Gelish lakiranje

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. jun 2012 17:28

Vendelina jr. je napisal/a:

 .............................................................................

 .............................................................................

Lila Roza, to kaj ti razumeš in česa ne razumeš, to prepuščam tebi. Ti pa povem, ker sem vseeno malo starejša od tebe in z leti se mi je toleranca na zadirčne dvajsetlenice, ki se obnašajo kot pubertetnice, malo znižala, da če ne boš znala vprašati vljudno tam, kjer je to treba in če boš namesto tega lajala in jezikala, če ti kaj ne bo všeč, potem bodo nohti tvoj z naskokom najmanjši problem. Zdaj pa lepo vzemi pilico in si oblikuje nohte - če nič drugega, bo vsaj tipkovnica nekaj časa varna.



Vendelina jr.

Evo, odgovor na vprašanje " zakaj imam rad querida amigo "

( matr, upam, da ni prestara za mene ( pa  manjka en večji hudiček ))

ežoj

Pasionka  

član od: 27.3.2012

sporočila: 16

4. jun 2012 12:20

Jaz sem šla par dni nazaj prvič na to urejanje nohtov. Postopek je tak, da ti oblikuje nohte, če želiš seveda, potem z grobo pilico pobrusi celotni noht za boljši oprijem laka nato uredi tudi kožico ob nohtih potem je na vrsti lakiranje ponovno brušenje in spet lakiranje, če se prav spomnim so trije al štirje nanosi.  Baje se odstani tako, da malo pobrusi nanos in ga nato odstrani z nekim topilcem. Na ta nanos lahko lakiraš in brez poškodbe odstraniš lak z acetonom.

Ker že na začetku pobrusi noht je razumljivo da s tem zgornji del nohta nekoliko uniči. Jaz  z tem postopkom ne bom nadeljevala in si bom nohte uredila z pilicio, ki je za poliranje nohrov.

Baje ta nanos ni primeren za krhke ali predolge nohte.

Cena v Manikiri zajema vse to za 25€ sem vprašala v Mb-ju v Europarku. Meni je to bila previsoka cena in sem našla osebo, ki mi je to naredila za 15€.

 

Lep pozdrav!

Pasionka

menola  

član od: 30.8.2010

sporočila: 126

4. jun 2012 20:34

Moram se na to oglasiti. Iz komentarjev je očitno razvidno , da ne ločite med geliranjem nohtov in lakiranjem s posebnim, dražjim lakom, ki se ga tudi utrdi, oz suši pod UV lampo. Pri geliranju se pobrusi površino nohta in se nato nanaša dve vrsti gela in na koncu po želji barvni lak ali pa dizajn. Pri drugem pa se nohtne površine ne pili in ne poškoduje, nanese se le lak, ki se ne kruši in ne lušči . Pri tem se to odstrani z odstranjevalcem, ki ni nujno aceton in noht je lep gladek. Pri obeh postopkih je zaradi rasti nohta potrebno "popravljati". 

menola

kozamurnik

sporočila: 2311

5. jun 2012 5:43

Kakorkoli, geliranje ali pa lakiranje s posebnim lakom, meni pogled na take nohte deluje ( Vendy pravi porniš) grozljivo, bi rekla, da vampirsko. Razumem, da je ta modna muha všeč najstnicam, gospe od- recimo-štirideset naprej pa s poslikanimi dolgimi "kremplji" delujejo prej kot ne usmiljenja vredno. Ja pa kaj je lepšega od lepo urejenih naravno oblikovanih nohtov, kdaj pa kdaj tudi lakiranih ,če se nam zazdi, brezhibno seveda in barvno usklajeno z ostalim make-upom ? V nasprotnem primeru je to zapravljanje denarja. Raje ga podarite komu, ki ga potrebuje za prežviteje. Ne linčajte me, to je moje osebno mnenje in ga ne vsiljujem nobeni. Tudi moško občinstvo se je strinjalo z mano, ko je enkrat na neki zabavi nanesel pogovor na to modno muho. Samo eden je izjavil, da mu je vseeno in da takih nohtov niti ne opazi, ker ne gleda rok, ampak... . Ne jaz ne moja srednješolka nisva nasedli tej "norosti". Pa vidim, da je vedno več mladih in manj mladih, ki so ugotovile da je tako papagajstvo popoln, povrhu pa še drag, nesmisel. murnik

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

5. jun 2012 8:39

no menola,tukaj si pa ti brcnila v temo-pri nanosiu UV laka je potrebno noht zmatirati-kar pa je seveda treba narediti s pilico, postopek pri pripravi nohta je isti kot pri geliranju-nato se pa potem nanaša UV lak ali UV gel.Za odstranjevanje UV laka pa obstaja tekočina ali aceton.

kozamurnik-ja se strinjam s teboj,če so nohti res preveč dolgi in načičkani izgledajo umetno in grozno.Pri enobarvnih ali french manikuri,ki so nohhti normalne dolžine, pa se v večini primerov sploh ne opazi,da noht ni naraven.To je zelo praktična zadeva,za tiste ki imamo krhke in lomljive nohte,saj imamo na ta način nekaj časa mir.

lp

anibas

Vesnuska  

član od: 1.1.2011

sporočila: 944

27. nov 2012 10:29

In povrhu vsega še misli, da je to dobra reklama...

Samo še 14.99€ manjka, pa bi bil že pravi TOPSHOP.

Vesnuska

Spely81  

član od: 23.10.2017

sporočila: 11

16. nov 2017 13:09

A mogoče katera ve kako zgleda permanentno lakiranje nohtov, nekaj podobnega kot ponujajo tukaj http://www.rehamed.si/permanentno-lakiranje-nohtov/. Obstojnost pravijo, da naj bi bila do 4 tedne kar se mi zdi zelo vredu, če seveda res to zdrži. Je mogoče že katera poizkusila kaj podobnega?

Spely81

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

16. nov 2017 19:50

Spely81 je napisal/a:

A mogoče katera ve kako zgleda permanentno lakiranje nohtov, nekaj podobnega kot ponujajo tukaj http://www.rehamed.si/permanentno-lakiranje-nohtov/. Obstojnost pravijo, da naj bi bila do 4 tedne kar se mi zdi zelo vredu, če seveda res to zdrži. Je mogoče že katera poizkusila kaj podobnega?

Spely81

Najprej pomisli, koliko mm zrasteji nohti v 4 tednih. 

No, tole je narejeno na isto vižo, kot CND ali shellac. 

Vanja

sijasaja  

član od: 21.7.2017

sporočila: 614

17. nov 2017 9:18

meni je vseeno, kaj delate s svojimi nohti ... ampak me kar srh spreletava, ko berem, kako si jih uničujete, jaz ne dam niti enega naravne nohta na brušenje, kemijo itd.

 

"Postopek je tak, da ti oblikuje nohte, če želiš seveda, potem z grobo pilico pobrusi celotni noht za boljši oprijem laka nato uredi tudi kožico ob nohtih potem je na vrsti lakiranje ponovno brušenje in spet lakiranje, če se prav spomnim so trije al štirje nanosi.  Baje se odstani tako, da malo pobrusi nanos in ga nato odstrani z nekim topilcem. Na ta nanos lahko lakiraš in brez poškodbe odstraniš lak z acetonom." 

sijasaja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti