Maturantski izlet

perpetua  

član od: 11.10.2008

sporočila: 338

28. jun 2012 15:03

Jaz sem maturantski izlet spustila in mi ni nič žal. Sem tisto poletje doživela neprecenljive druge stvari, ki jih nikakor ne bi hotela zamenjati za maturantski izlet! Ki je, če govorimo o množičnih maturantskih izletih, ki jih organizirajo potovalne agencije večinoma v Grčiji in Španiji, eno samo veliko pijančevanje, za katerega mastno zaračunajo. Približno isto doživetje bi se s podobnimi količinami alkohola dalo pričarat tudi na obrežju Save, recimo  

Če si pa punca sicer želi it in ne bi šla samo zaradi nekaj preveč kg, je to res brezveze in naj le gre ter ukrepa tako, kot piše v zgornjih predlogih.

perpetua

Elicabelica  

član od: 29.7.2010

sporočila: 8

28. jun 2012 15:03

Pozdrav! 

Bom še jaz dodala svoje mnenje. Moj maturantski izlet se je zgodil že nekaj let nazaj, a je spomin še dovolj svež. Če se v družbi sošolcev sicer dobro počuti, navijam za maturantski izlet. Za raznorazne kampe in izobraževanja bo vedno čas, maturantski izlet pa je le eden. 

Glede plaže pa tako: na plaži sem jaz bila le dvakrat pa še to za krajši čas. Dopoldan smo itak prespali, popoldan pa je bilo sonce premočno, da bi poležavala na plaži. Imeli smo hotelski bazen, kjer smo se nekajkrat namočili, drugače pa smo bolj pohajkovali naokrog. Kaj dobrega pojedli, v senci spili kakšno pivo... Skratka, prešaltali smo na grški način življenja.  

Pili pa smo precej zmerno in kolikor je kdo hotel. Seveda so bile tudi klape, kjer je veljalo "kdor največ spije, je najjači car," a so se oni verjetno imeli še najslabše. 

Torej, če se s sošolci dobro razume, jo na maturantskem čaka veliko napozabnih trenutkov. 

Kam pa mladina dandanes hodi na maturantske izlete? 

 

 

Elicabelica

Smarty5  

član od: 27.6.2012

sporočila: 3

28. jun 2012 16:54

Na maturantski izlet naj bi šli v Črno goro, program pa je takšen, da so vsako noč v drugem hotelu in je ogromno vožnje z avtobusom (tja in nazaj grejo z avtobusom), skrbi pa jo tudi zato, ker naj bi takoj po maturantskem izletu odpotovala še na neko tekmovanje, mislim da jo skrbi tudi zato, ker njeni sošolci precej radi pijejo (baje dostikrat zaradi tega tudi manjkajo pri pouku) in potem razlagajo kako se ničesar ne spomnijo, ter se boji da bi bila izolirana če ne bi pila. Glede teže pa jo skrbi predvsem dan na plaži, saj sošolci baje v šoli večkrat komentirajo postave, dosti bolj suhih sošolk in jih dražijo da so debele. Sicer pravi da se s sošolci dobro razume, a se boji zbadanja. Glede tabora, na tem taboru naj bi se tudi pripravljali na tekmovanje na katerega bo odpotovala in zato so se tudi začeli pomisleki.

Smarty5

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

28. jun 2012 18:37

Oh jej. Se mi zdi, da obe s hčerko samo iščeta razloge, da ne bi bilo treba iti na izlet. Pa saj ni treba, če noče! Pred nikomer se vama ni treba opravičevati, če ne bo šla. Pa ne bo, pa kaj.

Odločila se bo tako ali drugače in za nazaj se pač ne bo dalo nič več spremeniti. Ko se bodo sošolci še mesece pogovarjali, kako je bilo na izletu, bo ona lahko samo stala ob strani in si mislila svoje, ampak to bo njena odločitev. Ko ji bodo na izletu pijani mulci tulili pod oknom ob štirih zjutraj, si bo ravno tako lahko mislila svoje - ampak tudi to bo lahko pripisala sebi (da sploh ne omenjamo možnosti, da bi tudi ona ob štirih zjutraj lahko vriskala pod kakim oknom....). Obojega pač ne more imeti. 

Pa razmišlaj takole: če bi bil tisti tabor mesec dni prej ali pozneje - bi se tudi spraševali, ali naj gre na maturantski izlet pa iskali razloge, zakaj bi bilo mogoče bolje, da ne bi šla? Hm? 

Bridko gor ali dol, pri tej odločitvi se čimprej in čimdlje umakni. K zrelostnem izpitu pač spada tudi to, da se znaš sam odločiti, ali hočeš na morje ali ne - ne da bi za to spraševal mamo. 

Sonja

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

28. jun 2012 19:00

Vrabca v roki in globa na strehi ne bo imela istočasno in dekle se bo moralo samo odločiti kako in kaj in pretehtati, kam jo bolj vleče.

Hči je bila na maturantskem izletu pred petimi leti, sin odhaja čez en teden - na praktično enak izlet, saj šola organizira izlet, spremljajo jih učitelji in imajo res lep in bogat program, pa tudi nekaj dni lenarjenja na plaži jim ne uide. Hčerka je izlet zelo pohvalila in imeli so se nepozabno, pa čeprav se ga je udeležilo samo pol razreda (pri sinu gredo skoraj vsi), saj so nekateri odpotovali na "maturantski " izlet preko agencije in seveda na lastno pest in tu je bilo najbrž več popivanja in nekontroliranega veseljačenja. Kljub temu, da so bili poleg učitelji je bilo lepo, saj so se dogovorili kako in koliko jih bodo kontrolirali, pa tudi za pravila igre, da bo na izletu potem res poteko vse tako, da se ne bodo niti eni niti drugi čutili pod nekim pritiskom. Tudi letos bomo imeli nekaj dni pred odhodom skupni roiteljski sestanek /starši in otroci/ in še enkrat bodo vsem razložena pravila igre. Računam, da tudi letos ne bodo imeli niti eni niti drugi problemov, kot jih do sedaj niso imeli na nobeni več dnevni ekskurziji ali taboru.

Mi se v glavnem maturanca veslimo.

Povedala sem našo izkušnjo. Za vas ne vem, kako imate izlet organiziran, ali gredo otroci sami ali bodo morda z njimi tudi nekateri učitelji. Če so se namenili, da bodo na maturantskem izletu vsak dan pijani, bodo to izpleljali  ne glede na prisotnost učiteljev (mogoče v malo manjši meri, ali pa tudi ne). Tako skupno potovanje, ki traja teden ali celo več dni zaheva tudi veliko prilagajanje vseh udeležencev, ki niso vedno najbolje razpoloženi (premalo naspani, utrujeni, naveličani vsega...), pa tudi na vsako besedo ne gre gledati in jo secirati v smislu - kaj je mislil, zakaj je to rekel... Enkrat bodo bolj uživali eni, drugič drugi in ni vrag, da v celem razredu ne bo našla sorodne duše, ki ji ne bo do pitja in veseljačenja pozno v noč oz. jutro.

Mogoče bo pa hčerka svoje sošolce spoznala v čisto drugačni luči in se bodo v naslednjem šolskem letu še bolje razumeli. Pa tudi sošolci njo in jih malo bolj polna postava in mogoče bolj resen značaj ne bo motil.

Tako da - odloči naj se hčerka - ti pa podpri njeno odločitev, pa kakršna že bo.

Sporoči, kaj se bosta odločili.

Lep dan še naprej

tedyka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

28. jun 2012 19:03

Še nekaj me zanima, a deklica ni hodila k telesni vzgoji ?

Tudi sama sem bila balonček na dveh nožicah, pa me živ krst ni ustavil pred maturantskim izletom, saj smo se ja vsi med seboj poznali, vedeli so, kašna sem. Brigalo jih je za špeh, vse drugo je bilo pomembnejše, razen na avtobusu, no, ja, tam se je poznal vsak cm , če si se hotel zleknit in oddremat par minut, za kaj več tako ali tako ni bilo časa.

Prepotovali smo celo bivšo domovino, s poudarkom na Makedoniji, tudi v kopalke sem zlezla na Ohridskem jezeru, pa me nobeden ni gledal, kakšna sem. Morda je bil razlog čuden pojav, saj smo videli dvojno sonce, eno na vzhodu, drugo proti zahodu, bilo je jutro in bila sem trezna, saj v tistem času nisem pila, žura pa tudi nobenega spustila .

Kar nekaj udeležencev nas je bilo abstinentov, počasi so veseljaki s flaško to vzeli na znanje in ostal je en nepozaben spomin, brez katerega ne bi hotela bit.

 

Zadnji limnolin odstavek mi je pa res všeč.

 

lp

 

 

 

mzm

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

28. jun 2012 19:05

No, konec koncev, če gredo konec avgusta letos, so izlet najbrž že, vsaj večino, plačali. Nekjam kasni so pomsileki torej.

Se strinjam, dekle se mora odločiti samo, obojega ne more imeti. No, vsaj ne gre za enega od "maturantskih" izletov. Na tem izletu bo res s sošolci, ker bodo pač oni v busu, vsak dan drugje. Ker na "matiurantskih" izletih na Krf, Santorini, kamorkoli je pač trenutno modno iti, je precej, precej drugače. Očitno gredo pod okriljem šole in s spremstvom učiteljev.

 

rimljanka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. jun 2012 19:32

Na našem maturantskem izletu, jp, spadam v Španija/Grčija generacijo, plaže podnevi še videle nismo, pa smo jo imele na programu. Smo pa pričakovale sončni vzhod (razred punc z dvema fantoma, ki se naših ekspedicij izven programa nista udeleževala) s štromarji z Vegove (nepozabno), naslednjega večera je bil na vrsti sončni zahod z mladci iz Nizozemske. Jp, imeli smo se fajn, smo se pa udeležili praktično čisto vseh fakultativnih izletov (ljubljanski razred, s katerim smo si delili avtobus, ni šel na niti enega).

Skratka, neponovljivo, neprecenljivo, pa se sama npr. v mojem srednješolskem razredu niti nisem tako zelo dobro počutila. Ampak izven šole je bilo vse skupaj drugačno, z večino sem ostala v stikih, letos imamo 20letnico mature (ok. ne mature, prva generacija zaključnih izpitov).
Jaz bi šla oziroma jaz sem šla, tudi sama malce bolj okrogle sorte.

 

Loni Makaroni

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

28. jun 2012 20:40

Ne vem no, močnejša postava je meni malo trapast razlog, da ne bi šla na maturanca. Stara je verjetno okoli 18 let, prav tako njeni sošolci in če se pri teh letih še vedno delajo norca iz močnejših deklet, potem jim ni pomoči. Mislim, tako otročje, da skoraj ne morem verjet. Jaz bi jim že davno povedala svoje.

 

 

 

 

saša

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. jun 2012 22:20

perpetua je napisal/a:

 Ki je, če govorimo o množičnih maturantskih izletih, ki jih organizirajo potovalne agencije večinoma v Grčiji in Španiji, eno samo veliko pijančevanje, za katerega mastno zaračunajo. Približno isto doživetje bi se s podobnimi količinami alkohola dalo pričarat tudi na obrežju Save, recimo 

perpetua

Zaradi takih besed, ki sem jih slišala od vsepovsod, ko je bil na vrsti maturanc moje hčere, so mi šli lasje pokonci in najraje je ne bi pustila. Pa kaj čmo, v vato se mulcev ne da zavijat, imela je svojo voljo (jaz pa tudi nisem preveč vsiljevala svoje - mal me je pa le zanimalo, kolk se bo vzgoja doma obnesla) in je šla. Na Krf. Z eno potovalno agencijo, ki se ukvarja predvsem s tem. In prišla nazaj navdušena. In jaz, prismojena mama, takoj planila na slike - kje bom videla  popolnoma, totalka pijane mladce in mladenke, s steklenimi pogledi, pobruhane, nezavestne, itd, itd. Nič od tega (pa slik ni bilo malo).Je rekla, da so se imeli odlično, šli tudi kako znamenitost pogledat, animacija ok, abstinenti sicer niso bili, ampak v povprečju svetlobna leta daleč od popolne kome.

In bi šla še enkrat. In sem bila jaz tudi zadovoljna.

Ampak, brez šlogarce se nič ne ve - lahko bo fajn, lahko bo čisti obup. Odnose med njimi, sošolce, druženje pozna najbolj od vsega tvoja hči. In po štirih letih druženja z njimi verjetno že ima malo izoblikovane pojme, kaj lahko od sošolk in sošolcev pričakuje. Tako, da je odločitev samo njena.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti