Gluha ušesa pri reklamaciji sedežne garniture

fotografka  

član od: 1.6.2010

sporočila: 68

6. maj 2012 22:31

Podroben popis in kaj hočeš od njih pošlji s povratnico. In ko dobiš potrdilo povratnice začni šteti 45 dni (tudi sob. in nedelje)... 46 dan pa povprašaj kje lahko dobiš novo oz. denar nazaj. :)

Pa veliko sreče (in živcev)!

fotografka

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

7. maj 2012 13:09

So mi danes dali isti nasvet na ZPS in na tržnem inšpektoratu. Jutri gremo na pošto. Ne morem verjet, da smo stranke tako malo vredne..mislim, da ne bova več kupovala v Lesnini.

 

Hvala vam za vse nasvete!

 

LP

pe3ca

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. maj 2012 13:33

pe3ca, sama sem slabi 2 leti nazaj v Lesnini kupila posteljo z dvižnim mehanizmom, prejšnji teden je kovinsko okovje na eni strani razpadlo. Obrnila sem se direktno na proizvajalca in njihov komentar je bil (gre za njihov najbolje prodajan artikel), da še vse reklamacije, ki so jih imeli, so bile s strani strank, ki so postelje kupile v Lesnini. Gospa je rekla, da jih prav zanima, kaj s pohištvom tam počnejo, češ, ali ga kar malo mečejo okoli.

 

 

Loni Makaroni

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

7. maj 2012 21:19

In ne boste verjeli, tudi najina sedežna je med najbolje prodajanimi sedežnami, po besedah prodajalca in serviserja iz firme. Zanimivo, nadvse zanimivo.

Ko sva šla septembra tja vprašat kaj se dogaja, da nama je še niso dostavili, sem mu rekla, da se bojim, da bo potem kaj narobe z njo, ker jo bodo pa zdaj kar na "brzino" uspeli narediti. Pa me je potolažil prodajalec, da se nimam česa bati, sicer pa če bi bilo kaj narobe imam itak garancijo..evo dreka- sedežna je brezhibno zanič, garancija pa ne vem za koga napisana.

 

pe3ca

181604  

član od: 22.7.2011

sporočila: 276

7. maj 2012 21:35

Ojej, a Urad so pa ukinili ?? Zna biti, je že en čas, kar sem pri njih iskala informacije. Sorry, upam, da se bo vseeno dobro izšlo. Ponavadi je že tako, da kratko potegnemo potrošniki.

181604

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

9. maj 2012 13:07

pe3ca, zelo zanimiva reklamacija - seveda rešljiva.

 

Zakon o varstvu potrošnikov pravi, da lahko STVARNO NAPAKO prijavimo 2 leti od nakupa. Kaj pomeni stvarna napaka? To je napaka na artiklu, ki se opazi šele z uporabo po dolgem času.

Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca.

Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri :

Odpravo napake

Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako

Zamenjavo blaga

Vračilo plačanega zneska

 

Zato v tem primeru priporočam, da zadevo slikate, podate vse možne papirje, ki dokazujejo da ste izdelek že dali v popravilo, pa vendar neuspešno. itd...

Lesnina mora v 8 dneh odgovoriti kaj bo storila z izdelkom- zakonsko določeno. V kolikor ne, se bo oglasila zveza potrošnikov. Kar pogumno prijaviti stvarno napako!

Maxi25

pe3ca  

član od: 9.1.2009

sporočila: 292

9. maj 2012 15:58

O a to vse lahko zahtevam. Ja super, ni kaj! Zdaj me že pa res jezi...skoraj 7 tednov od ponovne reklamacije pa me še niso poklicali, iz firme kjer je bila narejena, za datum servisa.

 

Hvala vam, vsem, za vse nasvete in informacije! Sporočim, ko dobim odgovor iz Lesnine.

 

LP

pe3ca

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

10. maj 2012 10:16

Bi še jaz povprašala za mnenje. Prejšnji teden je prišlo do okvare zamrzovalnika in hladilnika. Vsa vsebina zamrzovalnika se je odtajala, saj aparat nima senzorja za opozorilo, da je padla temperatura.Niti ne prikazuje notranje temperature. Ker smo bili odsotni, sta hčerki šele zjutraj opazili lužo na tleh in večina hrane je bila že pokvarjena.

Ker je bil hladilnik - lg total no frost skoraj 1400 evrov, sva oba zelo razočarana, da ni nobenega alarma. Pa še star je komaj 8 mesecev. Ob nakupu nisva imela možnosti videti razstavnega eksponata, na internetu pa ni nikjer bilo navedeno, da tega prikaza ni oz. je in sva bila dejansko zavedena z nakupom.

Serviser je ugotovil, da je prišlo do okvare kapilarne cevi in plin ni krožil. Sistem je očistil z dušikom, ponovno napolnil plin in zamenjal kompresor.

Sedaj po drugem dnevu delovanja ugotavljam, da aparat deluje čisto drugače kot prej. In sicer kompresor je bolj tih in v hladilniku se na policah več ne nabira vlaga (prej so bile police skoraj čisto mokre).

Serviser sicer pravi, da je do okvare prišlo nenadoma in da ni to tovarniška napaka. Sama pa imam občutek, da je bil hladilnik že od same izdelave nepopoln. Zanima me, če je možno v našem primeru uveljavljati stvarno napako? Nagibava se, da bi nabavila drug aparat, ki ima senzorje, ki prikazujejo notranjo temperaturo.

Sama imam sicer stanovanjsko zavarovanje tudi za vsebino zamrzovalnika, ki krije škodo enkrat letno. Bolj me skrbi odsotnost od doma, saj to pomeni, da bi ob daljši odsotnosti vseh članov lahko v stanovanju imeli katastrofo ob okvari. Za zdaj imam v zamrzovalniku termometer in ga vsak dan kontroliram.

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

10. maj 2012 10:22

Jah, problem je, če bodo trdili, da je to napaka, ki se je zgodila nenadoma - tako kot to trdi serviser. Lahko pa poskusiš. Dejstvo je, da sedaj hladilnik dela ok in so zadevo popravili, torej sem skoraj 10000% da ne bodo odobrili stvarne napake. Drugo je, če kljub servisu, še kar nebi dobro delovalo.

 

Maxi25

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

10. maj 2012 19:02

trixi

poskusiš lahko, mogoče ti pa uspe. Sama sem dobila denar nazaj, ko sem uveljavljala stvarno napako , ker zadeva ni delala toliko časa kot je pisalo na prospektu (akum. sesalnik) , vendar že po nekaj dneh.

anitram1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti