Maturantski izlet

Smarty5  

član od: 27.6.2012

sporočila: 3

tema odprta - 27. jun 2012 23:42 | ogledi: 9.387 | odgovori: 50

Pozdravljeni!

Hči se sooča z dilemo ali bi se udeležila maturantskega izleta ali bi raje odšla na tabor, ki se z maturantskim izletom pokriva. Ne vem kaj ji naj svetujem, bojim pa se, da bi se na izletu neprijetno počutila, predvsem na obali, saj je močnejše postave. Prav tako ni vajena alkohola in se mu izogiba, zato se bojim, da bi se kljub ogledom na izletu počutila izobčeno in osamljeno. Tema tabora, ki bi se ga lahko udeležila pa je njej zelo blizu, tudi študij namerava izbrati iz tistega področja. Kaj naj ji svetujem?

lp

Smarty5

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

28. jun 2012 0:30

Jaz bi rekla , naj se odloči sama . Dovolj je stara .

lp

manca51

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

28. jun 2012 5:41

Ah, maturantski...ne spominjam se ga rada. "Butasto" veseljačenje brez smisla.

Event ni tako zelo oddaljen, torej sem dokaj mlada in vesele narave, ampak sem bila prej kot ne razočarana.

Zanimivosti, ki smo jih sicer  videli, bi kako leto pozneje zagotovo doživljala v popolnoma drugačni luči.

Osebno bi se odločila za  tabor, sploh ker jo zanima, ostale destinacije bodo brez škode počakale.

Kotarca

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

28. jun 2012 8:09

Definitivno tabor. Jaz se svojega maturantskega izleta nisem udeležila in mi ni čisto nič žal. Sploh zaradi zgodbic, ki sem jih slišala od (zdaj že bivših) sošolcev in sošolk ravno na temo pijače in kako se nič ne spomnijo ipd. Sem pa tudi jaz tak tip človeka, ki ne pije in alkohol težko prenašam.

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

28. jun 2012 8:33

jaz sem se udeležila maturantskega izleta, pa ni to neki fulll fajn za spominjat se. Če je punca pridna in gre študirat, potem jo tako ali tako čaka še absolventski izlet - takrat bo že dovolj stara da bo vedela ali gre ali ne.

 

Jaz bi ji predlagala tabor in ji razložila, da ima vso možnost tak izlet ponovit čez nekaj let na faxu.

 

 

Maxi25

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

28. jun 2012 9:04

Smarty, 

ne moreš ji svetovati, ker to mora biti njena odločitev. Maturantski izlet je eden v življenju, tabori se pa ponavljajo vsako leto. Si lahko predstavljam, kako se počuti, ker sem tudi sama bila debela najstnica, ampak maturantski izlet je bil zame prekrasno doživetje, ki ga ne bi hotela pogrešati. Bežanje in skrivanje pred drugimi ne bo ničesar rešilo, sploh pa ni dobra popotnica, da jo še dodatno podpiraš v tem. Očitno imata obe problem - hči tako ali tako, ti pa z njo, če misliš, da je dobro zanjo, da se umika v posvečene kroge, ampak to morata rešiti na drugi ravni.

Naj se odloči tako, kot ona hoče. Lahko skupaj z njo na glas razmišljata, ampak kaj naj naredi, tu pa raje dvigni roke.  

Sonja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

28. jun 2012 9:33

Sama sem bila na maturantskem, bil je tipičen kot vsi - torej hvala bogu za fotoaparate, tako sem vsaj nekaj 'videla'

Če bi takrat imela možnost it na kak tabor s področja, ki me zanima, bi sigurno raje šla. Pit s sošolci greš lahko katerikoli vikend (dvomim da današnja mladina danes tega ne počne več). V bistu sem bila tisto leto, ko je bil absolvent, pred podobno dilemo. Odločila pa sem se za seminar. Časovno se sicer nista prekrivala, finančno pa.

Po eni strani pa takšni izleti niso slaba izbira. Imaš možnost utrdit 'prijateljske vezi' s sošolci, te pa kasneje v življenju znajo prav pridet.

Da se odločiš namesto 18 let stare hčere verjetno ni prav. Verjetno z razlogom takrat postanemo polnoletni in prevzamemo formalno odgovornost zase. Glede na to, da pa si njena mama in zanjo zaenkrat še odgovorna in seveda tista z več izkušnjami, pa je prav, da ji svetuješ. Skupaj predebatiraš pluse in minuse obeh možnosti. Potem se bo lažje odločila katera opcija bolje podpira njene želje in plane za življenje.

OlivaB

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

28. jun 2012 9:34

Hčeri očitno zaupaš, skrbi te le njeno osebno počutje. Verjemi, da ona ve kam jo bolj vleče, zato je mogoče najbolje, da dokončno odločitev prepustiš njej.

Sigurno ne bo osamljena. Vsaj eno sorodno dušo bo našla, s katero se bo več družila, kadar ji ne bo do veseljačenja. Okrog njene teže pa mogoče zdajle ni najbolj primerno razpravljati, ker bo pozornost usmerila le v to, ne bo se znala sprostiti v družbi in ji resnično lahko pokvari vse veselje, ki bi ga sicer doživela.

Za kamor koli že se bo odločila, naj se ima lepo. Ti pa ne skrbi preveč, ker kar se zdi tebi v tem primeru problem, njeni prijatelji niti niti opazili ne bodo.

zeta

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

28. jun 2012 9:39

Glede teže ima Zeta prav. Ni edina z malo večjo težo. Tudi pri nas smo imeli nekaj 'debelušk' pa se ne spomnem da bi se enkrat samkrat kdo spravil nadnje. Mogoče pa je bilo zbadanje na ta račun moderno včasih.

OlivaB

marjanaj  

član od: 1.12.2007

sporočila: 136

28. jun 2012 9:49

Vse modrosti v starosti ne nadomestijo neumnosti v mladosti.

 

Lepo se imejte v poletnih dneh.

marjanaj

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

28. jun 2012 9:49

naj gre tja kamor si bolj želi? 

drugo leto bo študentka in s stvarmi za faks bo imela še dovolj dela in vrh glave, če se bojiš da bo izpustila uverturo s tem, ko se ne bo udeležila tabora. 

jaz sem bila na maturancu, pa mi je kar malo žal da sem bila preveč "pasivna" ;) 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti