Kuhinjske deske

Zuckerfee  

član od: 21.7.2010

sporočila: 118

20. mar 2012 15:20

Živjo, ravnokar sem videla, da bodo od ponedeljka naprej v Lidlu v akciji deske iz bambusovega lesa, če je katera zainteresirana 

Zuckerfee

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

20. mar 2012 17:04

Definitivno bom preizkusila bambusove!! Hvala!!! Za steklene pa še nisem slišala...

Monika7

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

22. mar 2012 4:42

yulchi je napisal/a:

Očitno sem jaz skorajda izjema, saj veliko uporabljam stekleno desko.



yulchi

 

Steklenih ne bi imela, ker so pretrde in bi uničila nože. Eno desko imam iz istega materiala, kot delajo pulte za kuhinjo in kopalnice in je zaradi trdote nisem nikoli uporabila. Pravzaprav sploh ne vem, zakaj jo sploh imam, ker ni prav nič lepa (ni bil moj mušter ) in mi samo prostor jemlje.

Za rezanje uporabljam palstične, od WMF-a je že 20 let stara. Lesene mi namreč smrdijo.

Operem jih v pomivalnem stroju, vroča voda in prašek naredijo svoje, se mi zdi.

Nekaj lepih lesenih in eno bambusovo imam samo za serviranje hrane in jih operem na roke.



Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 22. 2012 04:46

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

22. mar 2012 5:11

Uporabljam plastične. V ikei sem si pred časom kupula dve rdeči tanjši deski, imam pa še dve beli in eno res veliko belo desko, ki pa jo redko uporabljam. Pri belih me jezi, ker se, ko na njej režem paradižnik, papriko ali petršilj, ne da do konca izprati, tudi če jo takoj operem z detrgentom in gobico. Tudi ko jo perem v pomivalnem stroju je včasih še nekaj časa tam rdećkasto ali rjavkasto. Pa me to moti bolj z vizuelno, kot bi mislila da je deska umazana. Zato sem kupila tudi dve rdeči deski, kjer tega ni (modra, zelena in črna mi nekako niso potegnile).

Imam tudi nekaj lesenih desk in deščic in tudi bambusovo, ki pa jih uporabljam bolj za "postrežbo", ko si na mizi režemo npr.salamo ali suho klobaso ali sir in jih po uporabi takoj zdrgnem in dobro osušim ter pospravim. So mi te lesene zelo zelo všeč, posebno ker se jih dobi tudi v vseh mogočih oblikah in sem jih večkrat tudi komu podarila npr, s kosom pršuta ali klobasami ali kakšno domačo salamo, pa še nekaj zdraven in je prav lepo in uporabno darilo.

Steklene pa ne bi imela, ker se mi zdi pretrda pa tudi bala bi se je, da mi ne pade iz rok in se seveda razbije. Sicer pa se mi zdi iz higienskega vidika daleč pred vsemi - najmanj oporečna.

Mislim, da bom še naprej ostala s svojimi kuhinjskimi deskami in deščicami.

 

tedyka

Jabolk  

član od: 9.4.2012

sporočila: 29

9. apr 2012 10:18

Večinoma uporabljam plastične deske, le za kruh imam večjo leseno, ki spodaj lovi drobtine. Lesene nikoli ne perem v pomivalnem stroju, plastične pa kupujem v glavnem cenejše, ker jih precej pogosto menjam.

Jabolk

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

9. apr 2012 12:13

jaz sem tudi na plastičnih. dve ikejini navadni beli in pa ena joseph joseph, ki se pregiba. ampak ta je zgrešen nakup! toliko, da vas opozorim, preden jo kupite in dokaj stran vržete 15 €. Na pultu se ne drži ravno, pa tudi že po pol leta, brez hudega pregibanja, se na pregibih trga. http://img2.oo.com.au/prod/HMIS2209/1b.jpg

 

Steklene mi ne sedejo. Slabe so za nože in pa nož lahko zdrsne.

Lesene pa mi niso všeč, ker se nalezejo vonja in okusa čebule, ne dajo se dobro oprati, čemur dajem kar velik pomen po rezanju mesa. Če pa pereš z detergentom, imam pa občutek da se tudi notri vleze in drugič sprošča pri rezanju. Sicer so pa za samo rezanje top.



www.mojalbum.com/naredilaana

Sporočilo je spremenil(a) bannanna dne 09. 2012 12:16

tburgar  

član od: 11.9.2009

sporočila: 435

9. apr 2012 18:54

Jaz imam tudi nekaj lesenih in eno plastično, sem pa brala, da so lesene najboljše tudi za rezanje mesa in podobno, ker je les samorazkuževalen,

seveda jih pomiješ z vročo vodo in čistilom za posodo,

v pomivalca pa ne priporočajo, jaz jih ne dajem tako kot tudi nožev ne.

tabu

harmonija  

član od: 12.8.2003

sporočila: 222

10. apr 2012 19:44

Še nasvet pravega Ribničana: leseno desko je potrebno pred prvo uporabo naoljiti. Lahko z navadnim jedilnim oljem, dobro je tudi laneno. Tako se v les ne zažira tisto, kar na deski režemo. Po potrebi jo naoljimo v letih uporabe. In nikoli se jih naj ne bi pralo v pomivalnem stroju. Samo tekoča voda z malo detergenta.

Pozdravček

 

harmonija

junij  

član od: 27.3.2009

sporočila: 21

10. maj 2012 14:18

Jaz imam zelo rada lesene deske. Jih pa pred prvo uporabo vedno naoljim.

Sedaj pa imam jaz v vezi lesenih desk vprašanje:

Na vikendu je zelo majhen kuhinjski del, manjka, kaj pa drugega, kot delovne površine. In sem prišla na misel, da bi namesto vrhnjega predala, vtaknili predal - desko za rezanje. Nekoč so obstajale kuhinje s takimi elementi, mislim, da sem spet nekje videla. Ne morem pa domačemu mizarju dopovedati, kaj bi rada. Zato bi rada kakšno sliko, ali kaj, da vidi kaj želim.

Ti predali - lesene deske, so bili ne samo za rezanje suhih snovi, ampak tudi odličen dodatni delovni prostor. Pa tudi kaj prigriznili smo kar tam, kadar je bil na glavni jedilni mizi ravno svež prt.

Ali kdo ve, kje bi bilo kaj takega za videti?

Lep pozdrav!

junij

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti