Čevlji

mojcazala  

član od: 6.1.2011

sporočila: 112

5. jun 2012 20:10

tudi mene so nažulili tako da sem imela po 100metrih dobesedno predrte krvave žulje...groza!

ampak so me nažulili pri peti na zgornji strani...se pravi na zadnji strani zgoraj...in tud nimam pojma kaj naj naredim...mi jih je pa škoda da jih kar postavim tja nekam v kot ker so moje prve balerinke ki so mi bile všeč po nekaj letnem iskanju ;)

mojcazala

pi.kica  

član od: 19.8.2007

sporočila: 75

5. jun 2012 23:13

Zelo dobro pomaga, če  tisti del čevlja, ki te žuli, od znotraj natreš z mehčalcem za perilo. Pustiš čez noč, da se posuši... in hop v mehke dišeče čevlje :)

mojcazala  

član od: 6.1.2011

sporočila: 112

6. jun 2012 8:32

zagotovo bom probala :) upam da se obnese ;)

mojcazala

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. jun 2012 18:33

Napiši, če ti bo uspelo.

Sama sem le kratek čas nosila balerinke, vendar so me bolele noge, ki so navajene na peto in imam zato tetivo skrčeno in je hoja brez pet precej naporna.

Kot so različne oblike nog, so različni modeli, zato ene žulijo, druge pa ne. Najslabša obutev je neprodušna, iz umetnega usnja. Kot bi hodil v plastični vrečki, koža se zmehča in je bolj občutljiva za trenje, od tod žulji. Sledijo še bakterije, ki dodatno zmehčajo in stanjšajo kožo. To je mnenje moje pedikerke.

Kupila sem si deodorant za obutev in večjo dozo pecilnega praška, da si zvečer namoćim v raztopino noge, da se uničujejo bakterije, namažem pa z mešanico vazeline in tea tree olja. Obujem bombažaste bele ( za prekuhat ) nogavice. Vse po nasvetu.

 

Odrekla sem se precej visokim petam, zaradi hrbtenice in lordoze, kupujem le udobne od Are ( kar pomeno manj fensi obutev), na jermenčke sem že pozabila. Tekoči obliž. Žulje obvadujem.

 

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti