Priprave na poletje

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

15. mar 2012 21:02

Eko moje strategije za zaposlena dekleta: med umivanjem zob (takrat itak ne moreš kaj dosti pametnega početi) naredim nekaj plie-jev. Amaterskih seveda, ampak glavno da gluteus maximus dela. :) V službi sedim cel dan, zato si včasih privoščim tek po stopnicah namesto, da pošljem le mail (če le čas dopušča) in izkoristim odhode na WC - vsakič naredim 10 počepov. Čez dan se jih nekako nabere kar zanimivo število. Posledično več piješ, da se bolje počutiš, več hodiš na WC in delaš še več počepov ... Namesto počepov lahko v bistvu narediš karkoli - odrive z rokama od zidu za roke ali skakanje s kolebnico - brez kolebnice... . Samo da ne boste zaradi teh nasvetov hodile preveč zardele in zadihane z WC-a, da ne boste deležne kakšnih namigovanj...

Super zadeva so zapestne uteži po pol kg. Če ste že kdaj pospravljale stanovanje vsaj pol ure s temi utežkami, veste, kaj mislim.... Če dodamo še kuhanje polente (prave, ne instant v 1 minuti) in ročno gnetenje domačega kruha ste zmagale...

 

 

 

Jutica  

član od: 15.12.2011

sporočila: 36

15. mar 2012 22:17

Monika7 je napisal/a:

 Aja pa z zelenega čaja sem šla na vodo. Zdaj pa upam, da se bo vrnila teža.


Monika7

Zeleni čaj je zelo priporočljivo pit med hujšanjem.

Ne odvaja vode, vendar je zdrav (antioksidanti) in pa eno najpogostejših snovi za pomoč pri hujšanju. Vpliva na termogenezo in izgorevanje kalorij. Večina fatburnerjev vsebuje zeleni čaj (primer enega učinkovitega naravnega fatburnerja: GORILLA LABS fatburner - kot vidite je od vseh snovi največ zelenega čaja).

Zato raje zamenjajte vodo za zeleni čaj kot obratno.

Da ne bo pomote: osnova je urejena prehrana in gibanje. Če spijete 10 litrov zelenega čaja na dan ali pojeste celo škatlico fatburnerjev in sedite in veselo papate, se ne bo nikjer nič poznalo.

Veselo naprej in upam, da vam bo lepo vreme dalo še več motivacije za prijetno miganje.

 

Jutica

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

16. mar 2012 7:14

Dobro jutro:D

KIsa voda, kava....in zgodbica za lep začetek dneva:D Je enkratna, zato si želim, da jo prebere vsaka izmed vas:D

Po jogurtu in kosmičih pa tek:P...stasafrank..kaj so plie-ji? o otežeh sem pa že razmišljala, da si jih nabavim, no sedaj si jih bom:D Aja monika7, ti kar pij čaj če ti odgovarja:d jaz pijem oboje:P

Lep dan

VELIK KOZAREC KISLIH KUMARIC IN KAVA

Kadar vam se zgodi, da izgubljate kontrolo nad lastnim življenjem, kadar vam je dan s 24 urami prekratek, pomislite na velik kozarec kislih kumaric... in ne pozabite na kavo!

Profesor je stal pred svojimi študenti pred začetkom predavanja filozofije, za seboj je imel nekaj predmetov in čakal.

Ko se je predavanje pričelo je brez besed pred sebe dvignil velik prazen kozarec v katerem so bile prej kisle kumarice, ga položil na kateder in napolnil z žogicami za tenis.

Potem je vprašal študente ali je kozarec poln. Strinjali so se, da je.

Za tem je profesor vzel škatlo polno kamenčkov in jih sipal v kozarec, ki ga je rahlo pretresal. Kamenčki so se otkotrljali v prazen prostor med žogicami.

Tedaj je spet vprašal študente ali je kozarec poln. Spet so se strinjali.

Naslednja škatla, ki jo je profesor vzel, je bila polna peska. Ko ga je sipal v kozarec je pesek zapolnil še vse preostale prazne kotičke med žogicami in kamenčki.

Še enkrat je vprašal študente ali je kozarec poln. Skrušeno so odgovorili, da je.

Tedaj je profesor izpod katedra vzel dve skodelici polni kave in ju zlival v kozarec. Kava je natopila pesek. Študenti so se smejali.

»Sedaj« je rekel profesor med tem ko je smeh pojenjal, »želim da razumete, da ta kozarec predstavlja vaše življenje:

Žogice za tenis so pomembne stvari v vašem življenju: vaša družina, vaši otroci, vaše zdravje, vaša vera in stvari, ki se jim predajate. To so tiste stvari s katerimi bi vaše življenje bilo še zmeraj izpolnjeno - tudi če bi vse drugo izginilo!

Kamenčki predstavljajo druge stvari, ki so za vas pomembne: vaša služba, vaša hiša, vaš avto.

Pesek pa predstavlja ostale stvari. Tiste male stvari. Če napolnite ves kozarec s peskom v njem ni več mesta za žogice za tenis in za kamenčke.

Enako je v vašem življenju. Če porabite ves svoj čas in energijo za male stvari, nikoli ne boste imeli mesta in časa za pomembne stvari.

Skrbite za stvari, ki so ključne za vašo srečo! Igrajte se s svojimi otroci. Najdite čas in pojdite k zdravniku. Peljite partnerja na večerjo. Obnašajte se, kot da imate spet 18 let. Naučite se uživati...

Za očistiti stanovanje in za popravilo stvari bo vedno dovolj časa. Najprej poskrbite za žogice za tenis - stvari, ki so za vas resnično pomembne. Ugotovite svoje prioritete. Vse ostalo je pesek.«

Tedaj je ena od študentk dvignila roko in vprašala: "In kaj predstavlja kava?"

Profesor se je nasmejal. "Všeč mi je, da ste to vprašali!

Kavo vlivam zato, da bi vam pokazal, da brez obzira koliko mislite, da je vaše življenje polno, je v njem vedno prostor za skodelico kave s prijateljem!"

 

http://www.youtube.com/watch?v=qiiyq2xrSI0



brusketka



Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 16. 2012 07:20

Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 16. 2012 07:23

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

16. mar 2012 7:23

da se malo oglasim.

ne pijem nobene od tistih čorb - takih ali drugačnih.

da ne bo pomote, sem čez 30.

zjutraj bela kava s cukrom - dvakrat, ob 9h jogurt z žemljo, ob 11h jabolki, če je kriza še kaj  - ponavadi je.

ob 16 kosilo: brez OH z izjemo krompirja (ki se mu ne odpovem), ker sem ponavadi še lačna arašidi ali kakšno sadje

ob 18h limonada in eno sadje - če je kriza kakav.

drugače pa tečem, če se seveda da, za vikend hribi, če se da.

prehrani primerno ni prehude izgube, ampak lepo počasi se nižje pride.

mi je pa dvignilo pritisk (imam itak prenizkega) za vikend na rojstnem dnevu, ko je mamica potalala otrokom 8. let starim po tri kose torte, pred tem da so že jedli pico in junk food na mizi. Super.

 

Aljo

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

16. mar 2012 7:29

uuu aljo lepo si si oblikovala jedilnik:D Če imate za kosilo krompir, pa magar jej samo tega, če ga imaš rada. Trik iz ločevalne:P drugače pa nima veze. :P Ja saj tudi jaz delam na tem, da počasi in učinkovito:D

Ravno zadnič sem nekje brala, da se okus za hrano oblikuje v otroštvu in tudi zaradi tega sem tako odgovorila špeli100 na njeno temo. Lahko bi bilo res, recimo, da je logično.

brusketka

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

16. mar 2012 9:27

brusketka

Se mi zelo dopade,kar si napisala o profesorju in študentih.

andreja m

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

16. mar 2012 11:46

Jaz sem pa super vesela, ker so mi prav krila, kupljena lani, a letos tako moderna - pencil skirt. Brez shujševalne in velikih načrtov je torej šlo skozi .... bravo jaz.

mamamia

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

16. mar 2012 18:12

ooooo to so pa tako lepi kroji kril :D

Sam morš met pa res gištel:P Bravo mamamia:P

 

Ja anreja m, tale zgodbica je name naredila močan vtis in jo priporočam vsakemu, da si jo prebere in vsaj včasih upošteva:)



brusketka

Sporočilo je spremenil(a) brusketka dne 16. 2012 18:15

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

16. mar 2012 18:48

Brusketka, pencil skirts res pašejo veliki večini deklet. Kupiš dovolj veliko, da ti paše okrog bokov in nog, potem greš z njo h krojačici, da ti jo vzame not v pasu. Problem rešen. Zraven kratko lepo ukrojeno jakno ali jopico, prepasano, da povdariš ozek pas, vsaj 5cm visoke petke na čevljih ter zvrhan koš pozitinega atituda in greš osvajat svet.

 

http://vivasofia.files.wordpress.com/2011/08/black-lace-jacket-c2a

http://2.bp.blogspot.com/_o0BGL-VNDM8/Suhy_ixpL_I/AAAA

 

Zdaj si se ti že verjetno znebila tistih dveh odvečnih kil, a ne?

 

 

Vanja

brusketka  

član od: 11.11.2011

sporočila: 97

16. mar 2012 19:45

mislim ne gištel kot bit barbika, ampak tako... se mi zdi, da kar na vse pa tudi ne grejo...so pa krasne. OPA, NE MISLIM NIČ SLABEGA:p  Se mi zdi da gre bolj za strokturo telesa kot pa za vitkost ali kaj s tem v vezi .Resno! Ni lepšega kroja krila.

 Vanja, prva slikca je superca:D :)  Druga mi pa ni všeč:S :P  tist pas mi nekako ne gre zraven, drugače ok.

In ne...ne morš vrjet...kiham pa kiham, pa ne gre...se mi zdi da teža ostaja ista, ampak verjetno, da bom 2 kili špeha mogoče zamenjala za 2 kili mišic:P hihihihihihihihihihihi

 

brusketka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti