Urejanje receptov iz interneta, revij, kuharskih knjig

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

26. apr 2012 21:12

Avtorica je Rina Valero, knjiga je v nemščini, založba Pawlak, knjiga je z leta 1986, naslov Izraelska kuhinja, podnaslov: nad 300 originalnih receptov iz Svete dežele. Prijatelj oziroma sodelavec mi jo je podaril.

 

Glede povabljenh pa - dame izbirajo, ežoj;

mamamia

jovita  

član od: 8.7.2007

sporočila: 394

27. apr 2012 5:20

Moja prijateljica, Židinja, je vedno govorila, da so najboljši recepti za pecivo židovski.Moji prvi recepti so bili iz prepisani iz njene knjige.Sedaj so shranjeni v škatli, niso pa pod posteljo.

Pri naši hiši je tudi kak meter,dva kuharskih knjig.V zadnjem času bolj samevajo, ker je kulinarika zakon.Kaj bomo? meso?zelnjavo?...pa že iščem. 

Adi Smolar je pel:Bog ne daj, da bi crknu televizor...Mi pa:Bog ne daj, da bi crknu računalnik (internet)...

Ežoj, če si tudi v živo tako zabaven fant, kot v potopisih, potem sigurno nimaš časa za vse kulinaričarke.

Pazi, da ne bo prevelika gužva, potem  ne bodo pomagali.

Jaz sem nastavila mape, v katere vstavljam posamezne liste po temah.Spredaj je kazalo, samo vpisat še morem vse recepte, ki so v mapah

 

jovita

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

27. apr 2012 8:06

Jaz imam v bečežki Kulslo svoje prijubljene recepte in seveda nekaj zanimivh zabeležk, shrnajenih iz forumov; na enem drugem portalu imam tudi med priljubljenimi recepti tisto, kar me najbolj zanima in kar menim, da bi kdaj delala. Sem pa še vedno bolj "papirnat" tip, pri meni je računalnik doma nastranskem tiru in ga v kuhinjo ne nosim, pa tudi brskam veliko raje po knjigah in revijah ter svojih mapah.

 

Te dni upam, da bo mož v Belorusiji našel kakšno kuharsko knjigo, da mi jo prinese, iz te države je še nimam v zbirki.

Imam pa eno iz Senegambije ...

mamamia

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

27. apr 2012 9:45

Kuharskih knjig in zveščičev je tudi na moji knjižni polici kar veliko. Jih pa, odkar sem spoznala tale portal skorajda ne uporabljam več. Kar mi je všeč in kar uporabljam iz kulinarike imam pospravljeno v beležki, seveda na računalniku kot priljubljene recepte, in če se kdaj zgodi, da se zadeva iz nekega razloga sesuje, bom, dokler je spet ne sestavimo, uporabljala moje dobre stare kuharske knjige.

zeta

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

28. apr 2012 19:57

mamamia, hvala, mislil sem, če morebit poznam, vendar, če je v nemščini jaz odpovem na celi črti. Drugač, zdi se mi, da so za judovsko kuhinjo , boljše od ostalih:  The Book of Jewish Food Claudie Roden in Food of Israel Today Joana Nathana.

 A ja: dame se bojo že odločile prav

 

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

28. apr 2012 20:46

Hvala, ežoj, za te naslove. Je pa ta knjiga tudi odlična, zanimiva tudi zato,ker je ob vsakem receptu zgodba; in  prepletajo se vplivi kuhinj, ki so zaznamovale izraelsko

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti