Pekač za vaflje

delfinaa  

član od: 5.8.2011

sporočila: 12

tema odprta - 12. jul 2012 21:44 | ogledi: 18.222 | odgovori: 3

No mene pa zanima kakšen okus imajo pravi ameriški vaflji. A so hrustljavi? Sladki? Je vse odvisno od recepta? Že več krat sem videla v ameriških filmih, da jih delajo z gozdnimi sadeži. Poskusila sem samo tiste, ki so v lidlu, ampak mislim, da to niso tisti pravi. Zato iščem PEKAČ ZA VAFLJE. Pogledala sem že v Btc-ju v Big bangu, Inter sparu, v tisti trgovini z gospodinjskimi aparati,... ampak ni nikjer. Pa me zanima, če kdo ve kje lahko dobim pekač za vaflje?

delfinaa

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

12. jul 2012 23:05

Delfinaa, Na žalost ne vem, kaki so vaflji v LIdlu, tukaj poznamo tako imenovane belgijske vaflje, ki so precej  mastni, sladki in "debeli". Meni so se vedno zdeli nekam "težki" oz. nepuhasti in nam niso prav nič všeč. Tole je en lep primerek.

Za zajtrke je na voljo en kup variant navadnih zmrznjenih vafljev, ki sem jih tudi sama kupovala, ker je bilo priročno in so bili vsem nam zelo všeč. Ti so precej tanki in se do hrustljavosti popečejo v  toasterju takega tipa.  Lahko jih narediš iz polnozrnate moke, dodaš borovnice, cimet ali kake druge začimbe, nekateri jih imajo radi s čokoladnimi solzicami.

"Ta pravi" belgisjki vaflji ne pašejo v odprtino zgoraj omenjnenega toasterja.

Za časa bivanja v Evropi, sem si kupila nek precej poceni pekač za vaflje in jih delala po temle receptu, s tem, da sem namesto pomarančnega soka uporabila mleko.

Potem so seveda še vaflji, ki jih uporabljajo kot škrniclje za sladoled, ampak imam oblutek, da te to ne zanima.



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 12. 2012 23:06

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

13. jul 2012 8:14

 

Mi imamo podoben opekač http://www.mimovrste.com/artikel/3490003726/toaster-un, kjer je možno menjavati grelne plošče in se ga lahko uporablja kot žar, za sendviče in vaflje. Vaflji se lepo spečejo in sami odstopijo od teflonskih plošč, ko so pečeni (ni potrebno dodatnega mazanja).

Se da kupiti pa tudi take, ki so namenjeni samo za vaflje http://www.ideo.si/a/aparat_za_vaflje_8425_UNOLD

se mi zdi, da so jih včasih imeli tudi v Leclercu.

 

Vaflji so običajno malo bolj mastni, saj se v testo da maščoba (npr. maslo), zato pa tudi ratajo bolj hrustljavi in ne kot palačinke. Mislim, da je Lidlove treba oz. jih je dobro še popeči. Je pa čisto stvar okusa, eni imajo radi bolj sladke eni manj, eni bolj maslene drudi ne. Najbolje je preprobati nekaj receptov in si potem narediti svojo varianto.

Tule je en recept: http://foodista.blog.siol.net/tag/vaflji/, tu pa jih je še nekaj v angleščini: http://www.mrbreakfast.com/subcategory.asp?categoryid=1&

trac

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

14. jul 2012 11:41

Pomislila sem da imas mogoce v mislih palacinke - te so lahko res prave ameriske, vaflji pa so bolj domena Belgije   Pekac lahko kupis v Leclerku, Mullerju, za te vem, predvidevam da ga imajo tudi v bigbangu, merkurju,.. pac tam kjer imajo gospodinjske strojcke.  Imas tri oblike - belgijskega, navadnega s srcki in za kornete. Za silo se da pect tudi v nekaterih modelih pekacev za sendvice (gril).

Naceloma lahko speces v pekacu za vaflje kakrsno koli testo (tudi za marmorni kolac ali piskote)

Ce hoces poskusit ameriske vaflje, vzemi recept za palacinke, dodaj malo vec sladkorja (do 3x), po zelji malo vec masla (do se enkrat toliko - ustrezno manj mleka) ter posebej stepi beljake in jih vmesaj na koncu.

 

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti