Kateri manjši avtomobil priporočate?

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

tema odprta - 24. apr 2012 7:20 | ogledi: 10.342 | odgovori: 73

Ojla! Glede na to, da se odločam za nakup novega avtomobila in bi ga rada vozila čim dlje, vas prosim za vaše izkušnje. Kako ste zadovoljni tisti, ki takšne avtomobile že imate? Gledam nekaj manjšega, na primer clio, corsa, yaris, C3, up ali kaj podobnega.  Vnaprej hvala za vsak vaš nasvet!

leny

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

24. apr 2012 7:44

Od omenjenih imam nekaj izkušenj samo s cliom, ki ga zelo priporočam. Nizka poraba, stlačiš ga v res mini prostorčke, relativno prostoren (pa saj verjetno nimaš namen vsakodnevno vraga in pol s sabo tovoriti), tudi ko smo se 4je notri naložili+kup krame ni kvaliteta vožnje nič trpela pa smo šli do Albanije. Kvari redki in minimalni v 5ih letih, aja pa kupljen je bil rabljen

Aja pa razen osnovnih informacij ti svetujem, da ne študiraš preveč, ker je dosti odvisno tudi od sreče. Morda boš na srečni strani in še vedela ne boš pošteno kje imaš servis, lahko boš pa abonirana tam veliko preveč (UPAM, da ne!! ).

Dobro se odločaj, pa lepo vozi.

Viva Meier

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

24. apr 2012 7:58

Midva imava do sedaj dobre izkušnje s twingom in fiat puntom, pa z renault petko  Se strinjam z Vivo Meier, ne študiraj preveč in se ne spuščaj v preveč podrobnosti, res je veliko odvisno od sreče :)

Srečno vožnjo!

LP

Saša

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

24. apr 2012 8:08

Za yarisa je bilo dobro leto nazaj napisano (raziskava, ne tričtrač novice), da gre za najdražji mali avtomobil, kar se tiče servisov in vzdrževanja, najcenejša sta prišla Fiat Punto grande in Peugeot 207. Peugeot ima definitivno cenejše originalne rezervne dele kot Renault, to vem iz lastnih izkušenj. Sama gledam na eno stvar, da se da zadnja klop v celoti podreti (ne samo prevrniti sedeže), tu je twingec zakon, čeprav moja škatlica rine že v 14. leto in si bo počasi treba omisliti kaj drugega. No, kar se mene tiče, je avto, v katerega prtljažnik lahko spraviš kolo (sprednje kolo je sicer navadno treba sneti), zakon

Če bi me danes vprašali, kaj bi vzela, bi cincala med Renaultovim Modusom in Nissanovim Notem (škatlice sicer, a še vseeno zaobljene). Drugače premorem strešni prtljažnik in nosilec za kolo.

PS Pri nas smo imeli / imamo izkušnje s Peugeotom 106 in 206, Renaultovim Cliom in Twingom, Škodo Fabio, Fiat Puntom grande, z nobenim od navedenih ni bilo večjih težav. Renaulta sta bila oba kupljena rabljena.

Loni Makaroni

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

24. apr 2012 8:37

Clio je zelo dober avto, ga imata moja starša že odkar pomnim in ga nimata namena zamenjat drugega, ker je brez poškodb. Sta zelo zadovoljna z njim, enega imata že več kot 15 let. Pa tudi jaz se rada vozim z njim. Je majhen, hiter, parkiraš ga lahko komot na manjša mesta, je dokaj ekonomičen in varen.

Yaris pa je tudi super, sem se velikokrat peljala z njim, saj ga ima prijateljica. Je zelo zadovoljna z njim, mi pa nikoli ni omenjala servise. Znotraj je zelo prostoren, čeprav navzven ne izgleda tako. Pa ekonomičen. Pod 40 km/h se pelje na elektriko ali kak.

 

yulchi

Ninja24  

član od: 31.3.2007

sporočila: 2692

24. apr 2012 8:40

Doma imamo C3-ja, glede na vse probleme z njim, ga ne priporočam (lahko da smo naleteli na slabo serijo, vendar glede na to, da poznam še najmanj dva taka primera, ko je po garanciji začelo počasi odpovedovati vse, od klime, do šob,....). Glede na to, da sem si ravno 14 dni kupila svoj prvi avto sem v zadnjih dobrih dveh mesecih iskanja obredla precej salonov, od Fiata do celotnega VW koncerna, na koncu je glede na vse zahteve, pluse in minuse zmagal Seat z Ibizo (vse komponente od motorja do podvozja preverjene, ker jih že več let uporabljajo v VW Polu, majhna poraba kljub temu da je bencinar, kljub majhnosti ni majhen, za to ceno ogromno opreme-ker je prejšnji mesec prišel ven nov model Ibize imajo lanski letniki nižjo ceno kar jih je še na zalogi). Trenutno sem super zadovoljna, upam, da še naprej ostane tako. Priporočam, da si ogledaš čimveč avtomobilov, greš tudi na testne vožnje (v praktično vsakem salonu se da dogovorit) in si vzameš čas za odločitev.

Ninja24

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

24. apr 2012 8:44

Iz prve roke lahko pohvalim wv lupo (že nekaj časa nazaj ga je nasledil nov model). Še pri 12 let staremu razen rednih servisov ni bilo drugega. Enako je pri Versi. Da ne bo pomote, letno gre krepko prek 20 000 km.

Mami je vozila renoje in pežoje, zdaj pa je tudi ona presedlala na toyoto. In ji je žal da ni že prej.

OlivaB

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

24. apr 2012 8:47

Podobna tematika /servisi/:

http://www.zurnal24.si/razlike-med-servisi-velikansk

In kar se tiče servisov, je res fajn, da ga imaš v domačem kraju, kjer navadno nisi samo številka . Govorim za manjše kraje. Sama sem še leta vozila Peugeota iz kapitale domov na servis, ker v kapitali so mi med drugim preverjali tudi tekočino za servo volan, pa ga moj avto sploh ni imel, no, spisek je še daljši. 

Loni Makaroni

Lakica  

član od: 24.7.2008

sporočila: 254

24. apr 2012 8:47

Jaz pa navijam za c2 ali c3. Edina mala avtomobila, ki ni škatla. Moj šef ima C2 že 4 leta in še ni imel nobenih problemov. Nov je sicer le C3, ali pa mogoče celo DS3.

Lakica

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

24. apr 2012 9:42

Imam Nissan Nota in sem zelo zadovoljna z njim. Tudi Renault je odlična znamka, Megana zdaj vozi hčerka in tudi že rine v štirinajsto leto, skoraj brez popravil. Je pa tako, danes so vsi avti dobri, pri rabljenih je pa odvisno, kakšen lastnik je bil in kako je skrbel zanj. Serviserji so pa druga pesem. Ker pri novih skoraj nimajo dela, si pa izmišljajo take preglede kot ga je omenila Loni, nekje je pač treba zaslužiti, ne?

 

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti