Omaka iz avokada

linolina  

član od: 15.3.2008

sporočila: 531

tema odprta - 20. jun 2012 17:31 | ogledi: 10.340 | odgovori: 1

Pozdravljene kulinaričarke,kulinaričarji

Mene pa zanima pri katerih jedeh (vegeterjanskih) jeste zraven omako iz avokada? Sem jo danes naredila iz celega avokada zraven tortilij s sirom in malancani,pa mi jo je še precej ostalo.Rabim kakšno idejo,kako jo porabit. Koliko časa ostane v hladilniku? Hvala za odgovore in ne preveč vroč dan vsem skupaj!

linolina

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

20. jun 2012 17:44

Predvidevam, da gre za guacamole - avokado, čebula, česen, paradižnik, kislo mleko/smetana, koriander, kumin, čili, muškat itd.?

Zmešaj ga s krompirjem v neke vrste krompirjevo solato. Obnese se tudi kot omaka za rezance. Dobro se ujame s čičeriko, bučkami, prosom, koruzo. Tudi z rižem gre.

Rok trajanja je odvisen od kislosti - bolj ko je kisel guacamole, dlje zdrže (beri: kasneje oksidira). Povsem neokisan je dober le kake pol ure (!), temeljito "zacitrusan" pa se obdrži kake 3 dni v hladilniku. Sicer pa ga izda barva: bolj ko je potemnel, bolj je za preč, oziroma je treba odstraniti vsaj potemnele dele (po navadi površina).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti