Mišja mrzlica

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. jun 2012 15:10

Škoda, da nisem kopirala, ker je z velikimi črkami napisala, PREBERITE SI TOLE. Moj komentar se je nanašal predvsem na te tri besede.

Navado imaš, da ljudi, ki z velikimi črkami kaj napišejo, da naj se ne derejo. Bo morala moderatorka preverit, če je bilo res napisano, kot sem povedala, ker vem, da imajo moderatorji vpogled v to.

Če bi šla preverjat, sem prepričana, da je tale zgodba aktualna povsod, tudi na naši strani. 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 19. 2012 15:29

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

19. jun 2012 15:22

Nič ni treba preverjat, potrjujem, da je bilo par besed v naslovu  (copy-paste)  napisanih z velikimi črkami. In da sem jih, kot sem napovedala, zaradi možnega škodljivega vpliva na nežnejša ušesca , spremenila. Čas spremembe je  zabeležen pod prispevkom.

Da  bi spreminjala svoje mnenje , to mi je pa novo. Kot sem napisala, če se bo en sam človek zaradi objave tega članka izognil bolezni, bom zadovoljna, vse drugo mi je pa malo mar.

 

Cila

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

19. jun 2012 15:27

Od kdaj pa stavek PREBERITE SI TOLE pomeni kricanje? Samo zato ker je napisano z velikimi crkami?

Za mene velike crke ne pomenijo vedno kricanja, saj je odvisno od situacije kje in kako so uporabljene ter kaj sporocajo. In v tem primeru je bilo samo poudarek na temu, da se gre za zanimivo/pomembno novico in je pac ne spreglejte, torej PREBERITE SI TOLE.

Mislim, da ni potrebno, da smo tako "picajzlasti" za vsako podrobnost in potem iscemo "dlako v jajcu".

Meni pa je clanek dal mislit, sem takoj potem narocila moji mami, ki nasemu zunanjemu mackonu vedno pusca hrano v njegovi skledici cez noc kar zunaj pred vrati, da je zdaj tega konec. In da se bo gospod "macok" od zdaj dalje navadil, da bo imel hrano na razpolago le ob dolocenih urah (moja mami je torej ukinila njegov nocni minibar).

 

Glede leptospiroze (ne vem ce sem prav napisala) so nas na Reunionu zelo resno posvarili, da je huda bolezen in da imajo kar nekaj smrtnih zrtev letno in to kljub vsem preventivnim ukrepom. In ko sem videla clanek (leptospiroza = Slovenija), sem ga takoj kopirala in po mailu poslala moji mami ..; tako da, Cila, hvala da si objavila ta clanek!!!



urska

Sporočilo je spremenil(a) ursus_le dne 19. 2012 15:28

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. jun 2012 15:34

Ursus-le, čisto sem alergična na taka opozorila, ker se najdejo v mojem elektronskem naslovu vsaj 1x na dan.

Drugače pa verjamem, da ljudje umrejo za temle virusom. Kot tudi umrejo za posledicami gripe, angine in v prometnih nesrečah.

Vanja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

19. jun 2012 15:42

Samo, da je o mišji mrzlici manj znanega in ne škodi malo informacij. Komur ni do branja, lahko brez posebne škode temo preskoči.

rimljanka

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

19. jun 2012 15:47

Torej, ce sem te prav razumela, ker si ti (in se marsikdo) alergicna na taksne novice/opozorila, jih potemtakem ne smemo nikoli posredovati naprej, se o njih pogovarjati in predebatirati?

Meni gre mogoce na zivce (si izmislim primer) novice o modi, torej ker sem na to alergicna tudi o temu ne smemo vec pisat.

Nekdo je alergicen na novice o domacih zivalih (tudi te novice koncajo na OFF listi).

En tretji ne mara novic o ucinku mastne hrane na zdravje, tudi o temu se ne smemo vec pogovarjat.

Spet nekdo ne mara novic o potovanjih. Itd. itd.

Torej, se bomo pogovarjali le se o vremenu (razen, ce se najde spet nekdo, ki je alergicne tudi na to temo).

 

Razumem kaj hoces s tem povedat, ampak vseeno ni potrebno napadat ljudi. Cila ni mislila cisto nic slabega s tem. Kogar je clanek zanimal, si ga je prebral, kogar ni, si ga pac ni prebral. Simpel ko maslo na kruhu.

 

Ti pa prilagam vir, ki govori o problematiki leptospiroze na Reunionu ter Mayotte (http://www.invs.sante.fr/regions/reunion_mayotte/pe_rm) in stvar ni tako nedolzna kot se zdi. Res pa je, da je ta problem bolj prisoten na teh otokih, kjer je higienski minimum krepko pod evropskih standardom.

Jaz osebno sem se, kot sem ze prej napisala, bolj sekirala zarati cikugunjaja kot pa leptospiroze.

urska

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

19. jun 2012 15:52

Ursus_le, poglej. Cila najprej napiše na veliko, da naj nekaj prečitamo, v naslednjem postu piše, da ni panike. Kaj torej?

In prav zaradi mailov, ki jih dobivam, ne jemljem resno tistih, ki bi jih mogoče morala resno jemati. Drugače pa hodim naokoli s približno enako mero previdnosti in brez paranoje. Do sedaj je bilo vse OK, pa sem prekrižarila že kar veliko sveta, tudi tistega, ki mu radi rečejo "nerazvit".

 



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 19. 2012 15:56

ursus_le  

član od: 25.5.2008

sporočila: 227

19. jun 2012 16:01

Kot bi rekla Vendelina jr. : Por djos (ali nekaj takega)

 

Kot je rekel nas pokojni spostovani dr. Drnovsek : "Ljudje se prevec ukvarjamo z balastom."

urska

mojcas  

član od: 7.10.2003

sporočila: 27

19. jun 2012 17:43

Letos je veliko tudi živih miši, kar je po vsej verjetnosti posledica lanskega "semenskega" leta. Lani je imelo gozdno   drevje obilo semen/plodov in to za sabo potegne precejšnjo rast populacije malih glodalcev. Če ste le kaj hodili po gozdu ste lahko opazili, da je kar nekaj dogajanja med suhim listjem in koreninami. 

 

mojcas

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

19. jun 2012 20:00

mojcas je napisal/a:

 Če ste le kaj hodili po gozdu ste lahko opazili, da je kar nekaj dogajanja med suhim listjem in koreninami. 

mojcas

 

To dogajanje se ne opazi samo v gozdu, tudi na njivah in travnikih je katastrofalno! Pri košnji je bilo letos skorajda več pokošenih miši kot trave, da o požrtem pridelku ne govorimo 

Je bil pa ravno pri Dnevniku tudi prispevek na to temo. In je kazalo kmetijo, kjer so miši uničile celo polje pšenice res grozno

Roncolino

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti