Santiago de compostella- kako do tja?

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

1. mar 2012 7:47

čoko, poglej na Odklopu, tam dobiš letalske karte od 222 eur naprej iz Munchna, Linza ali Gradca.

Lahko jih pokličeš, so zelo prijazni in pripravljeni pomagati, mislim, da tudi uredijo prevoz do letališča oz. svetujejo, kako čim ceneje priti do tam.

rosie

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. mar 2012 7:51

Čoko, nasmejala sem se ob tistem "moram priti iz Slovenije", saj to slej ko prej moramo vsi, če smo doma na slovenskih tleh, pustimo Vanjo ob strani, ki največkrat prihaja na domača tla. Mi smo se v Turčiji, ko resnično nihče ni znal nobenega izmed svetovnih jezikov, znašli tako, da smo na list papirja napisali, kam želimo in začeli z njim mahati naokoli, pa smo se v par minutah znašli na avtobusu, ki nas je dostavil na zaželeno lokacijo (šli smo iz Ankare v Hatušo, nepozabno vse skupaj).

Vsak začetek je težak, ampak potem pa vse zalaufa, torej samo pogumno novim zmagam naproti.

Loni Makaroni

Viva Meier  

član od: 20.12.2009

sporočila: 673

1. mar 2012 9:40

Proti potovalnim problemom (sploh takole, par kilometrov čez mejo, Kitajska je druga zgodba) pomaga, da se doma podkuješ z znanjem. Za naše sosede se da skoraj 100% izvedeti katera številka avtobusa pelje kam, iz kje od pelje, na kateri postaji se izstopi... Sploh za beneško in tržaško letališče lahko najdeš absolutno vse od urnikov, do linij. Predvsem pa mislim, da je čas da gre tisti stereotip kako Italijani pa ne znajo niti besede angleško malo v pozabo, ker pač ni resničen. Ne trdim, da so referenca za jezik, in seveda obstajajo ljudje, ki res ne znajo niti besede, a nasplošno bi rekla, po številnih izkušnjah, da zna precejšnji del speljati vsaj en vljudnostni pogovor v angleščini oz. dati neke osnovne informacije. Tist eden al koliko praviš, ki niso znali pa res niso nek reprezentativen vzorec nacije, sicer lahko rečemo, da tudi Slovenci ne znamo niti besede angleško, ker sta 2 prodajalki Špancu pred mano ceno (nekih 5 €) kar po slovensko skušali dopovedati.

Viva Meier

Margot  

član od: 12.12.2008

sporočila: 260

1. mar 2012 9:58

Če se odločiš leteti iz Trevisa, imaš do tam povezavo z vlakom iz Ljubljane. V Trevisu pa je kakih 150 metrov stran od želežniške postaje avtobusna postaja, kjer ustavlja avtobus, ki vozi do letališča. Par metrov prej pa imaš kiosk, kjer kupiš karto za avtobus. Ni tako zelo grozno. :)

Margot

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

1. mar 2012 16:51

A da bi sla pa peš (tako kot smo šli ostali navadni zemljani) ti pa ni prišlo na misel?

LP.

a

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

1. mar 2012 19:24

Super ste, ste mi zelo pomagali, tako konkretno, kot moralno

Evo, neke variante smo že našli, tako da je že več veselja.

Julijasi, peš iz SLO v Santiago? Svaka čast... No,za to pa še nisem čustveno zrela

čoko

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti