Kje kupiti tekaško obutev

jasmina21  

član od: 26.1.2011

sporočila: 22

tema odprta - 3. jul 2012 7:41 | ogledi: 15.936 | odgovori: 35

ali kdo ve kje je kakšna res dobra specializirana športna trgovina,kjer bi kupila tekaške copate.?Ker v hervisu ali večjih trgovinah jih ne bi rada kupovala ker si prodajalci ravno dovolj časa ne vzamejo pa še vejo ne nabolj.

Pravijo da v tomas sport se splača.

jasmina21

mali kuhar  

član od: 14.10.2011

sporočila: 748

3. jul 2012 7:48

iz kje pa si? če si iz primorske, priporočam da greš kar v trst v trieste sport.

mali kuhar

aby  

član od: 18.5.2008

sporočila: 539

3. jul 2012 8:16

Jaz sem jih že kar nekaj kupila v Tomas sport oz. preko spleta na superge.si. Vedno sem bila zadovoljna. Za začetek je morda najbolje iti kar v trgovino, da ti prodajalec svetuje, ko pa enkrat veš svoje številke in mere za različne modele, gre pa hitro preko spleta.

aby

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jul 2012 8:57

Jaz sem pri nakupih športne opreme v slovenskih trgovinah opazila fenomen, ki se pojavlja tudi v drugih trgovinah in sicer to, da imajo prodajalci eno čudno kalkulacijo v glavi in sicer, da če kupec na nek način ali ne vzbuja pozornosti ali ni ne vem kako karizmatičen ali nekaj od tega.....da potem bo silno redko, da bo prodajalec pristopil do kupca, pozdravil, vprašal, če je potrebna kakšna pomoč, nasvet.

Je prevečkrat tako, da moraš skoraj cukati za rokav koga, da ti kaj pojasni. Potem prideš pa prvih 100 km proč od Lj in tam je ponavadi že druga država in celo avstrijski trgovci zažvroglijo tisti glucksgott (in so vsaj v službi prijazni, tako da človek odmisli, da imajo morebiti v domači armirani kleti koga zaprtega....),skratka se bolj potrudijo, da bi kaj prodali. Pa je čisto vseeno ali je športna oprema, obleke, železnina....v Sloveniji lahko človek na prste prešteje trenutke, ko mu je prodajalec tako svetoval, da bi bil že greh, če na koncu kupec ne bi nič kupil.

Moje mnenje, draga kolegica jasmina21, je takole: Več sreče pri nakupih v Sloveniji boš imela takoj po tistem, ko boš prvič v trgovini, kjer ti ne bodo postregli in si vzeli čas zate, namesto artikla zahtevala pritožno knjigo. Jaz sem to naredila pred leti in od takrat je kot da bi se razbil nek "urok" slabih nakupov, oziroma, po prvem popisu ignoriranja v trgovini, se ti potem takšna ignoriranja manjkrat zgodijo. Dobiš neko drugačno energijo, kaj pa vem.

Glede obutve za tek ti kaj kvalitetnega ne bi znala svetovati. Mi je pa v isti trgovini, kjer kupuje tudi aby prodajalec detajlno razložil vse o  prednostih barefoot copatov in sem jih kupila in sem super zadovoljna s to izbiro.

Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

3. jul 2012 9:03

Za začetek najprej v Tomas šport na Čopovo v Ljubljano, naredi test, kakšen tip tekača sploh si, potem pa glej dalje, kateri model superg...

Čeprav pri nakupovanju superg sem še vedno naletela na uslužne prodajalce, sicer je pa potem na tebi, da se odločiš, kateri model in za koliko denarja boš vzela. Seveda ne rabiš točno tistega, s katerim Gebre v Berlinu teče rekord na maratonu.

Loni Makaroni

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jul 2012 9:12

Meni gre tudi pri športnih trgovinah kar dobro...Odkar sem pred leti tja prišla v najvišjih štiklah in me je prodajalec vprašal, kaj iščem in sem mu razložila, da kupujem nove bandaže za roke in ščitnik za zobe in oboje  (sestavni del boksarske opreme) zase...

Vendelina jr.

BarbaraGG  

član od: 7.12.2009

sporočila: 30

3. jul 2012 9:31

Sama imam dobre izkušnje z Gi*a Sportom in Hervisom (v Celju). Vendar grem vedno načrtno kupovat takrat, ko ni gužve (npr. dopoldne). Pa prodajalcu (ko ga ulovim) natančno razložim, kaj potrebujem - tj, po kakšni podlagi tečem, koliko km naredim in do kakšne cene sem pripravljena it. Odkar pridem tja odločena, kaj rabim in da ne bom pustila, da me ignorirajo, nimam nobenih problemov - no, razen, da mi je včasih nerodno, ker po več kot pol ure pomerjenja in prodajalčevih opisov/primerjav/nasvetov morda na koncu vseeno ničesar ne kupim.

BarbaraGG

jasmina21  

član od: 26.1.2011

sporočila: 22

3. jul 2012 12:45

ja bom skočila kar v tomas sport na čopovo kjer sem brala da ti naredijo tale tekaški test da idis kakšen tip si.Mali kuhar jst sm drugače z goriškega konca.Hvala vsem za nasvete če ima pa še kdo kakšnega pa kar veselo na dan.Lep pozdrav vsem.:)

jasmina21

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

3. jul 2012 14:32

Jasmina, predno sem zase kupila prve tekaške, sem probala verjetno vse superge po vseh Lj trgovinah. Od nekaterih prodajalcev sem dobila kar nekaj 'pozornosti' od drugih le mrke poglede. Na koncu sem se sama odločila za par, v zame najgrši možni kombinaciji, a daleč najbolj udobnimi. In mi ni žal. Nasveti prodajalcev oz drugih so veliko vredni, največ pa občutek na tvoji nogi. Dve nista enaki, zato hvala bogu da imamo tako pestro ponudbo.

OlivaB

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

3. jul 2012 21:32

Trenutno je v Hervisu (Maribor) znižanje pohodnih in tekaških čevljev, 5O%! Se splača!

 

LP! Galja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti