Danes kuham jaz! (preprosti recepti)

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

24. apr 2012 10:47

Svetujem vam,,da na 24 kitchen pogledate recepte ali pa oddajo- preprosti obroki (easy meals). Ravno včeraj je Rudolf kuhal krompir z korenjem, ki ga je pretlačil v pire in nabodala z zelenjavo. Preprosto in hitro. Če imate snemalnik se hči lahko uči direktno.

Moj kolega je hčerki kupil nov Moulinexov sesekljalnik( reže, riba), ker se boji, da bi se pri kuhanju porezala. Je res praktičen.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

anibas  

član od: 21.12.2006

sporočila: 497

24. apr 2012 12:44

Poglej na tej strani:

http://www.mmmrecepti.si/si/recepti/12449/detail.html

Z miško se približaj zavihku recepti (ne kliknit) in se ti bodo odprle skupine jedi, čiso zadna je  KUHAJMO Z OTROKI, klikni in prikaže se ti kar nekaj receptov-bi pripela direkten link pa javlja napako.

anibas

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1410

24. apr 2012 13:11

mlg, pravkar sem naredila tvoje pecivo z gozdnimi sadeži. Je takoj narejeno in sploh ni čudno, da tudi takoj izgine.

Prosim če objaviš recept pod rubriko RECEPTI, ker je škoda, da bi se zgubil na forumu.

daga

Katarina Prva  

član od: 10.2.2011

sporočila: 153

24. apr 2012 21:10

Preprosto, a zame odlično kosilo: v posodi raztopiš malo masla, nanj vsuješ opran riž, malo prepražiš, dodaš zmrznjen grah, zaliješ s primerno količino vode in skuhaš. Uprabljam riž za rižote in zmrznjen grah od Naturete; v opisani varianti je oboje skupaj kuhano v približno 16-17 minutah.

Ko je skuhano, dodam kocko zeliščnega masla, premešam in počakam, da se raztopi. Na koncu obilno posujem s sveže naribanim parmezanom. To jed ima zelo rad tudi moj sin in ravno učim ga, kako si jo lahko sam skuha.

Katarina Prva

barbara_s  

član od: 21.3.2008

sporočila: 50

26. apr 2012 10:59

Najlepša vam hvala za vse namige in nasvete - bo materiala za kar nekaj tednov

Včeraj je skuhala torteline in jih zmešala s pestom (iz kozarca), za sladico pa je na pol prerezala jagode, jih namazala z Nutello in sestavila nazaj. "Posodo boš pa ti pomila, mami, ker sem jaz skuhala, a ne "

Zdaj, ne gre za to, da bi pri tej starosti lahko naredila že ne vem kaj; ampak je predvsem pomemben tisti občutek "Sama sem naredila, sama zmorem, sposobna sem tega" - pa tudi če gre samo za to, da (kupljene) torteline strese v vodo in jih zmeša s (kupljeno) omako. In zato ji je zelo pomembno, da lahko kuha SAMA - ne kot moja pomoč, ampak prav sama. Saj vem, da čez par let (ko bo najstnica) se bo kuhinje in vseh ostalih gospodinjskih del začela ogibati na čim dlje , ampak zaenkrat ji pa veliko pomeni, da lahko sama naredi karkoli. Je pa tudi v toeriji vzgoje po načinu Montessori tako: za vsako "aktivnost" obstoja neki kritično obdobje, ko so se otroci tega najbolj motivirani naučiti. In če jim tega takrat ne omogočimo, jih po nekem času mine in tisti najboljši čas je zamujen... Zgleda, da je za našo ena od teh stvari samostojno kuhanje.

V glavnem, še enkrat vam hvala za vse nasvete, namige in izkušnje.

barbara_s

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. apr 2012 11:37

Jaz mislim, da kar prav ravnaš, četudi bo v nekem obdobju zanimanje za kuho zamrlo. Ko bo prišel čas in bo treba zavihati rokave, bo pa znala. Kot ne pozabiš kolesariti in plavati, tudi kuhati ne pozabiš, le nadgrajuješ lahko. Ni pa rečeno, lahko da bo kuhala naprej še bolj zavzeto. Poznam taka dekleta. Boš poročala čez deset let.

 

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

26. apr 2012 13:55

Moja hči do prvih študentskih let ni kazala zanimanja za kuhanje, le bratu je vedno vse prirpavila, ko ans ni bilo doma. Tudi je nikdar nisem silila, le ko je sama pokazala zanimanje za kako reč, sem ji pokazala. Potem pa je naekrat dobila veselje in zdaj vihti kuhalnico, da je veselje, tako doma kot v Lj - tu za svoje študentske kolege.

Če bi jo kdaj silila, da mora, bi ji veselje verjetno ubila že na začetku.

Je prav prijetno brati, kar je barbara_s napisala o tem, kako s svojo deklico čarata v kuhinji. Prisrčno.

mamamia

motovilčica  

član od: 29.12.2009

sporočila: 231

27. apr 2012 11:12

pridno dekletce!

Za prve samostojne kuharske korake se mi zdijo zelo primerna vnaprej pripravljena ali napol pripravljena živila, ki jih kasneje, ko smo samostojni, uporabljamo manj.

Ideje: testeninska ali riževa solata. skuha testenine / riž (tu je morda najbolj praktičen uncle bens v vrečki), doda malo konzervo graha in korenčka, nekaj žlic koruze, po želji malo narezane šunke ali poli salame in začini z dresingom, ki ga pripraviš ti in daš v kozarček.

francoska solata; uporabi etino vloženo mešanico za francosko solato, skuha jajce, zreže par kislih kumaric, začini z nekaj žlicami majoneze in žlico zenfa, soli in popra. za predjed lahko naredi šunkine zvitke - francosko solato zavije v rezine šunke

hrenovke + solata

pica s kupljenim testom

krompirjevi sendvički - skuha cel krompir, ga prereže na pol, obloži s šunko in sirom in zapeče v pečici

zelenjavna rižota; v kozico na nekaj zlic olja strese zamrznjeno zelenjavno mešanico in riž zalije z vodo, začini in kuha toliko časa, kot se kuha riž. varianta je z ajdovo kašo namesto riža

jaz sem kot otrok pogosto kuhala tudi cesarski praženec, a sem bila malo starejša od tvoje punčke

motovilčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti