Kateri manjši avtomobil priporočate?

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15159

24. apr 2012 10:37

 

Jaz  sem začela z Fiat puntom, s katerim sem imela non stop že v garanciji sama popravila. Zato sem kupila  Peouget 206 in ga ne bi kupila več, ker mi je bil premehak na cesti, pa še v 7 mesecih je šel menjalnik. Naslednji je bil Škoda fabia, ki je bil prva 4 leta soliden, potem pa so se začela vrtoglava popravila ( zadnje je bilo1300 evrov- bati na glavi...). Sem ga kar takoj prodala in kupila C3 dizel. Tega imam sedaj 4 leto brez popravil ( letos prvič žarnica), moti me le prostornost. Namreč zadaj imam otroški sedež in če se še kdo pelje z menoj spredaj je malo prostora za noge. Porabi pa malo. Je pa črne barve in zelo vroč, zato bi sedaj imela raje belega.

Mož je velik strokovnjak glede avtomobilov, trenutno je top izbira Kia rio. Ugodna cena, prostornost, nov model, nizka poraba, dizajn, 7 letna garancija. Vzdrževanje ni drago, cene delov so nizke, kar pri cliu ni. Tudi testi dokazujejo, da je vreden nakupa za daljše obdobje. 

Če boš avto kupovala na kredit je najbolj pomembna čim daljša garancija, tu pa trenutno Kia vodi in praktično 7 let nimaš bistvenih stroškov.

Predvsem pa ti svetujem pred nakupom testno vožnjo in podatek koliko stane redni servis. Tako boš lahko ocenila, kako se obnaša med vožnjo, prostornost, velikost prtljažnika.  Vsekakor pa kot kupcu novega avtomobila preveri kaj dobiš še gratis( zavarovanje, popust, darilo, barvo, gume...). Pred prevzemom preglej ali je pravo modelno leto, če so številke letnice na steklih povsod enake, če so vse 4 gume iste, če ima vso opremo. Avto mora biti brezhibno.

Želim ti veliko sreče.

 

 

 

 

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

24. apr 2012 11:04

8 let že vozim Škodo Fabio (stara je 10 let).

Dokler sem jo vozila na redne servise v malo bolj oddaljen kraj, ni bilo problema z njo. Potem pa sem jo 1x peljala v domači kraj (saj veste: bližina, lastnika poznaš,...)  in, ne boste verjeli, se je začela "kvarit". V enem naslednjem letu sem dala za popravila okrog 700€ (1x stikalo za olje, drugič črpalka, potem pa še električni pomik stekel, pa spet stikalo za olje...). Bila sem že na tem, da jo prodam. Potem pa sem jo na servis spet peljala k mehaniku, ki jo je imel prva tri leta "čez" in spet nimam nobenih problemov več (O.K. -trkam po lesu). 

Če dobite občutek, da si avtomehanik dela promet z vašim avtom, ni nujno, da je z avtom kaj narobe (sploh, če se naenkrat pojavijo napake in ti mehanik reče: "Ja, to pa je bolezen totih avtov..." -JA, MALO MORGEN! Najprej menjajte mehanika, potem avto.

Zdaj sem v fazi, ko ga ne bi menjala za noben drug avto.

Izberi si avto, ki ti je že vizuelno všeč. Izbiro zreduciraj na dva modela. Ti bo lažje.

Želim ti srečno vožnjo!

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

24. apr 2012 11:41

Nikoli si ne bi mislil, da ženske toliko veste o avtih, bravo :)

hedonist

leny  

član od: 9.2.2008

sporočila: 335

24. apr 2012 11:59

Joj, punce, zlate ste! Res hvala za vaša mnenja, pa kar pišite še naprej. Z zanimanjem berem vaše komentarje. Mogoče pa se oglasi še kakšen moški ali pa morda celo mehanik. Pa lep dan vsem!

leny

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

24. apr 2012 12:01

@hedonist: z dragim pravkar kupujeva rabljen avto, glede na to, da sem trenutno brez resne službe, sem se prostovoljno javila za poizvedovanje in brskanje po internetu za primerne avtomobile. Človek se marsikaj nauči, in na marsikaj postane pozoren :) V bistvu mi je vsa reč zelo zabavna!

Saša

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

24. apr 2012 12:07

Vendar previdno z izkušnjami pri avtih, ki so stari več kot par let. Izkušnje se z novim kaj hitro spremenijo. Sploh, ko pride do novejših renaultov. Nekateri stari so kot urce in še bodo. Medtem, ko so z nekaterimi novimi serijami grozni problemi. Saj dosti gre pod garancijo samo kolobocije okoli servisov, pa to, da si kupil nov avto, pa šteka.. Lahko pa tudi pri novem, odlično ocenjenem vedno naletiš na "mino". Se zgodi.

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

24. apr 2012 12:27

En starejši gospod mi je lani prišel popravljat pralni stroj, ki je star 13 let. Rekla sem mu, da imam pomisleke, da se ga sploh splača popraviti, da sicer nisem imela nekih problemov z njim, da pa bi bilo, verjetno, kar najboljše kupiti novega... Gospod pa mi je rekel: "če se vam katerikoli stroj ali mašina ali avto pokvari že v prvem letu, ko ga koristite, ga čim prej prodajte, ker takšen stroj (mašina, avto,...), se vam bo kvaril kar naprej. Če pa v prvem letu deluje brez problema, bo deloval tudi naprej, razen manjših popravil, brez problema".

Do te ugotovitve, mi je povedaj, je prišel na podlagi lastnih izkušenj (in glede na starost (čez 70 let), jih ima, po mojem, kar dosti).

 

 

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

24. apr 2012 12:28

No, sama sem se že zmenila s svojim mehanikom, da bo šel moj novi rabljeni avto, ko bo seveda čas zato, preverit oziroma bo on malce pogledal, kaj je na trgu.Glede na to, da hodim k njemu že celo večnost in me še nikoli ni okoli prinesel, mislim, da je to kar v redu odločitev.

Je bilo pa ravno v zadnji Motoreviji govora o tem, da je težko preveriti, ali je stanje kilometrov na števcu resnično ali je bil števec prevrten nazaj.

http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=31

 

Loni Makaroni

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

24. apr 2012 12:52

hedonist je napisal/a:

Nikoli si ne bi mislil, da ženske toliko veste o avtih, bravo :)
hedonist

Jaaa, a ne? Pa pred kratkim smo zgruntale, da žarnica ni samo za nogavice krpat

 

Že 13 let se vozimo brez vseh problemov s Toyoto (ni yaris, je ta mala corolla), kar nekaj znancev in sorodnikov ravno tako, (prevladuje yaris), nihče nima problemov. Redni letni servis, tankanje, kontrola tekočin in to je vse.

Avto je kupljen z namenom, da ga imamo do njegovega bridkega konca, zato po preteku garancijske dobe ni več nujno uporabljat original rezervnih delov, niti servisirat v toyotinih servisih, ki so res dragi. Zaupanja vreden mehanik ti prihrani veliko denarja in skrbi.

Pa srečno vožnjo in morda naj spomnim na to znano, da je avto le sredstvo, ki nas varno dostavi od točke A do točke B.

lp

 



mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 24. 2012 12:52

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

24. apr 2012 13:16

Jaz sem še vedno navdušena nad mojim peugeotom 207, četrto leto se je začelo. Res sicer, da ni med avti z najmanj porabe (a je tudi motor kar močan in precej KW ima), a je prostoren, zmogljiv, zadnja klop se podre kakorkoli hočeš ...

 

Odlični avti so tudi mazde 2 ali 3, medtem ko je clio eden tistih malčkov, ki jih jaz ne bi imela. Če že katerega od renaultov, potem megana.

 

V vsakem primeru sem pristaš evropskih vozil.

 

Kakorkoli, slabih avtov danes ni. Lahko le,d a imaš smolo.

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti