Sladke poletne sladoledne razvade

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. maj 2012 12:04

karajan je napisal/a:

Sladoled redi. To vemo in jaz vidim na sebi :). .... . Bomo pogruntali kaj novega ali jaz odkril nekaj, kar je že odkrito?  

Dragi moj, tole je že zdavnaj odkrito, gre pa takole: čisto vse redi, če je v preobsežnih količinah. Zmanjaj količine.

In predvsem, bistveno manj misli na hrano.  Imam znanca, ki je sposoben čisto vsako stvar povezati s hrano. Njegova pripoved gre takole: Danes grem v Zagreb in tam deladjo fine štruklje.  Ja, New York je zanimiv, ampak dobre restavracije so pa zelo drage.  Pridi na obisk, imamo fin pršut, bomo narezali....

Pa je šel človek v Zagreb službeno. In v NY je šel tudi še kaj drugega gledati in v resnici mesto ponuja kaj več kot restavracije. In ljudi se povabi na pogovor in če pogovor ni zanimiv, tudi pršut ne bo pomagal.

In omenjeni nesrečnik že vse svoje odraslo življenje tehta od 20 kil pa navzgor preveč....

A je razumljivo?

Zdaj, če si ti tudi v taki kategoriji, ki čisto vse na svetu poveže s hrano, potem boš v resnici zelo zelo povezan s hrano in preveliko težo. In je ne bo dijete, ki ti bo trajno znižala kilažo.

 

Vendelina jr.

barbara_s  

član od: 21.3.2008

sporočila: 50

9. maj 2012 12:16

karajan je napisal/a:

To temo sem odprl predvsem zaradi mojih otrok. Imam dve male princeski in tretjo princess v puberteteti :) . In seveda sladoled bi imele v neizmernih količinah. Iskal sem alternativo, da si že v otroštvu ne kvarijo zdravja in se navadijo zdravo alternativo.

 

Jaz mislim, da princese in male princeske v svoji prehrani potrebujejo tudi nekaj sladkorja  - jaz bi rajši kot iskanje nekih "zdravih" alternativ princese učila "portion control" - torej, ne cela kila sladoleda, ampak manjši lonček.

 

Na temo sladoleda: Grom (italijanska "veriga" sladoledarjev, ki pa niso industrijski...) v svojih sadnih sladoledih uporablja sadje, vodo, sladkor (brez tega ne gre) in rožičevo moko za zgostitev. Brez mleka in jajc, ampak s sladkorjem - uspejo narediti dober kremast sladoled. Za "kremne" sladolede pa ne uporabljajo smetane, ampak polnomastno mleko.

barbara_s

karajan  

član od: 21.2.2007

sporočila: 98

10. maj 2012 8:18

Včeraj sem prvič naredil sladoled iz zmrnjenih banan. Sicer poskusno manjšo količino. Imel sem dve zmrznjeni banani narezane na koščke, dal v mešalnik , dodal nekaj svežih jagod in žlico bolj tekočega medu. 

Potem vklopil mešalec in miksal dokler ni ratala zmes. 

Zadeva je bila zelo zelo  okusna in hčera jo je z veseljem pojedla. Glede teksture je bilo vse tako kot mora biti pri sladoledu in sedaj je pot k različnim kombinacijam odprta. Pa še zdravo je.

Primerjava z kupljenim sladoledom ... Pri kupljenem sladoledu je bil občutek takšen, da ko si ga pojedel dobiš občutek , da bi še eno porcijo...

Ta sladoled pa da občutek osvežilnosti in sitosti, tako da želje po dodatni porciji ni bilo.

Pa še nekaj. Mešalnik sem skoraj skuril, tako da bom šel v nakum močnejšega. Ima kdo idejo, kateri bi bil primeren?

 

Lp

Mihael

roža  

član od: 25.5.2005

sporočila: 341

10. maj 2012 16:52

karajan je napisal/a:

Pa še nekaj. Mešalnik sem skoraj skuril, tako da bom šel v nakum močnejšega. Ima kdo idejo, kateri bi bil primeren?

Jaz imam tega. Je super in preverjeno brez problema drobi led. Dobila sem ga v neki akciji po zelo nizki ceni. Obstaja še veliko podobnih sekljalnikov, ki drobijo tudi led (navadno je ta možnost navedena v opisu).

 

 

roža

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti