Poročno potovanje

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1685

28. feb 2012 20:30

Hotel Lone Rovinj. Prvi dizajnerski hotel v Evropi.....noro lep...poglej na www

 

Lp, Saša

Mir in dobro!

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15147

29. feb 2012 12:42

Tudi meni se zdi ideja za bon v turustični agenciji super,  ker bi dobila poseben popust, samo bo težko dobiti termin.

Jaz priporočam družinski hotel Diadora  v Zadru, vendar ni poceni. Je pa preverjeno dobra hrana in ambient. 

Drug cenejsi namig pa hotel Punta na Malem lošinju, ki ga trenutno obnavljajo in bo otvoritev pred poletjem. Po novem bo imel 4 zvezdice. Mi smo do sedaj v njem velikokrat letovali predvsem zaradi zares okusne hrane ( Aurora se ne more primerjati) in njihove prijaznosti.



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 29. 2012 12:48

matejaoz  

član od: 1.6.2010

sporočila: 329

29. feb 2012 13:14

Mogoče pa daš določeno vsoto denarja, ki si jo jima namenila, v kuverti, zraven pa kake turistične prospekte, pa seveda eno krasno čestitko. Zakaj denar in ne darilni bon? Mogoče pa mladoporočenca "ujameta" kakšno akcijo preko ponudnikov popustov (je pa možno, da jih za turistične usluge v glavni sezoni ni), ali pa najdeta ugodnejšo ponudbo pri drugem ponudniku (ne pri tistem, od katerega imata darilni bon). Takšno je moje mnenje.

Vsekakor pa toplo pozdravljam idejo, da jima ti čuvaj otročka, prijateljica in mož pa naj gresta na pravo poročno potovanje.

 

 

matejaoz

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

29. feb 2012 13:47

Samo v pomislek:

Na poročno potovanje gresta NOVOPOROČENCA tja, kamor si onadva želita (ali izmislita iti, če imata omejene finančne sposobnosti), ne na na dopust v neznano. Ker iti na morje z otrokom ni nič drugega, kot dopust.

 

 

Vanja

Schnugg  

član od: 18.3.2010

sporočila: 53

29. feb 2012 14:42

 

 

Vanja, iti z majhnim otrokom na dopust je lari fari...to ni dopust.

To je samo sprememba okolja. Preverjeno.

 

Midva pa ne bi pustila tamalega za teden ali dva pri drugih ljudeh, pa cetudi so to nam res najblizji ljudje.

Lahko bi se zmenili npr. le za porocni vikend v dvoje. Mogoce lahko podaljsan, vec ne. 

 

Za vec dni pa gre najin srcek z nama. Vedno in povsod.

Schnugg

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

29. feb 2012 14:53

Smotka si, ne obremenjuj se preveč. Verjetno že veš, koliko nameravaš namenit za poročno potovanje ali dopustovanje mlade družinice in to jim predaj v lični kuverti pa čestitko, lepe želje in take reči, ki pač sodijo zraven. Organizacijo pa prepusti njima, sem prepričana, da se bosta dobro znašla. Če se bosta odločila, da gredo v polni zasedbi, dobro, če bosta otročka pustila doma, bosta varstvo verjetno poiskala pri eni od babic in vse bo tako kot mora biti. In to je to.

 

zeta

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

29. feb 2012 14:56

Schnugg je napisal/a:

 

 

Za vec dni pa gre najin srcek z nama. Vedno in povsod.



Schnugg

 

Ne bodi preveč ponosna na tale tvoj "vedno in povsod". Se lahko zgodi, da se te bo dete oklepalo, ko bo treba odleteti iz gnezda.

 

Dopust je čas, ko ni treba misliti na službo, ko se lahko posvetiš samo boljši polovici in otroku/otrokom in se lahko sporostite.  Nikakor ni samo sprememba okolja, kar je še posebej pomembno, ko imaš otroke. In pa seveda na poročnem potovanju.

 

 

Vanja

Monika7  

član od: 22.8.2010

sporočila: 201

29. feb 2012 15:47

Pred kratkim se je moja sestrična poročila. Mi smo poročno potovanje namigovali tako, da smo vzeli velik kos kartona bele barve, gor nadevali kuverte denarja in slike od naših počitnic (glede na to da naša razširjena družine zelo rada potuje - vključno z mano - je bilo malo morje slik). Na vrh pa smo napisali: Kam pa vaju sanje vodijo?

 

Bila sta zelo navdušena, saj imata opremljeno že celo hišo in nismo želeli vsiljevati bišteka al pa talarjev, ki jima ne bi bili lepi, samo denarja v kuverti tudi nismo želeli dat in smo ga "zapakirali".

 

Kar se pa "srčka, ki se za mamino krilo driži" tiče: Kako pa potem vidva pričakujeta, da bo otrok šel s šolo na morje in na druge izlete? Ga bosta morala takrat tudi spremljat? Kot starša bi ga morala spodbujat k osamosvojitve, ne pa privezovat nase. Zato pa je toliko maminih sinčkov, kki še pri 30h živijo v "mama hotelu"...

 

Monika7

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

29. feb 2012 16:09

Monika7 je napisal/a:

Kar se pa "srčka, ki se za mamino krilo driži" tiče: Kako pa potem vidva pričakujeta, da bo otrok šel s šolo na morje in na druge izlete? Ga bosta morala takrat tudi spremljat? Kot starša bi ga morala spodbujat k osamosvojitve, ne pa privezovat nase. Zato pa je toliko maminih sinčkov, kki še pri 30h živijo v "mama hotelu"...
Monika7

Še več je pa te čase takih, ki hlepijo po bližini, sprejetosti, ČASU, ki bi ga bližnji posvetili NJIM in SAMO njim, takih, ki se ne bi počutili le kot kovčki, predmeti, objekti.

Vsak po svoje, enotnega recepta pa ni. Ravno prav v obe smeri, bi rekla. Koliko je to, pa gotovo ni enako za  vsakega otroka, niti znotraj ene družine, kjer so otroci istih staršev, kaj šele na splošno.

O tem, ali bosta na to poročno potovanje vzela otroka ali ne, pa bosta odločila starša sama.

rimljanka

barbara_s  

član od: 21.3.2008

sporočila: 50

29. feb 2012 16:09

Ah, dajte no... kaj pa vemo, koliko je star otrok. Morda se pa še doji? Jaz si ne predstavljam otroka pod enim letom pustiti za 14 dni kjerkoli (ne, niti pri mami in niti pri tašči). Tri dni ja, podaljšan vikend ja (seveda pod pogojem, da ne dojim več...) ampak 14 dni? Pa ne zaradi otroka - pri tej starosti niti ne ve čisto dobro, kaj se dogaja - ampak zaradi tistih, ki bi morali zanj skrbeti. Ker, roko na srce, za enoletnika 14 dni prevzeti celotno odgovornost ni mačji kašelj...

 

 

barbara_s

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti