Študentskahrana nahitro

morenana  

član od: 31.5.2012

sporočila: 7

3. jun 2012 11:40

hvala rimljanki za to reklamo, me je kar prepričala, in jo bom šla kupit... če mi bo pečica delala usaj eno leto se mi bo denarno že izplačalo, res hvala, takoj v četrtek letim ponjo :) aja, glede varovalk,v domu mamo dve vtučnici, pa na vsaki en ogrooooomen razdelilc. a mislite da je kul če mam hladilnik a to pečico skup uklopleno ? :) res sem vam zelo hvaležna za vsak odgovor!

morenana

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

3. jun 2012 13:11

O elektriki je nemogoče karkoli konkretnega reči - meni je v študentskem stanovanju metalo ven, ko sem imela na razdelilcu tako pečico in grelnik vode skupaj obešen, v drugem mi je pa ven vrglo, ko sem direkt v eno vtičnico dajala sesalec. Zatem sem ga začela uporabljati na razdelilcu, ki je že imel priklopljen hladilnik in skrinjo, pa ni vrglo ven niti enkrat. Sedaj pa ti to razumi . Ampak ne razmišljaj preveč o tem, ipak to niso mašine, ki bi apriori ven metale varovalke

Viva Meier

morenana  

član od: 31.5.2012

sporočila: 7

3. jun 2012 14:45

haha, ta elektrika je res ena čudn zadeva. ja, grelnik vode zna bit kr porabnik, lani sm si na enem razdellcu kuhala kavo, grela vodo za čaj, mela prkloplen računalnik, pol k sm si pa lase začela sušit, je pa use vn vrgel. Sem mslila, da se to lahko zgodi sam če pralni, pomivalni pa cekular skupi delajo :P

morenana

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. jun 2012 15:27

Ni čudno, morenana, da je vse skupaj ven vrglo, samo seštej, koliko elektrike vse to porabi (tista fizika v osnovni šoli ni brez razloga na programu, veš - ni nujno, da če je velika škatla, da porabi tudi veliko elektrike in obratno). Najprej preverite varovalko, kako močna sploh je, ker to, da ti jih kar naprej meče ven, ni niti malo pametna rešitev. Koliko moči dajo oziroma kolikšen tok potrebujejo, piše na vseh električnih aparatih, pa malo računajte. 

Sonja

morenana  

član od: 31.5.2012

sporočila: 7

3. jun 2012 17:46

Spoštovana Sonja!

varovalko mi je vrglo samo enkrat ven,in to povsem po moji krivdi, tudi pred tem sem vedela, da nesmem toliko obremeniti ene vtičnice, to prigodo sem pa povedala bolj za šalo, ker nas je vse zabavala v naši družbi, kjer veljam za pridno študentko ki ji nobena stvar ne uide iz rok. Vaš komentar o fiziki se mi zdi pa nespoštljiv, to, da sem stara 23 še ne pomeni da ne poznam osnovnih zakonov fizike ipd, se imam za zelo spretno. pa brez zamere. sem že marsikaj dala čez pri teh letih.

morenana

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

3. jun 2012 19:52

draga morenana,

1) nič ne zamerim 

2) jasno, da je vrglo varovalko ven po tvoji krivdi - saj si sama napisala, kaj vse si obesila nanjo; če človek naredi kdaj pa kdaj kako neumnost, jo pač naredi, ga ni, ki bi bil imun na take stvari - da se le dobro izteče in da je ne ponavlja - po tvojih vprašanjih pa nisem čisto sigurna, da je tale neponovljiva

3) pojma nimam, kako se spoznaš na fiziko, kako ti gre vsakdanji praktikum, vem tudi samo iz tvojih opisov

4) če boste pečico in hladilnik priklopili na eno vtičnico z razdelilcem, ne da bi vedeli, kaj vse še visi na eni varovalki, za katero ne veste, kaj prenese, zna biti, da bosta hladilnik in pečica enako kul na sobni temperaturi. 

5) nisem še srečala osebe, vključno s seboj, ki ji ne bi nič v življenju ušlo iz rok - če je le dovolj dolgo živela (pravzaprav še dobro, da je tako).

6) pri 23 letih nas je večina mislila, da smo že marsikaj čez dali za svoja leta - pa eni so res, drugi so pa samo tako mislili. Pusti se presenetiti,  bo še razburljivo.

7) nisi edina, ki se kdaj pa kdaj poheca, pa če se moramo mi smejati tvojim vicem, se daj še ti našim

8) lahko zameriš ali pa ne, nič hudega ti nočem, nasprotno, želim ti, da ohraniš študentska leta v čim lepšem spominu - in dogodovščine s cimri v študentu ali skupnem stanovanju so zanesljivo nekaj, ob čemer je človeku še dolgo toplo pri srcu; vaje s pečico in varovalkami so pa tako rekoč must študentskega življenja. Imamo v družini tudi študenta, ki se ubada z vsakdanjimi prehranjevalimi problemi, pa vidimo, kako je to (in ni prav nič drugače, kot je bilo pred 30 leti)

9) verjetno si že opazila, da se tu na forumu vsi tikamo, stari, mladi, popolni začetniki, verzirani mački in vse tisto vmes, Baltazarji, Loleki in Boleki - to s spoštovanjem nima nobene zveze; ljudi, ki jih ne spoštuješ, pa ni treba nagovarjati s spoštovani, saj nismo trapasti. 

Predvsem pa: uživaj v svojih študenskih letih in v malih vsakdanjih problemčkih, ki spadajo zraven. 

Aja, pa še eksplicitno glede vtičnic: raje ne, preprečiti ti pa seveda nihče ne more. 

 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti