Poštenje in dobrosrčnost

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

13. jun 2012 18:08

vikica je napisal/a:

Jade ne vem sem ti že rekla ali ne, nožek v žep. Tako kosmatih gob enostavno ne smeš prinesti domov. Pusti nekaj semena še za nas, zato jih očisti v gozdu.Toliko, da malo ohladim fovšijo, ko gledam to mamljivo sliko!

 

Saj tisto "takosmato" gre, ko se gobice očistijo nazaj v gozd.

jade

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

13. jun 2012 19:52

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Ob razpravi o poštenosti in nepoštenosti mi hote ali nehote pride na misel razprava o tem, ali je kozarec na pol poln ali na pol prazen.

Sploh imam pa prav čudno mnenje o  tem: Od svojih prijateljev ne pričakujem, da mi bodo prišli pomagat delat v vrtu ali obnavljat oz. sidat hišo. In vice-versa. Kar ne pomeni, da ne skočimo drug drugemu na pomoč. Moja opazovanja iz mladosti so pač taka, da se je k enim kar naprej hodilo pomagat, pa ne samo zidat hiše, tudi posojat denar itd., drugi so znali vse stvari opravit sami.

Pa še takole mislim: Če bi jaz podedovala hišo, ki je niti približno ne bi mogla vzdrževati ali obnoviti, bi jo tako hitro prodala, kot rečeš keks. Navadno so najdražje stvari ravno tiste, ki jih dobimo podarjene. Pa ne mislim zgolj finančno najdražje.

 



Vanja

 

nihče ni rekel:

1. da ne more vzdrževat hiše

2. ne more obnoviti hiše

 

Seveda jo lahko, ampak potrebuje pomoč, ker sam jo bo obnavljal več let. Tramov ne more sam nositi gor, streho tudi sam težko odkriva. Lepo prosim, govorimo o pomoči, kjer dejansko rabiš več rok. In zakaj bi se moral odpovedati dediščini, če lahko nekaj rok prijateljev pomaga, da hišo obdrži in si ustvari družino - oz.je žena že noseča..

Maxi25

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. jun 2012 20:31

Naj bom še malo Hudičev advokat, Maxi25.

Sem pač tako rekoč celo svoje odrastlo življenje navajena, da se zanesem sama nase in predragega. Prijatelje imava (in oni naju) za drobne usluge in zato, da občasno pofeštamo ali gremo kam skupaj. Vse to brez kakega gledanja pod prste in z dobro voljo.

Govorim zase: če nečesa ne morem ali ne znam storiti sama, nimam denarja ali pogojev, da nekomu plačam da to naredi namesto mene, si pač tega ne morem privoščiti. Pika. Poleg tega bi me bilo neskončno strah, če bi se prijatelj, ki mi veselo pomaga trogati trame, hudo poškodoval. Se zgodi vsake toliko časa takim, ki se s tem poklicno ukvarjajo, zato predvidevam, da je možnost da se ponesreči tudi  kak neizvežban v stanovanju čepeči nadobudni amater. Ampak, kot rečeno, tako jaz gledam na te zadeve.

Naor je lepo dojela moj prvi zapis. Meni je prej zmanjkalo časa za detajle.

 

P.S: Če prodaš dediščino, še ne pomeni, da se jo odpoveš. Samo zamenjaš za nekaj bolj primernega.

 



Vanja



 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 13. 2012 21:17

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. jun 2012 21:34

Maxi, pa kaj bi ti rada? Da bi tule dobila potrdila, kako je svet deloma grd? Jaka stvar, saj to že vemo. Da bi tule dobila potrdila o tem, in kako si ti okej, ker tako dobro misliš in rada pomagaš? Zdaj, če ti nisi prepričana vase, potem ti tudi masa nepoznanih ljudi vere vase ne more dvigniti.

Dekle drago, začni pri sebi. Ti si edina oseba, ki jo ti sama lahko spremeniš. Začni malo več verjeti vase in ne išči potrditev okoli in okoli in ne zaganjaj se v ljudi, ki ti nič nočejo, samo učijo te loviti ribe tega življenja.

Vendelina jr.

Deschanel  

član od: 18.4.2012

sporočila: 35

14. jun 2012 0:26

Maxi, ja. Imaš prav. Odprla si zanimivo temo. Očitno kriza vrednot le še ni pronicala med vse kotanje človeške nravi.

Ampak pozabljaš na bistveno dejstvo. Vsak ima namreč možnost, da se v vsakem trenutku odloči. In nič ni narobe s tem. Ker za vse obstajajo razlogi. Čisto vse je v ravnotežju, samo naše razumevanje drugih je omejeno. Ker egoistično izhajamo iz  sebe. Zato si ti tista sprememba, ki si jo želiš. Si se sigurno že kdaj to vprašala, se videla v besedah in dejanjih drugih. Zato nam je dana umetnost. Bodi prijateljica z veliko začetnico. Že potem, ko ničesar več ne pričakuješ, pride nagrada. In ljudje se na ljubeznivost razmeroma odzivamo pozitivno. Če ne drugega, nam da misliti. Popravimo. Naredimo drugače. Ne vem, kje si bila doslej, samo ljudje tudi razočarajo. Ranijo. Ampak  spet sva pri  ravnovesju, če sprejmeš in prepoznaš to lekcijo življenja. Me razumeš?

In nihče ti ni dolžan ničesar dati. Nič. Zapomni si to in ne zahtevaj tega v prijateljstvu. 

Pa srečno na tvoji poti. Če mene vprašaš, je prava, izogibaj pa se pastem obtoževanja in jadikovanja.

 

lp

 

Deschanel

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

14. jun 2012 15:00

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Ob razpravi o poštenosti in nepoštenosti mi hote ali nehote pride na misel razprava o tem, ali je kozarec na pol poln ali na pol prazen.

Vanja

off topic, ampak...

tulka

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

14. jun 2012 16:15

Tulka, I like it 

OlivaB

teta  

član od: 19.7.2010

sporočila: 22

14. jun 2012 17:04

Lep pozdrav vsem,

Pomagam zato, ker to zelim, in mi je to v veselje,ne pa da bi pricakovala uslugu nazaj. 

In tudi, kadar sem sama rabila pomoc, sem jo dobila. Vsakic.

Prijatelji ? Ljudje vse bolj pogosto recejo, in se hvalijo, koliko ih imajo. Svoje lahko nastejem na prste ene roke.

(no, mogoce na dve, pa se to ne do konca). Med ostalim,  tudi zato sem srecen clovek! 

Lp teta

teta

Mygrace

sporočila: 6506

14. jun 2012 18:08

Meni je dal tisti prevelik kozarec malce misliti......

Le kdo je tako požrten ?

Mygrace

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

15. jun 2012 7:51

tulka je napisal/a:

off topic, ampak...



tulka

 

Mam mamamio na fejsiču, pa je zdaj te dni objavila eno sliko na te temo v smislu: "I don't care if the glass is half full or half empty, there's place for some more wine..."

Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti