Prehrana med kampiranjem

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

20. jun 2012 23:07

rag_doll, tole imamo tudi mi, pa 3 kilsko jeklenko, pa smo na konju Seveda pa tegale "špargertka" človek ne nosi ravno v nahrbtniku, jaz sem ga motovilčici predlagala v primeru, če potujeta z avtom.Mi ga imamo že kakih 15 let, kupljen je bil za neke smešne solde v Palmanovi in nam je 2 leti dobro služil tudi kot edino kuhališče v naši takratni garsonjerici.  Ker smo pri naši hiši štirje in smo ponavadi kampirali po par tednov na istem mestu (ali pa čisto obratno - prestavljanje sem in tja vsake dva dni), sem si pred nekaj leti omislila še tako "kuhinjsko omarico":

http://www.nazraku.si/kuhinjskaomaricabrigadier-p-4
(sicer kupljeno v Merkurju za točno polovico cene, pač neka druga znamka). Zloži se v majhen kovček, ko pa jo razstaviš, imaš super delovno površino, pa zadosti prostora za posodo in živila, ki so v omarici lepo zaščitena pred žuželkami in prahom. Vsekakor priporočam vsem kampistom, ki potujete z lastnim avtomobilom in imate dovolj prostora, predvsem pa se "zakampirate" na enem mestu za več časa


Malo izven osnovne teme sicer, ampak morda bo pa komu pomagalo, da si še polepša kampiranje

Mojca

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

21. jun 2012 9:31

MamaF tale zadeva bi bila pa super za doma za letno kuhinjo. 

Tudi sama sem kampiranje odkrila šele par let nazaj in od takrat dalje hoteli ob morju zame ne obstajajo več. Ni lepšega kot spat praktično zunaj na zraku - zapreš samo komarnik in je to to. Kar zadeva hrano mi pa niti na kraj pameti ne pade cmarit iste stvari kot doma. Ne vem, okolje naredi svoje in na kraj pameti mi ne pade jest enako kot čez leto. Pred šotor vržeš dekico in uživaš v naravi. Kakšni stoli in pekači in hladilniki neki.

Zajtrke se eleganto reši s par škatlami različnih kosmičev, 0'5 L mlekci (več za dva ne rabiš če nimaš hladilnika), namesto čaja pa sadni sokovi. Na poti na plažo se v bufetu za recepcijo ustavi za kofetek in je to to.

Čez dan za na plažo se vzame s sabo čimveč lokalnega sadja, je tako dobro. Plus kak jogurt/skuta, keksi, grisini...

Za večerje pa velika lesena skleda, notri piksna koruze in fižola ter lokalno kupljena zelenjava. Majoneza/jogurt/smetana. Zraven svež kruh, sir in klobase. Na par večerov pa si privoščiš kaj v lokalnih restavracijah. Tko se zelo lepo pride čez brez hladilnika, štedilnika, pomivanja praktično ni (le skleda, vilice in nož).

Kaj pa vem, pred leti sem bila eno noč na Krku. Zvečer so pred vsakim šotorom smarili po svoje. Od vseh teh različnih vonjav sem skoraj bruhala, tako da sva se po kratkem postopku pobrala na sprehod. Če je precej velik kemp in imaš šotore precej narazen, potem pa kakšne ribice in sirček na žaru absolutno ja, zraven skleda solate - vsakič zmešana malo drugače in svež kruh. Meni bolj paše lahka hrana v tisti vročini in tako kot mi sede sprememba okolja mi tudi primeren jedilnik.

 

OlivaB

kilca  

član od: 25.6.2010

sporočila: 34

21. jun 2012 11:34

Pri kampiranju še držim pravila manj je več. No se še učim, ker mi ostali člani stalno govorijo, česa vse ne rabim.

Tako vedno vzamem le mali plinski kuhalnik, ki ga imam še iz študentskih časov, ko sem z nahrbtnikov  prepotovala celo Grčijo.

Obvezno sodi poleg steklenica olivnega olja, mojega najljubšega in nekaj sezamovega. Polenta s sezamovim oljem je božanska.

Odslužena kuhinjski lonec je na kampiranju prav uporaben in ga ni škoda.

Na vrtu poberem kumarice, korenček, rdečo peso, čebulo.. .. ki zdržijo brez hladilnika cel teden. Prav tako tudi kakšna jabolka ali hruške.

V kampu kupim še kakšen paradižnik, papriko in solata, ki ji dodam riž, kuhan na tistem malem kuhalniku, je pripravljena. Poleg včasih dodam še konzervo tune ali fižola. ki se jim sicer doma izogibam. Včasih kupim še topljen sirček, ki je z rižem prav okusen. 

Doma si zmeljem še sončnično  in bučno seme, ki tudi obogatita solate. Nekaj orehov, dateljnov in rozin  pa se tudi najde v moji prtljagi za morje.

 

Skratka, kot je že zgoraj ena napisala, čim manj kompliciranja in človek naenkrat ugotovi, kako malo potrebuje.

 

 

kilca

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

21. jun 2012 20:46

Veliko uporabnega je zgoraj napisano. Osebno veliko uporabljam pizza pekač.

Lahko kupiš tudi žar za enkratno uporabo in si enkrat privoščita vse možno na žaru in ga enostavno zavržeš.

 

menola

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti