Sadna torta:)

Angelikak8  

član od: 18.8.2010

sporočila: 5

tema odprta - 18. mar 2012 13:52 | ogledi: 10.952 | odgovori: 2

Zdravo!

Vem, da je tema sadna torta že velikokrat napisana, in ne vem, če je kdo to že spraaševal, ampak:

rada bi naredila torto z gozdnimi sadeži, za mamin rojstni dan in problem je, da ne vem če bo krema zdržala. Zanima me, če je kdo že delal torto po načinu ledene torte- se pravi, da narediš kremo z jajci, katera stepaš nad soparo in potem vtepeš v smetano ter želatino. V smetano bi dodala še sirup sladki greh z okusom gozdnih sadežev in dodala sadje.

Zanima me, če kdo ve, kako se naredi takšna krema, kot jo naredijo v slaščičarnah- da je krema gosta, čvrsta in res dobra:) 

hvala:))

lp Angelika

Angelikak8

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

18. mar 2012 15:37

Pomembno je, da gozdni sadeži niso preveč razmočeni, oziroma če jih imaš iz zamrzovalnika, da ni preveč tekočine zraven, ko jih dodaš kremi. Tako da jih najprej temeljito odcedi in potem potresi s sladkorjem prahu.

Krema bo v redu, če jo narediš po tem receptu, lahko dodaš še en list želatine zraven, da bo res čvrsta. Ko je krema hladna, dodaj gozdne sadeže, in potem pusti, da se strdi do konca. Najbolje,d a torto oblikuješ v modlu, in ko je krema strjena, tega odstraniš in torto okrasiš.

 

Pozdrav,

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. mar 2012 15:02

Ne vidim razloga, da bi tole smetano s sladkim grehom in sadjem obteževala z rumenjaki, ker ne bo nobenega haska, pa še barva bo vlekla v okr-rumenkasto. Ti lepo zmešal smetano, mascaropne, sadno zadevo in jasno, odcedi, odcedi, odcedi sadje in želatino in bo stvar delovala.

Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti