Priprave na poletje

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

22. mar 2012 17:23

Teka, meni se zdi, da si ti s tekom pridobila mišice, ki so pač težje od 'špehca'. Zato ti tehtnica ne pokaže razlike, čeprav si v resnici maščobo izgubila.

tulka

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

22. mar 2012 17:32

Aja, pa še nekaj sem se spomnila, Teka - pravijo tudi, da je potrpljenje božja mast, samo revež tisti, ki se z njo maže. Saj ne, da bi kar lahkotno razmetavali s frazami, ampak če kje pride prav, je to odpravljanje izloacije....

                                                                                                                                       

Sonja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

22. mar 2012 19:17

Teka, se strinjam z Loni, poleg teže moraš kontrolirat tudi cm-je okrog zadnje plati. Glede na povedano, verjamem, da boš pozitivno presenečena.

 

Loni, če ni skrivnost, koliko pa meriš v višino? Tko za orientacijo, da vidim kje sem (sama imam 67 cm čez meter). Pri 55 kg to pomeni ITM približno 20.

OlivaB

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

23. mar 2012 7:55

Dva dni že prelagam tlakovce..... To tut šteje?!?!!

Brgita

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

23. mar 2012 8:05

Takole. Stopilo se je pol kilce. Bolje nekaj kot nič, a ne.

Glede odvečnih kil pa tako. Si delim pisarno z osebo, ki ima za gvišno 70 kil preveč. Osebo vse boli, putika, visok pritisk, itd. Požre za malico toliko kot jaz v treh dneh in verjemite mi, po par letih po 8 ur na dan, mi gredo požeruhi na jetra. Gnavi nas s tistimi svojimi kilami, pa ne more po štengah, brez da zamenja majico.

No za vikend bomo pa tako ali tako aktivni, ker gremo čistit, pa v hribe.

 

Aljo

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. mar 2012 8:30

OlivaB, sem pri 166 cm in sem na okoli 59 kg (ne vem, kje točno, ker se ne vagam, to počenja samo sestra v ambulanti, ko je mus), pa dobro vem, da bom z nič odrekanja pri hrani kmalu tam nekje pri 58 kg, ker takoj ko začnem gledati na prehrano, sem spet pod mejo. Enostavno tako z mano je, dohtarca mi je po domače povedala, da preveč migam, da bi se morala ukvarjati še s tem, da česa ne jem. Je pa res, da marsičesa sploh ne jem, ker določenih jedi ne maram (beri bolj, jih ne mara moj želodec). So bila leta, ko nisem dala praktično ničesar od sladkega v usta, zdaj z veseljem noter prinašam, če sem iskrena.

Za včeraj lahko povem, da sem 1 uro in pol bezljala po hribovju okoli Jošta, naredila cca. 600 višincev in 8 km, ter nato z veseljem pospravila dve kepici sladoleda pri Sačimu in nato še večerjo.

Edino, kar počenjam, je to, da na dneve, ko ne migam (npr. danes) sladko izpustim. Bodo pele pa testenine, ker grem jutri na Storžič (ali pa kam drugam v visokogorje) in to sama, uživancija 100 na uro. Sicer smo pa že ugotovili, da tudi na nemigajoče dneve grem s kolesom v službo in nazaj, v tretji štuk hodim po stopnicah...

In zdaj, ko pašem v malo bolj "modre", delam celo vaje, nekaj tistih pod mus (večinoma za ravnotežje) in nekaj za raztegovanje oziroma ogrevanje. Muskl fibra pa tudi že celo večnost nisem imela, ker klin se s klinom izbija, po večjem naporu je treba naslednji dan malce pomigat, da se da strupe ven. Deluje. Po svojem prvem polmaratonu vsaj tri dni nisem bila sposobna hoditi niti po ravnem, kaj šele po stopnicah...  Na lastnih napakah se učimo in verjemite mi, jaz sem jih naredila veliko. In telo si jih je zapomnilo. In zadeve so šele zdaj kolikor toliko normalne. Krvno sliko imam po letu in pol brez zdravil normalno (železo 20, hemoglobin 128, feritin imam sploh ok, to je pri meni še najbolj važno, samo volumen eritrocitov je še tam tam, ampak vedno boljši), hormoni so se pa tudi poštimali. Novim zmagam naproti, jp, to je moja deviza. In pa tista že prej omenjena slika, če bi me slučajno hotelo premamiti nazaj v začarani krog.

Pa še tole: Vrednost BMI-ja je 18.51. BMI je prenizek. Morali bi povečati telesno težo. Tako je bilo nekoč. In nikoli več.

Loni Makaroni

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

23. mar 2012 13:01

Loni najprej hvala za tko obširen odgovor!

Kar zadeva višino sva očitno na istem. Tudi sama sem se do te zime normalno gibala (beri skoraj vsak dan na Šmarno ali 8-10 km lavfat. Ob sobotah pa obvezno 1000 ali več 'višinske razlike'. Občasno plavat in savna. Sladkega razen čokolade nisem poznala, mi ni šlo. Bila sem na nekje 55 kg poleti in do 57 pozimi in počutila sem se super. Nikoli nisem gledala na krožnik, tehtala, štela kalorije. To zimo sem gibanje povsem opustila, preobremenjenost sem polnila s čipsom in sladkim. Šlo je gor za dobrih 5 kg in počutim se obupno in utrujeno, brez energije. Pa ne zaradi tega kar vidim v ogledalu. Plus kolena me bolijo. Kot vidim bom res mora nazaj migat ;)

Ok zdaj pa zadosti jamranja 

OlivaB

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. mar 2012 14:13

PS Se popravljam, sestra me vabi na belo kavo na vrh Šmarne gore Čvekalni tempo...

OlivaB, drugače pa mislim, da boš kmalu tam, kjer se ti zdi, da moraš biti, saj tebi tudi telo nekaj sporoča... Saj lansko zimo sem jaz šla +4 gor, ker so mi odsvetovali gibanje na zraku, letos sem to gladko malo ignorirala, če ne drugače, s hitro hojo, ker jaz sem po prvotni izobrazbi hodačica in to zelo vztrajna. Tečem za malo spremembe, zaenkrat sem pri 10ki, ostalo pa vse samo kombiniram.

In če rabiš kdaj družbo za na Šmarno, samo povej... Saj zdaj bo dolg dan, ker meni prej kot okoli pol petih ne znese.

Loni Makaroni

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

26. mar 2012 7:25

Kave na vrhu Šmarne še nisem probala, čajčki & miške so bili pa vedno 1a 

Sama se sicer s tem, da sem po duhu športnica žal ne morem pohvalit, se pa strašno slabo počutim, če ne migam redno. Dobro če kakšen dan zaradi gužve ni šlo, še ni bilo panike. Tole letos pa je že hud alarm.  Prejšna leta sem se polžkov kar malo izogibala, to pomlad pa bom z njimi držala 'čvekalni tempo' 

Družbe za Šmarno imarno imam sicer kar nekaj, bo pa lepo spoznat tudi kakšno kulinaričarko in malo podebatirat o 'kulinariki' ;). Zadadi dodatnega izobraževanja se večinoma moj dan konča okrog osmih, se pa kakšen vmes tudi okrog petih.

OlivaB

Tinky Binky  

član od: 10.3.2012

sporočila: 334

4. apr 2012 19:28

Danes mi je zopet odpadel TNZ, zato sem po dolgem času spet tekla. Pa mi očitno še ni bilo dovolj miganja, tako da sem šla še rolat. In sedaj sedim tule za računalnikom kot kup nesreče.......ampak prijetno utrujena. 

Zanima me, če je katera od vas že poskusila Medexov CitruSlim in, če ve kaj več povedati o tej zadevi.

Tinky Binky

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti