Maček muri

SlavkoJ  

član od: 31.10.2009

sporočila: 1

tema odprta - 18. apr 2012 22:05 | ogledi: 7.761 | odgovori: 7

Lep pozdrav!

 

Dobila sem idejo, da bi za sinov prvi rojstni dan naredila torto v obliki Mačka Murija in sicer v 3D obliki. Ali ima kdo kakšno idejo kako bi se zadeve lotila, ali se da dobiti črno jedilno barvo pri nas. Razmišljala sem, da bi jo oblekla v marcipan ali pa bi jo enostavno oblila s temno čokolado.

 

Hvala za nasvete!!

Piskrošnof

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

19. apr 2012 6:09

Za oblikovanje v 3D tehniki potrebuješ kar nekaj oblikovalskih spretnosti. A ne bi bilo bolje, da kopiraš sliko Mačka Murija in jo daš natisniti na hostijo, potem pa na troto. Sicer pa se črna jedilna barva dobi (vsaj v Pekarni Vrhnika vem, da jo imajo).

Sweetie

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

19. apr 2012 8:56

jaz bi jo naredila v velikem pekacu, potem pa obrezala v zeljeno obliko.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. apr 2012 11:10

SlavkoJ je napisal/a:

Lep pozdrav!

 

Dobila sem idejo, da bi za sinov prvi rojstni dan naredila torto v obliki Mačka Murija in sicer v 3D obliki. Ali ima kdo kakšno idejo kako bi se zadeve lotila, ali se da dobiti črno jedilno barvo pri nas. Razmišljala sem, da bi jo oblekla v marcipan ali pa bi jo enostavno oblila s temno čokolado.

 

Hvala za nasvete!!

 

Piskrošnof

Glej, verjamem, da si v polni emociji, ker gre za prvo obletnico rojstva, ampak vseeno še malo razmisli. Ker majhni otroci razumejo, da torta je pa nekaj, v kar je super pomočiti ročice in se še malo pomazati po licih. Ali pa, da je torta nekaj takega, po čemer nazarensko paše malo iti s prstom in se potem oblizniti. Enoletnik, pa tudi, če ima največje zasnove za estetiko in simbolizem, bo ob torti v obliki Mačka Murija čustveno precej hladen. Pa ob jedilnih barvah tudi (mimogrede, a je res nujno mešati hrano za enoletnika in okraševanje z jedilnimi barvami?). Naredi nekaj enostavnega, takega, da se lepo reže. In nekaj takega, kar se relativno lepo čisti z vsega pohištva in tal.

Tudi se mi zdi, da bo enoletnik mnogo bolj užival v druženju in v prijazni atmosferi kot pa v kakršnikoli torti. Zato se bolj fokusiraj na to, kako bo potekalo druženje.

Pa tudi, enoletnik in dvoletnik in troletnik....mnogo bolje odreagirajo na to, če jim starši berejo Mačka Murija in skupaj prepevajo pesmice o Mačku Muriju in če jih starši poslušajo, ko prepevajo pesmice o Mačku Muriju. Torta v obliki Mačka Murija jim je kakšna devetnajsta prioriteta.

Če se želiš razviti v excelentno cukrpekarco, te jaz seveda podpiram. Ampak ne vadi tega zaradi enoletnika (ker, če je zadaj kakšna želja, da se impresionira mame, ki bodo na tej veselici - impresionira se na dnevni bazi in če si jih, si ji že, če jih pa nisi, ti pa tudi torta ne bo pomagala).

Za cukrpe

Vendelina jr.

Dobrojedka  

član od: 11.4.2010

sporočila: 282

19. apr 2012 22:30

Se strinjam z Vendelino. Prihrani Mačka Murija za 3, 4, 5 rojstni dan, za prvega pa mu speci čim bolj preprosto tortico iz najbolj naravnih sestavin, kar jih najdeš, ki jih je fantek že jedel, da bo lahko vsaj malo poskusil (ali pa razkopal) svojo prvo tortico.

 

Glede otroških rojstnodnevnih tort bolj kompliciramo odrasli, otroci pa se jih grozno veselijo, potem pa skoraj nič ne pojejo.

Dobrojedka

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

20. apr 2012 0:04

Dejstvo je, da se otrok svojega prvega rojstnega dne ne bo spominjal. Razen po fotografijah. In je čisto fajn, če je na teh fotografijah tudi lepa tortica. 

Če nimaš izkušenj z oblikovanjem, lahko daš tortico nekomu narediti. Jaz sem jo eni od članic, ki je krasno izdelala kopijo najljubše igračke moje zdaj enoletne punčke. Reakcija, ko jo je zagledala na torti, je bila naravnost fantastična.

Drugače pa precej isti šmorn, ali čistiš čokolado, sadje ali kakšno drugo kremasto packarijo. 

strelka

SlavkoJ  

član od: 31.10.2009

sporočila: 1

20. apr 2012 13:30

Strelka najbolj se strinjam s tvojim komentarjem.

 

Zelooo rada oblikujem, rišem,....naredila sem že torto v obliki žoge za ameriški nogomet, maček muri je pa le večji podvig, rada bi pa naredila ravno zaradi tega ker bi rada imela lepe fotografije z lepo torto, ki mora biti po mojem mnenju nekaj posebnega za prvi rojstni dan.

 

Gledam na to, da se otrok prehranjuje zdravo in brez teh umetnih packarij, ampak če bo naredil dva grižljaja na črno pobarvane torte pa tudi ne bo konec sveta :)

 

No prišla sem do zaključka da bom naredila za podlago kvadratno torto posuto z zelenim kokosom, na to pa bom z mase za ježke oblikovala mačka, ga oblekla v čokoladni fondant ( al kako se že imenuje), dala na vrh torte in to bo to.

 

hvala za vaša mnenja, ko pride čas bom poslala sliko.

 

ps. kar se pa tiče packanja, bomo na vrtu in zaradi mene lahko vse leti okol :P

Piskrošnof

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

20. apr 2012 15:28

Srečno in upam, da čimbolje uspe!

strelka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Anemiilat
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti