Kje se dobro je na cresu?

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

18. jun 2012 11:39

V tisto oštarijo tik pred mostom sva tudi midva enkrat zašla, čisto po naključju. Tista naprej od nje, Babičina kuhinja ali nekaj takega, je bila zaprta, pa sva se usedla pod tisto trto.

Prinesli so jedilni list, noter same orade, brancini, listi.

In sva vprašala, če imajo kaj, kar je ulovljeno danes.

So imeli: nekaj giric, nekaj sardelic, šparov, majhnih arbunov.

Bilo je za prste polizat!

rosie

bibi  

član od: 28.9.2001

sporočila: 65

18. jun 2012 12:21

Veliko let sva z možem hodila na Lošinj in sva enkrat slučajno spotoma odkrila Trs, družinsko gostilnico v Krčinah na Cresu, ki sicer nima razgleda na morje, vendar... Spečejo božanske jagenjčje kotlete in ti palačinke prelijejo z žajbljevim medom. Pregrešno dobro. Od takratnega odkritja naprej je bila to najina obvezna vsakoletna postojanka. Zdaj že tri leta dopustujeva drugje pa mi mož vsako leto vsaj enkrat omeni tiste jagenjčke. Bo res treba kdaj ponoviti.

 

Uživajte!

 

bibi

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

18. jun 2012 14:58

Ojla,

kakšne pa so vaše izkušnje z bicikliranjem po tem otočku? Ga je vredno peljati s seboj?

B

beatrice

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

18. jun 2012 16:21

Ha, ha. Vsekakor zame nepozabne .

 

Pred že kar nekaj leti sva se z možem odločila, da greva s kolesom na morje. Seveda nisva prej že nekaj let nič kolesarila. Še kolesa sva si sposodila za ta podvig. Plan je bil pa tak: naju, oba kolesa, dva nahrbtnika, majhen šotor, dva armaflexa, dve brisači, minimalno za obleč so dostavili v Kranj na vlak. Vlak Kranj - Lj, nato Lj. - Reka. Na Reki pa naj bi šla z ladjo do Martinščice. Vse lepo in prav do Reke, samo ladjica tisti večer ni vozila. Kaj pa zdaj? En dan po Reki bluziti je pač brezveze, pa se odločiva da greva do Brestove na trajekt. Saj nama ni v enem dnevu potrebno priti na cilj. (čez Krk bi bila verjetno bistveno boljša varianta). Prenočiva v enem kampu se mi zdi nekje pri Opatiji, drugo jutro pa dalje. Lepo počasi, malo v breg, malo z brega. Hrane in pijače seveda nisva vozila s sabo (odvečna teža), ko sva bila lačna in žejna sva se pač ustavila v kaki gostilni ali trgovini.

 

Tako  v pozno popoldanskih urah seveda že z bolečo ritjo, nenavajeno kolesa srečno s trajektom prispeva na otok Cres. Najnovejši plan: ustaviti se v prvem kampu in prenočiti, naslednji dan pa dalje. Plan je bil sicer čisto ok., problem pa v tem, da je prvi kamp oddaljen 26 km (razen tistih, do katerih se je treba precej,precej daleč dol spustit, pa bi blo potem spet treba v breg kolesarit). Prvih 13 km po moje ni niti ravnine, kaj šele kaj z brega dol, dvigneš se pa na nadmorsko višino okrog 500 m. Ni morja, da bi se ohladil, ni vode v ruzoku, nobene hiše, nobene gostilne, nobene trgovine. Vreme pa takšno, kot je recimo danes.

 

No, že po temi sva prispela do kampa Kovačine, iz katerega se potem do konca dopusta s kolesom nisva premaknila. Po enem dnevu čistega počitka sva kar prišla k sebi in potem do konca dopusta uživala bolj kot kdaj koli prej ali kasneje na dopustu. Nazaj do Reke sva se pa peljala z avtobusom.

 

No, take so moje izkušnje z bicikliranjem po tem otočku.

 

Sicer pa, to kar sprašuješ, mislim, da je kolo vredno peljati s sabo. Samo vedno, ko se boš kam peljala imej s sabo steklenico z vodo

Nena

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

19. jun 2012 16:27

Mi2 pa greva jutri na morje, pa razmišljam, da bi kar na Cres šla... Ker po nekaj dnevih greva naprej še k sorodnikom, ki bodo na Malem Lošinju. Prvotni plan je bil Krk Krk, ampak no vem no... Kakšno priporočilo?

yulchi

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

19. jun 2012 16:49

Vsekakor na Krk, če si želita tja. Saj to vama je mimogrede postanek na poti proti Malemu Lošinju. Od tam pa na Cres in naprej na Mali Lošinj.

Lep dopust vama želim!

zeta

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

19. jun 2012 20:15

Okej, potem pa Krk. Hvala zeta!

yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti