Pritožba nad baby centrom

tema je zaklenjena

anancica

sporočila: 9

tema odprta - 19. apr 2012 14:50 | ogledi: 10.661 | odgovori: 19

Do sedaj smo bili z Baby Centrom kar zadovoljni, razen tega, da imajo visoke marže, ampak glede na izkušnje sem se odločila, da bom v bodoče raje nakupovala v drugih otroških trgovinah.

Za kaj je šlo: za svojega 3-letnika sem potrebovala nove superge in smo se odpravili na Rudnik. Do sedaj smo imeli vedno znamko Nike, sedaj pa je mali v trgovini opazil tiste superge s Carsi, ki imajo še lučko, ki utripa, ko hodiš. Jasno je hotel imeti te. Jaz sem bila seveda skeptična, ker prisegam na firmo, ki je že preiskušena, ampak da naredim otroku veselje, sem šla vprašat prodajalko, kako je kaj s kvaliteto teh čevljev. Zagotovila mi je, da so po kvaliteti primerljivi z Adidas in Nike in da niti slučajno ne razpadejo, potem ko jih imaš nekajkrat obute (nekako dobesedno tako se je izrazila). Po ceni so bili primerjivi z Adidas in Nike, tako sem jih potem kupila.

Dobesedno po enem tednu pa so začele "cveteti" pri prstih na nogah in spredaj na podplatu. Seveda ne pričakujem od čevljev, da bodo pri uporabi kot novi in da ne bodo imeli sledi obrabe, saj jih ne nosimo samo doma namesto copat, ampak da se to zgodi že po enem tednu??? Njihov izgled je bil po enem tednu slabši kot pa od Nike superg po celi sezoni!!! Jasno sem jih nesla takoj nazaj. In tu je že prva pripomba; vse prodajalke, s katerimi sem imela stik v času postopka reklamacije, ki so sicer drugače zelo prijazne, so bile precej neprijazne, takoj ko so izvedele, da gre za pritožbo, kot da bi bila od tega odvisna njihova plača! Moram pa poudariti, da sem se sama že prej psihično pripravila in da sem bila vedno zelo prijazna in korektna ne glede na situacijo.

V glavnem, nesem jih nazaj in razložim zadevo. Prodajalka je napisala reklamacijski obrazec in po enem tednu so me že klicali, da je reklamacija odobrena. Ko sem prišla v trgovino, so mi povedali, da so se čevlji uničili zaradi poganjalca in da mi naj tokrat še bo, za naslednjič pa reklamacije ne bodo odobrili. Kot prvo mi ni bilo všeč to, da so mi težili zaradi poganjalca, saj je bilo tisti čas še mrzlo in je bil sin samo 1krat mogoče na poganjalcu, poleg tega to ni izgovor, da ti čevlji začnejo razpadati že po enem tednu! Kot drugo pa se nisem strinjala, da vzamem nazaj enake čevlje, če so namreč prvi tako slabi, potem bo enako tudi z drugimi enakimi. Vendar mi je prodajalka rekla, da ni mogoče, da dobim druge čevlje ali dobropis. Kaj sem hotela, vzela čevlje in odšla. Sinu se jih nisem upala dati, ker sem bila prepričana, da bodo takoj spet začele razpadati, itak pa sem mu vmes že kupila nove, saj ni mogel biti bos (ki seveda kljub poganjalcu po 2 m še niso razpadli!).

Na srečo obstaja Zveza potrošnikov, kjer so mi pojasnili, da po Zakonu o varstvu potrošnikov - 37. c člen - kupec sam izbere, ali želi v primeru odobrene reklamacije: 1) kupnino nazaj, 2) dobropis, 3) zamenjavo izdelka, 4) znižanje kupnine. In da je ta zakon kroven ter da so vsi ostali zakoni (ki si jih recimo "izmislijo" proizvajalci) pod tem zakonom. Tako sem nesla nove čevlje nazaj, kjer mi je prodajalka spet solila pamet, da to ni mogoče, in da se ZPS kar neki gre ... Na koncu sem zahtevala poslovodjo, morala seveda spet najprej domov in naslednji dan nazaj, ker je takrat ni bilo ... v glavnem ogromno enih poti za brez veze.

Poslovodja mi je razložila, da to ni mogoče, da se ZPS spet neki gre ... bla bla bla ... V glavnem ko sem že nevemkolikokrat zatežila, da čevljev nočem, ker so zanič, mi je dala opcijo dobropis ali boni, na kar sem pristala, ker se mi ni več dalo kregati. Naj povem, da dobropis velja samo 14 dni, boni pa dva meseca, tako da sem vzela seveda bone in močno upam, da bo katera od kolegic kaj kupovala v BC, da bomo bone lahko unovčili. Ko sem prišla domov, sem bila jezna sama nase, da sem popustila, saj sama trenutno nič ne rabim iz otroških trgovin in zakaj bi nekaj kupila, kar ne rabim, samo zato, da porabim bone?! Prav tako pa sem se odločila, da če že, bom raje kupovala drugje.

Ne moreš verjeti, kako nas trgovci nategujejo, čist vsak bi ti rad vse prodal, zraven pa niso pripravljeni prevzeti odgovornosti, če prodajo slab izdelek. No, sicer sem pa sama kriva, ker sem tako naivna in nisem šla do konca, samo res ni to moj življenski cilj, da zgubljam čas in energijo zaradi enih superg, čeprav niso bile poceni!

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

19. apr 2012 15:19

Jaz sem v podobnem primeru, ko mi niso hoteli vrniti denarja, drug izdelek me pa ni zanimal, poklicala tržnega inšpektorja. Ta si je zapisal podatke. Kmalu me je po telefonu obvestil, da naj kar grem tja, da bom dobila denar takoj vrnjen. Res je bilo tako. Brez besed mi je prodajalka, poslovodje ni bilo, odštela denar.

Inšpektor jih je samo poklical in jih "spomnil" na zakonodajo.

pirnica

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

19. apr 2012 15:53

Matr, so pa res barabe ti trgovci!!

rrr

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

19. apr 2012 18:15

Vse te trgovine za dojenčke so dvorezni meč. Jaz že zdaj, ko tu in tam skočim kupit kako obleko ali igračko za kakega otročka, opažam, da se oblek in obutev sploh ne splača kupovat, ker drugje dobiš bolj poceni, kvaliteta pa je enaka. Zato kupujem obleke v trgovini z oblekami, čevlje pa v trgovini s čevlji. Saj veste kaj pravijo za švicarski nož - vsestranski, a slab po kvaliteti. Tako so te trgovine tudi, ko na enem mestu ponujajo vse. Je treba pretehtat in premislit, če se sploh splača stvar kupit.

yulchi

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

19. apr 2012 19:06

off topic, popolnoma: če kupiš švicarja od firme Victorinox, ki je glavna in vodilna firma v tej branži, je kakovost vse prej kot slaba.

Drugače pa, kar se teme tiče, vkolikor trgovčiči začnejo kaj komplicirat, se lepo pokliče davčno in/ali tržno inšpekcijo, pa je zadeva rešena, brez prepirov in težav.

Drejček

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

19. apr 2012 20:47

Nike- čevlje kupujem v Daichmanu, Humanicu in podobno, ko so v akciji... (in res zdržijo celo sezono poganjalčka)

V Baby centru in Pokapolonici ne kupujem oblačil in čevljev, ker so nenormalno dragi.

Otroško opremo po spletu ali v Avstriji...

Ampak imam pa baby center bone že od novega leta, zadnjič sem šla preverit, kdaj propadejo, ker od njih res redko kaj rabim, pa so mi povedali, da njihovi boni NIMAJO ROKA TRAJANJA!

A so te še tu nategnili, ali kaj? Ma, na vsakem koraku, če se le da... Groza!

čoko

anancica

sporočila: 9

19. apr 2012 21:15

Ja ne vem, jaz imam na žalost take bone, kjer piše točno, do kdaj so veljavni, mogoče je pa to nova politika?

Sicer pa hvala za vse nasvete.

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

20. apr 2012 18:34

Mi sinu kupujemo samo Nike superge, ker so mehki, vzdržljivi. Kakorkoli drugega smo kupili (Adidas,...) mu ni bilo prijetno. Niso poceni, vendar odtehtajo.

V Baby center ne hodim kljub kartici, mi je predrag.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

20. apr 2012 21:53

Res je - boni, ki jih dobiš v zameno za vrnjen izdelek, imajo rok trajanja, darilni boni pa ne.

Tudi mi imamo slabe izkušnje z BC in se ga na široko izogibamo. Za tiste bone z omejenim datumom pa bi jaz na tvojem mestu kupila kako knjigico. Teh ni nikoli preveč.

RadaJem

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

20. apr 2012 23:30

O BC ne bom izgubljala besed, sem enkrat že pisala, da po prvi naivnosti vse otroške stvari kupujem v tujini, kjer dobim kvaliteto in storitev za kapo dol.

Ti pa dam en namig, kako podaljšati rok trajanja tem bonom: Kak dan pred iztekom greš nekaj kupit, potem pa neseš nazaj s primernim izgovorom (je bilo za darilo, pa že imajo ali kaj podobnega). Boš dobila nove bone, do njihovega izteka pa boš morda že kaj potrebovala, če ne pa ponovi vajo

strelka

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

21. apr 2012 1:06

Imajo preveč prometa, sicer nebi delali tako. Očitno so si dobro ustvarili ime.

Pred leti sem ob rojstvu otrok prijateljic parkrat oglasila pri njih. Kmalu sem ugotovila, da dobim v drugih trgovinah ali na spletu precej lepših in kvalitetnejših stvari, od oblekic do igrač itd. Ko sva pred leti z bivšim malo ogledovala vozičke pri njih sva tudi hitro ugotovila, da odpadejo po celi črti. Pred tem sva se dobro oborožila z 'znanjem' pri frišnopečenih starših. Prodajalke niso bile kaj prida zainteresirane za naju, ker nisem imela ogromen trebuh, tista ki pa si je vseeno vzela par minut ni povedala nič pametnega. Oz sva na tistem vozičku sama ugotovila kako in kaj.

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti