Kolo

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

28. jun 2012 8:45

Dorka, nobenega problema. Zelo lepo si vprašala za kolo in dobila nekaj odgovorov.

 

Jaz bom tudi preverila doma kakšno je stanje z mojim rogovim kolesom, ki je kot nov, vendar bi bilo potrebno menjati gume, saj so čisto zanič. Mogoče ima ata doma kakšno gumo odveč

 

Jaz te popolnoma razumem. Poskusila si, če ti kdo podari kolo. Zakaj rabiš podarjenega, pa nikogar nič ne briga in nisi dolžna razlagat. Sigurno je nek razlog v ozadju, sicer nebi vprašala ali pa bi napisala, da ga odkupiš za 50€.

Maxi25

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

28. jun 2012 8:51

Dorka,

 iz tega, kaj si napisala, in predvsem kako si napisala, sem sklepala, da si še zelo zelo mlada in ti ni prav veliko mar za to, kaj se dogaja okoli tebe. Oprosti, ker sem te proglasila za študentko.

Sonja

kilca  

član od: 25.6.2010

sporočila: 34

28. jun 2012 11:05

limnol je napisal/a:

Živim v Ljubljani 29 let in so mi v tem času ukradli eno kolo - in to iz kolesarnice v bloku. Sicer si ne predstavljam čisto, kako ukradejo kolo iz stanovanja (verjetno je potem poleg kolesa šlo še kaj, saj zaradi bicikla pa menda ja ni nihče šel vlamljat), ampak v takem primeru krije škodo stanovanjsko zavarovanje. Jaz sem za moj bicikel dobila polno ceno novega, ko je izginil, in to kar hitro (mogoče je vse skupaj od prijave do izplačila trajalo en mesec). Drugače pa glej vse mogoče male oglase. Junija tudi odhajajo študentje iz Ljubljane in vsako leto se jih najde nekaj, ki odhajajo dokončno, njihovi bicikli pa ostanejo tukaj. Ali pa začni akcijo na Facebooku, saj starih koles se valja naokoli na pretek. Policijske dražbe, se bojim, so pa 1 x ali 2 x na leto (ampak niso samo v Ljubljani, torej malo vprašaj naokoli).



Sonja

Sonja, če te prav razumem, so ti kolo odpeljali iz kolesarnice. In ketereg zavarovanja pa si dobila povrnjen znesek?

 

 

kilca

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

28. jun 2012 11:14

Stanovanjsko zavarovanje pri Zavarovalnici Maribor - krijejo škodo v stanovanju in v vseh prostorih hiše, ki pripadajo stanovanju (se pravi klet, skupne shrambe, sušilnica, kolesarnica). Morala sem pa predložiti policijski zapisnik, da sem prijavila krajo, in seveda dokumentacijo o kolesu (ker nisem imala računa, sem predložila garancijski list s številko okvirja). Nič niso komplicirali, kolo je bilo staro eno leto, dobila sem pa nazaj polno ceno novega, ker sem jim predložila račun, iz katerega je bilo razvidno, da sem kupila popolnoma enakega. 

Sonja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

28. jun 2012 13:38

Tole z Bolho mi je pa zanimivo, mene ni nihče klical za kaj takšnega, sem pa iskala rabljeno kolo za sestro in sem se ustavila pri tem, da je tip prodajal ukradeno kolo (sem kar direkt vprašala). Vest mi ni dala, da bi ga kupila, pa čeprav praktično novo zadevo za 35 evrov. Drugače so me v moji 15 in večletni kolesarski karieri (mislim na Ljubljano) policaji že večkrat ustavili in popisali (preverjanje številk okvirjev).

Sem pa ravno prejšnji teden skakala na Rogovem servisu, pa je bila pred mano ena stranka, kateri je en zelo prijazen osebek odvil blazinice zavor in tačko, očitno ga je nekdo zmotil pri dejanju (kolo je imela v službeni kolesarnici) in je pobegnil. Mojster je povedal, da se je pojavilo še nekaj novega v LJ, zmikavti ti v zaklenjeno ključavnico nekaj vbrizgajo in potem ti zadeve ne moreš odkleniti. Medtem ko okoli iščeš pomoč, oni enostavno pobašejo kolo v kombi in adijo.

Trkam, meni še niso ukradli mestnega kolesa, sestri npr. v 15ih letih 4.

Loni Makaroni

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

29. jun 2012 22:52

Joj, nam oziroma hčeri so ukradli že 6 koles. Enega po zaslugi sosede smo dobili nazaj majnkal je blatnik.Enega sem zagledala v sosednji ulici, a žal je bil karamboliran,enega smo najdli brez enega kolesa. Ostali pa...S tem, da so bila vsa kolesa zaklenjena. Na mojem je eden začel, pa na srečo ni končal, ključavnica obrezana ampak ne do konca.Tako, da kradejo kolesa...Ne samo pri nas, sin v zda ima več ključavnic in če je le možno kolesa ne pušča na ulici. Njegova firma ima v poslovnem prostoru prostor za kolesa, tako, da niso na ulici.

dari

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

2. jul 2012 11:01

dari, mojemu bivšemu so ga ukradli iz službene kolesarnice, pa še tam ga je imel ob radiator priklenjenega. Pa pri nas so tudi že skušali kako odpeljati, a imamo zelo firbčno varnostnico in so jo zelo hitro pobrisali.

Loni Makaroni

dorka  

član od: 5.7.2006

sporočila: 119

5. jul 2012 0:01

Evo mene spet

Žou nism mela sreče s kolesi , neki gospod mi ga je dal vsa vesela sem se peljala po Ljubljani in me je ustavil policist in na koncu smo ugotovili ,da je kolo ukradeno

k sreči sm z gospodom k mi je dal kolo napisala na list in oba se podpisala da nebi slučajno on reku da sm mu ga ukradla in sm mela list s seboj tko ,da nism plačala kazni sm pa ostala brez kolesa

tako ,da še enkrat če ima katera oz kater od vas kak kolo ki NI ukraden je delujoč bi se priporočala 

 

hvala vsem

Lp

dorka

zemljan  

član od: 5.7.2012

sporočila: 7

5. jul 2012 9:36

V LJ res ostaneš hitro brez bajka. Meni je šel že 3 bajk. Moram pa priznat, da sem si sama krivawww.ekopomurje.si" href="http://www.ekopomurje.si" target="_self">.:)

Lp!

zemljan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti