Malo sestavin!!!!!

besternina1  

član od: 24.6.2012

sporočila: 20

tema odprta - 24. jun 2012 10:50 | ogledi: 14.009 | odgovori: 38

Pri nas ne maramo receptov z veliko sestavinami, radi imamo preproste a okusne jedi, ne morske hrane pa takih stvari. Pri tem, ko jaz hočem kuhat je problem, da nočem veliko sestavin in hočem, da je jed preprosta, pošiljajte mi sladice! Pa prosim, da bo tole brez žaljivih komentarjev, ker jih resnično ne maram!

HVALA. LP.

ninčica

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

24. jun 2012 11:17

besternina1,imaš  toliko receptov  na kulinariki,pa malo pobrskaj,vse se najde ,samo voljo je treba imet.Pa veliko uspeha pri kuhanju, ( ni nič žaljivo)

Milži

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. jun 2012 13:06

Besternina, če greš na "iskanje", lahko v posebno vrstico vtipkaš sestavine, ki jih imaš rada, pa ti bo iskalnik sam našel recepte za jedi s temi sestavinami. Potem pa samo izbereš tiste, ki so ti najbolj všeč

Sicer pa - če napišeš malo več, kaj si imela v mislih (razen sladic) - ali te zanimajo bolj juhe, mineštre ali solate ali kaj tretjega, ti bomo lažje pomagali :)

 

Tudi sama najraje kuham čimbolj enostavne jedi, vsaj za vsakodnevna kosila. Tako zdaj v tem letnem času največkrat pripravljam svežo zelenjavo z vrta, mlad krompirček, ko bo pa še paradižnik zrel in jajčevci, bo pa sploh veselje

 

Če si tudi ti ljubiteljica zelenjave, ti za začetek predlagam pečen mlad krompirček v pečici in pisano dušeno/popečeno zelenjavo v ponvi. Bučke, različne barve paprike, kak paradižnik preprosto popečeš oz. podušiš na malo olivnega olja, začiniš po svojem okusu, na koncu potreseš s svežo baziliko narediš se skledo solate in okusno preprosto kosilo je pripravljeno.

Ti bi bilo všeč kaj takega?

http://www.kulinarika.net/recepti/11756/zelenjavne-jedi

http://www.kulinarika.net/recepti/11529/predjedi/dusene

http://www.kulinarika.net/recepti/11526/zelenjavne-jedi

http://www.kulinarika.net/recepti/11385/testenine/grati

http://www.kulinarika.net/recepti/11788/juhe-in-zakuhe/

http://www.kulinarika.net/recepti/11749/predjedi/grski-

Evo, nekaj mojih predlogov. Namenoma sem izbrala bolj poletne recepte, ker je zdaj pač čas za to

Mojca

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

24. jun 2012 13:17

No sorry, ampak meni se zdi rahlo "čuden", če sem politilno korektna ravno tvoj post besternina. Že v naslovu velike črke (=kričanje), zraven kup klicajev (=spet kričanje, klicajev v pisnem jeziku skoraj ni potrebe uporabljati), potem neko velevanje kaj naj tlačani naredimo (=pošiljajte mi sladice!) in na koncu bojni krik (=ne maram žalitev!). Resno, kar se tiče izražanja, lahko komot začneš pucati pred svojim pragom, imaš materiala več kot zadosti.

Viva Meier

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. jun 2012 14:40

Besternina 1, takih, ki imamo radi preproste in okusne jedi, nas je tukaj in tudi naokrog dosti. Če morske hrane pri vas ne marate, je pa ne pripravljajte, kaj lažjega.

Po tvojem pisanju sodeč je seveda jasno, da ti delo z več sestavinami ne leži. Lepo, da si se sprijaznila s tem. Kuhaj pač tako, kot si navajena, krompir pa prata pa solata vsebujejo sicer nekaj več sestavin kot močnik, ampak s kakšno asistenco bo pa mogoče šlo.

Receptov je, kot so ti že napisale, ničkoliko in glede na to, da je poleg pisanja tvoj konjiček tudi branje, se tebi in nam odpirajo svetla obzorja.

Hecno, da v svojem, če že ne žaljivem, pa vsaj zelo neotesanem prispevku povdarjaš, da ne maraš žaljivih komentarjev. Najbrž si predstavljaš, da jih vsi drugi komaj čakamo, pa si svoj post namenoma zastavila tako, kot si ga.

Mogoče ti bo pa kakšna dobrodelnica res poslala kakšne piškote ali pecivo s pecilnim praškom in pudingom ali kefirjevo kulturo. Ne se potem pritoževat, da nisi dobila rižote.

 



nola

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 24. 2012 14:46

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

24. jun 2012 16:48

Rižote? Če prav razumem, je rižota out, v njej je najmanj 5 sestavin. Mlečni riž kvečjemu, pa brez čokolade, če je dvojina dovoljena (pa če ne moti, če je neslan).  

Sonja

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. jun 2012 17:27

Pa še tule bomo kmalu v dilemi, katera jed je preprosta in katera ni. Saj veste, speči dober in okusen kruh je za nekoga strašno komplicirana stvar, za nekoga pa je to "mala mal'ca" (pa vsebuje zgolj moko, vodo, sol in kvas).

Tudi sočen zrezek (meso + sol + morebitne dodatne začimbe in olje) je zelo preprosta jed, pa vendar bo nekdo imel večne probleme, ker mu ne bo uspel zadosti "okusen".

Jah, težka bo.

Še najlažje je svetovati, da Besternina1 uporablja osnovne sestavine prve kvalitete, polne okusa in jih pripravlja na kar se da enostaven način. Ena od variacij na temo je roštilj. Kos mesa, kos zelenjave, oglje, rešetka, ščep soli, nekaj minut časa - pa imamo kar najbolj preprost okusen obrok

Upam, da ne bo preveč zakomplicirano.

Besternina1, priporočam ti tudi pranje teme "kaj jutri za kosilo" - tam boš našla 2415 strani idej za kosila ... zagotovo je vmes vsaj nekaj takih po tvojih kriterijih.

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1096

 

Sicer pa košarico v roke pa v gozd maline nabirat, preprosto in nebeško dobro

Mojca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

24. jun 2012 17:52

Hočeš kuhat, a nočeš veliko sestavin. Citiram: pošiljajte mi sladice!

 

Pričakuješ prijaznost, uporabljaš pa klicaje in počrtuješ, česa nočeš.

 

Se prav bojim kaj napisat. Namreč, če ti kaj ne bo po volji, kaj me šele potem čaka, glede na tvoj stil komuniciranja ko pravzaprav iščeš pomoč. Kaj bo šele, če ti kaj ne bo po volji.

Sicer so te predhodnice napotile v bazo receptov, namenjena je prav iskanju glede na potrebe in želje vsakega posameznika. In dobiš točno, kar hočeš! Pa še brez neugodnih komentarjev zraven.

Tale kulinarika je pravzaprav idealna.

mamamia

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

24. jun 2012 18:43

Ajoj, kolegica Besternina 1 , si malo mimo uadrila. Predvsem, ko praviš, da nočeš žalitev ampak sama pa si kar precej na robu tega. Kaj pravzparav hočeš mi ni povsem jasno. Kuhanje z malo sestavinami je grozno simpl in za take recepte ne rabiš nasvetov. Pa sej so ti to že napisali zgoraj , mi je pa všeč tista "pošljite mi sladice". Ja, tudi meni bi velikorat prijalo, če bi od  kake naše kolegice dobil kako fajn sladico,nič ne rečem. Tko da, mal razmisli kaj pravzaprav hočeš, spedeni slog pisanja pa bo šlo. Ti bomo z veseljem kaj svetovali.

hedonist

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

24. jun 2012 18:56

Viva Meier je napisal/a:

No sorry, ampak meni se zdi rahlo "čuden", če sem politilno korektna ravno tvoj post besternina. Že v naslovu velike črke (=kričanje), zraven kup klicajev (=spet kričanje, klicajev v pisnem jeziku skoraj ni potrebe uporabljati), potem neko velevanje kaj naj tlačani naredimo (=pošiljajte mi sladice!) in na koncu bojni krik (=ne maram žalitev!). Resno, kar se tiče izražanja, lahko komot začneš pucati pred svojim pragom, imaš materiala več kot zadosti.



Viva Meier

 

Viva  se strinjam s tabo. Besternina, na kulinariki se načeloma ne žalimo ampak vseeno pa pričakujemo, da se vprašanja postavljajo kolikor toliko vljudno, ne pa na način, ki spominja na kričanje ipd. Pa lep večer ti želim.

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

25. jun 2012 20:40

Meni je najbolj všeč tvoja ideja, da ti pošiljamo sladice, hkrati s pripombo, da ne marate morske hrane.

Danes je ostal košček torte z delifini in mi je prišlo na misel, da tega zanesljivo ne bi hotela. Tu tudi ne bi dala.

Tvoj poziv ni tiste sorte, da bi se odzvala, ker me je iritiral.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti