pri mojem prvem stavku.

Želim ti, da bi ti uspelo.

 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti