Maturantski izlet

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

29. jun 2012 11:19

Kolegica F0rk, sploh ne gre za potenciranje ampak za povsem normalna in nedvoumna mnenja. Vprašanje je bilo zastavljeno in evo odgovori so tu. Kaajti tale razprava je zelo korektna kot le malokatera tako, da ji ni kaj očitati .

Kaj pa si pravzaprav hotela povedati ti s svojim postom ? V bistvu nisem dojel tvojega nasveta v njem .

hedonist

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

29. jun 2012 11:22

Vsi poznamo take, ki mislijo, da "samo svetujejo", potem nam pa še zaželijo oz. upajo, da se bomo "pravilno odločili". Sicer bomo sami nosili posledice (tudi nemilost dotične-ga...) 

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. jun 2012 16:45

frina je napisal/a:

Če mati sprašuje po formuh, ali naj gre njena, najmanj 18 let stara hči, na maturantski izlet, ali ne, ni le problem v presežku kil.

 

Mislim, da mati vtika nos v hčerine odločitve, ker odločitev o tem ni njena, kaže pa na posesivno materk, ki s hčerjo ravna kot da je v vrtcu in se odloča, ali naj jo spusti v Škratko deželo, ali ne.

Meni se zdi tak pokroviteljski odnos nedopusten, ampak tako očitno mislim le jaz.



F r i n a

 

Frina, pa medve se strinjava

 

In resno, a je mama morda pomislila, da je tale njena skrb, ki je v osemnajstih letih šla čez vsako mero povzročila točno tisto hčerkino "močnejšo postavo". Otrok se zavija v svoj špeh in v svoje interesne krožke in skratka v vse, kar je "varno", da ne rečem comfort zone, zaradi tega, da se s tem tudi nezavedno obrani maminega pretiranega varovanja. Ker, če je otrok miren (beri vase zaprt in plašen najstnik), je vidnem polju mame in tako jo ima pod kontrolo (in je mama tako čustveno izpolnjena ker lahko kontrolira) in ji ni treba po forumih spraševati. Bi rekla, da je mamo groza tega, da bi hči kam šla in to tja, kjer se je ne bi dalo kontrolirati. Ker na tistih tabor....na tistega verjetno vsak dan telefonira, ne?

 

Vendelina jr.

anjaprimoz  

član od: 28.3.2012

sporočila: 14

29. jun 2012 16:52

Frina, Vendelina jr. , se strinjam z vama. Sama sem maturantski izlet dala skozi 4 leta nazaj in tudi jaz sem t.i. močnejše postave in od vseh maturantov sem imela le eno prijateljico...a sem šla in se imela suppeeeer. To je izkušnja, ki jo mora dati skozi vsak najstnik in menim, da je to še vvečja preizkušnja za starše, ko jih najstnik prvič zapusti za tako daleč in tako dolgo.

Če pa mamo skrbi, da se bo njena hčer počutila osamljeno, kako se bo njena hči sploh kdaj osamosvojila, če bo za njo vedno stala mama.  (pa brez pomote, moja mama je zakon, a mi dopušča, da se znajdem sama in se učim iz svojih napak).

To pa je le moje mnenje. :)

anjaprimoz

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

29. jun 2012 17:38

Viva je pisala o materi, ki je posredovala za hčerkin honorar in to pri hčerkinih dvajsetih. Jaz poznam zakonca, kjer se je mož hodil usajat v ženino službo in nadirat njenega šefa. Iz takih sredin se lahko rekrutira oseba, ki ji ne pustijo sami urejati svojih zadev. In ostane otrok vse življenje.

Meni kaj takega ne bi uspelo, pa če bi si še tako želela ali hotela. Imam že po naravi odločno in samostojno hčerko. Ampak ljudje smo različni in kot nismo vsi temnolasi ali okrogli, tudi nismo vsi samostojni, odločni in tako dalje. Je že bolje vprašati, saj vemo, vsi ljudje vse vedo. In mamica si je lahko ob odgovorih ustvarila sliko in hčerki svetovala. Če je pa pravilno svetovala, bo pa pokazal čas. Upajmo, da je. Čas je že tak, da se mora človek znati boriti in se sam postaviti zase.

 

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

29. jun 2012 18:42

Pri vsem napisanem bi za maturantski nasvet še vedno rekla: edini pravilni nasvet je noben nasvet. Vse ostale zadeve o tem, kaj narediti z zafrustrirano punco in negotovo mamo bi pa pustila za kdaj drugič. Če bi seveda kdo spraševal po tem. 

Sonja

f0rk  

član od: 3.11.2011

sporočila: 68

29. jun 2012 22:36

Hedonist, imaš prav. Lahko bi svoj post izbrisala pa ga ne bom, ker potem tvoj nebi imel smisla.

f0rk

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

30. jun 2012 23:33

Vendelina jr. je napisal/a:

 

Frina, pa medve se strinjava


Vendelina jr.

 

Bijemo plat zvona!

lp

cervus

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

4. jul 2012 11:10

Jaz se ravno letos po enajstih letih vračam na "kraj zločina" - v Tunizijo. Na maturantskem izletu sem se imela super, ogromno stvari sem videla in doživela, čeprav sem bila pred odhodom tudi jaz malo skeptična v smislu "napijemo se ga lahko tudi za Savo". Res da smo se ga nekajkrat tudi malo napili (no ja, nekateri malo bolj), ampak to še zdaleč ni bilo glavno dogajanje. Šli smo na safari, vozili smo se po sipinah, jahali kamele, si ogledali amfiteater, Kartagino... Zares je bilo nepozabno in že takrat sem se odločila, da se na to mesto še vrnem. Letos pa bom to uresničila.


In čeprav sem bila (in sem še vedno) močnejše postave, se nisem pretirano obremenjevala s tem. Zbadajo samo tiste, ki jim pride do živega in kdor se ni pripravljen sprijazniti s svojo postavo v kopalkah, naj shujša! Mogoče se sliši kruto, ampak zase vem, da mi nihče ne more kratiti užitkov na plaži in v vodi, kljub moji okrogli postavi in iksastim nogam!

JJ

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

5. jul 2012 14:56

elaphus je napisal/a:

Vendelina jr. je napisal/a:

 

Frina, pa medve se strinjava


Vendelina jr.

 

Bijemo plat zvona!

lp



cervus

 

V Vendelino jr. se večkrat strinjam, vendar tega ne napišem. Ko pa se močno odklanjam od njenega načina, ni nujno, da tudi mnenja, potem pa prsti kar sami poletijo po tipkah.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti