Priprave na poletje

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

11. mar 2012 18:18

Zelo dobro vlogo pri izločanju odvečne vode iz telesa igra tudi zelena - preizkušeno

Andreja ima prav, preveč vode lahko demineralizira telo in lahko pristaneš v bolnišnici z infuzijo elektrolitov v roki. Ni prijetno, verjemi. Jaz spijem približno liter vode na dan, ostalo pa dobim s hrano.

Monika7

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. mar 2012 18:23

limnol je napisal/a:

O kilah pa ne bom, sem pred časom preventivno iztaknila baterije iz tehtnice in se raje zanašam na mero svojih lanskih kavbojk. 



Sonja

 

točno tako se dela.

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

11. mar 2012 19:27

Meni so tudi kavbojke in krila najboljši pokazatelj primernosti moje postave (in kilaže).

mamamia

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

11. mar 2012 20:40

No, se bom pa jaz pridružila.

Že nekaj časa se pripravljam, da spravim dol svojo dodano vrednost zadnjega leta.

Pa dajmo.

Omejila bom OH in upam, da še malo več tekla.

Danes sem šla tečt in še na en pohod.

Cilj mi je, da imam 1. 5. 4kg manj.

 

Aljo

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

11. mar 2012 22:18

Aljo:D heeej:p

hehehe no super...pomojem bi ti z manj ohg in tekom uspelo:D

Kar se tiče vode punce je tako, da mi trenutno zelo paše. Verejetno tudi zaradi gibanja...seveda je pa potrebno poslušati svoje telo, kaj ti pravi.

Danes sem pa glodala piščanca z rdečim zeljem:P njamiii...zjutraj pa jogurt s fines kosmiči, ker so mi nenormalno dobri:P

 Bi pa do konca amprila vrgla dol dve kilci, ampak na nogah:S na trebuhu nimam kaj...

Moram pa povedat, da se mi zdi, da odakar ne jem kruha se počutim...waaaaaw:D res, prej sem se počutila zabasano in težko, tako da mi je ta občutek ress dobre. Je pa tako, včeraj sem jedla joto in sem je pojedla eno skodelico in pov, prej bi pojedla samo pol pa goro kruha. Nekako sem ga res pojedla preveč:S:S:S:S:S občutek zabasanost pa je bil še celll dan.

Kile še ne padaja, počutje boljše in lažje.

brusketka

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

11. mar 2012 22:26

Aja monika, a si to mislila svežo zeleno?? Si prakticirala, ker meni se zdi, da niso tok problem maščobe, ampak voda....saj pravim, trenutno mi jo paše več piti, ampak vrjetno nebo dolgo tako.

Ali bi zeleni čaj poskrbel tudi za odvajanje odvečne vode iz telesa. Sicer nevem kako to veš...se mi pa dozdeva, ker se stegna kar širijo, že po defoltu ne uživam toliko maščob, ker mi ne paše-....

Kako več če je mogoče vzrok voda??? Bi lahko bilo tudi zato, ker sem prej premalo pila in jo je telo "šparalo"?

brusketka

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

12. mar 2012 4:47

Brusketka, piti odvajalni čaj je precej nesmiselno. Ker le ta samo odvaja vodo in nič drugega. Po njem boš samo žejna, lahko se zgodi, da se boš celo tresla, ker boš imela premalo soli (elektrolitov).

Pitje čaja za odvajanje tako dobro vpliva na izgubo teže, kot savna. Oboje te zdehidrira in ko se napiješ vode, si na istem.

Mogoče sem zgrešila, koliko let sploh imaš. Potem bomo šele lahko rekle kako. Če jih imaš trideset, bi morala dve kili sklesti v pol meseca, če jih imaš petdeset, pa kar malo dlje časa. Na žalost.

 

 

Vanja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. mar 2012 8:09

Izgubljati na teži ne pomeni nujno pravilno hujšati. Zato jaz ne uporabljam tehtnice, ampak so mi mera hlače in krilo v pasu. Ker če imam malo manj kg, maščobe so pa še vedno tam, kjer so bile, kaj sem pridobila? Nič. Smao voda je odtekla iz telesa in zato smo lažje.

Pravilno hujšanje je izgubljanje maščobnega tkiva in utrjevanje mišične mase. Zaradi tega se ni potrebno odreči pravzaprav ničemur, samo gibanje in vnos priemrne količine hrane je potrebno prilagoditi potrebam lastnega organizma. Te so odvusne od naših navad, dela, tudi starosti. Ker če se nečemu odrečemo (oh na primer) le, dokler hujšamo, ko dosežemo željeno pa preidemo na običajen način prerhane, smo pri jojo učinku: še več kg, kot smo jih sklestili, pridobimo nazaj.

 

Zato je prava kmbinacija način vadbe, ko telo začne kurit lastne maščobe (zmeren tek, hoja, kolesarjenje, pilates, rolkanje, plavanje ....), in zraven vaje za utrjevanje mišic (če res izgubljamo veliko kg, sicer niti ni tako zelo nujno).

 

Ko sem morala pod prisilo uvest zdravo prehrano, sem začela z malimi koraki: stopnice namesto dvigala, tudi do prijateljice v osmem nadstropju, kak dan peš iz službe (ena ura hoje), dva do tri krat na teden peš na bližnji hrib ...

Se navadiš in ko to postane način življenja, ni več nihanj v teži in ni nobene panike dva meseca pred poletjem.

 

Tako da, brusketka, vzami si čas in lepo postopoma do manj kg, pa vaje prilagodi delu telesa, ki ti dela težave (očitno noge, če sem prav razumela). In kaj potem, če boš dodatne kilograme izgubila junija namesto maja?

mamamia

 

 

 

mamamia

moj svet  

član od: 23.1.2012

sporočila: 243

12. mar 2012 8:49

Izgubljati na teži ne pomeni nujno pravilno hujšati. Zato jaz ne uporabljam tehtnice, ampak so mi mera hlače in krilo v pasu. Ker če imam malo manj kg, maščobe so pa še vedno tam, kjer so bile, kaj sem pridobila? Nič. Smao voda je odtekla iz telesa in zato smo lažje.

Joj, mamamia, kok si kruto , realna. Si mi (nam) postavila ogledalo.

Jaz se pa tako rada fokusiram na tehtnico. Tudi, če pokaže kg manj, pa če tudi na račun vode.

 

moj svet

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

12. mar 2012 8:53

ja vanja, vrjetno res.

Mamamia, že v začetku sem poudarila, da se ne gre tako za kile kot za splošno dobro oz. učvrstitev. 2 kg sta bolj okvirna oz. tisto, kar si želim na določenem predelu.

Nisem debela, sem pa premehka:D hehehehehehe

kar se tiče panike pred poletjem je tako..napisala sem da svojo težo ohranjam isto že nekaj let in zdaj ko sta šli dve gor mi je pač zoprno. Tudi če grem jutri v kopalke je vseeno, samo za svojo samozavest bi to naredila. Ker dejstvo je, da pri meni drugi ne vidijo težav, jaz tudi ne nekih velikih, ampak mi je pač zoprno da je nekaj na meni tako kot si ne želim in če lahko popravim pač bom ane:D in nebom čakala da grem gor za 5, 6 itd...ker potem bom pa res slabe volje. Drugače pa jaz že od vedno uporabljam stopnice, ker ne maram dvigal, bencin je pa ako drag, da hodim peš po opravkih, če le leahko oz. ne vlačim kakšne prtljage s sabo.

 

Je pa nekaj res. Kakor se jaz spravim nekaj narediti oz, vprašam kakšno če bi šla z mano tečt, ker mi je sami žal dovgčas pa je punca recimo  kar okrogla ane.... ne, to pa zaboga ne. Jaz sem čudna, ker paničarim za 2 kili, ona je pa revca ker nima volje in nevem kaj...

uglavnem teh for je bilo pri meni ogromno, morda tudi zato, ker je moja celotna družba v povprečju kar okrogla:D Da ne govorim o tem, da folk fehtam že kar nekaj časado danes sem bila na teku ali hoji vedno sama...Poleg tega je pa še tako, da jaz ne štejem čez 30 in tudi nihče izmed njih ne, kar pomeni, da so to mladi in zdravi ljudje.

Potem se gre pa po tablete pa obliže v lekarno..omg no...saj vem, da sama učasih hočem preveč, pa ko se v nekaj zaičim sem trmasta, ampak.....kanček moje trme marsikateremu nebi škodil. pa pustimo tukaj težave ščitnice in druge bolezni..



brusketka

Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 12. 2012 08:59

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti