Iščem službo

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. dec 2012 12:37

kvačkarica je napisal/a:

Draga Vanjatajnsek, tvoja hči je očitno imela posla z malo bolj korektnimi in poslovno ozaveščenimi firmami. Ne rečem, da sem specialist v prošnjah in tudi ne izklučujem možnosti mojega neznanja v pisanju ponudb. Ampak, tu na našem koncu ljubega Maribora, se to dogaja vsem. Če osebno nesem prošnjo, še dobim odgovor in kakšno informacijo, po pošti pa si že v naprej  zapisan za ;meglo;. Prav danes sem spet eno nesla, zelo prijazna gospa, mi je kar povedala, da jih je bilo pri prejšnjem razpisu 100. Mislim, da je skoraj enaka možnost službo danes dobiti, kot sedmico na lotu. Ko pa vidijo, da si šele kak mesec na zavodu, toliko, da ne vprašajo zakaj tratiš njihov čas. Sicer ne obupam, mislim pa, da je še kdo podobnega mnenja kot jaz, pa lp.



kvačkarica

 

Mi smo z mariborskega konca. Sin je, brez vsakršnih zvez, dobil službo za nedoločen čas v enem zasebnem podjetju, kjer je prej delal eno leto za določen čas in prej tri mesece poskusno. Ima končano gumnazijo, pustil je študij in šel delat nekaj, kar ga je od nekdaj veselilo. Dve leti so trajale zaposlitve za po tri ali šest mesecev za določen čas, potem pri drugem delodajalcu eno leto za določen čas, potem pa so ga zaposlili za nedoločen čas (in takšne pogodbe ima večina v doo, kjer dela). Vse si je uredil sam, nikogar nismo klicali ali mi starši kaj urejali.

Zna pa biti zgodba - glede zvez - drugačna pri zaposlovanjih v državnih ustanovah, zavodih, agencijah, javnih podjetjih. Zasebnik kot lastnik doo ali dd bo namreč zaposlil samo tistega, za katerega ve, da dobro dela in bo od tega on kot lastnik imel korist, ne glede na "pedigre" zaposlenega, drugod se pa da kaj "zamešetarit". Vsekakor pa to ni praksa prav povsod.

In da je v Mb težje najti službo kot v Lj, tudi vemo. Navsezadnje je tudi razlika v številu podjetij, ustanov, zavodov, agencij in podobnih služb, pa tudi tujci imajo veliko več ponudbe v Lj kot drugod.

 

A upanje umira zadnje.

mamamia

diana65  

član od: 24.5.2011

sporočila: 22

20. dec 2012 13:17

Pozdravljene, 

tudi moj sin je dobil službo pri zasebnem podjetju za nedoločen čas. Prej je delal eno leto za določen čas, ko pa je dobil novo pogodbo, pa je bila ta za nedoločen čas.Res je, da dela za našo firmo v tujini, vendar se ne pritožuje, pravi, delam dosti, ampak sem tudi temu primerno plačan.

Jaz delam v JJ, ampak s srednjo šolo, tako, da je plača temu primerna, vsekakor pa ni 5000€, ampak dokler bo taka in dokler imam službo sem zadovoljna.

Me pa bolj skrbi za naše otroke, mislim, da še v pravi krizi niti blizu nismo, le kako bo čez par let bomo videli.

A upanje umira zadnje, tako kot pravi mamamia ( mimogrede, tudi jaz sem iz mariborskega konca ).

 

diana65

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

20. dec 2012 13:55

( mimogrede, tudi jaz sem iz mariborskega konca )

 

"Tisti z v'lkim srcem

polnim smeha in sonca

tisti malo premaknjeni

tisti so s totega konca ...!

  

mamamia

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

20. dec 2012 21:36

Tudi moj dragi je danes dobil pogodbo za nedoločen čas po dveh pogodbah za 6 mesecev sicer je službo dobil po vezah, ampak na čisto pošten način - podjetje, kjer je bil prej zaposlen, je šlo v stečaj. Čez nekaj mesecev in po nekaj drugih službah ga je poklical bivši direktor proizvodnje in ga povabil v drugo podjetje. Pač zato, ker je bil dober delavec.

Opažam pa (pa ne samo tu na forumu), da moški lažje najdejo zaposlitev.

JJ

kvačkarica  

član od: 30.6.2012

sporočila: 537

21. dec 2012 6:38

Čestitam, JanisJoplin!  Dobili ste enkratno božično darilo. Božiček še prihaja, morda pa ima za mene v  vreči kako kuverto z prostim delovnim mestom. Danes je pač tak, žal je treba uporabiti vso znanje in iznajdljivost pri iskanju službe. Tudi jaz se poslužujem, vseh metod, kar mi padejo na pamet, pa ni vrag, da ena ne bo prava.

kvačkarica

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

21. dec 2012 9:14

kvačkarica je napisal/a:

Čestitam, JanisJoplin!  Dobili ste enkratno božično darilo. Božiček še prihaja, morda pa ima za mene v  vreči kako kuverto z prostim delovnim mestom. Danes je pač tak, žal je treba uporabiti vso znanje in iznajdljivost pri iskanju službe. Tudi jaz se poslužujem, vseh metod, kar mi padejo na pamet, pa ni vrag, da ena ne bo prava.



kvačkarica

 

Kvačkarica, sva na istem. Upanje umre zadnje

JJ

Aljo  

član od: 19.10.2005

sporočila: 90

21. dec 2012 9:49

Glede prošenj in odgovorov:

Pri nas smo zadnjič zaposlovali 2009, pa vsak mesec dobimo kakšno prošnjo in klic itd. ampak kaj naj z njimi, saj jim potem šef odgovori, da ne bo nič.

Pa da ne bi o tem, kaj vse ljudje naložijo: da so bili na takih in drugačnih taborih, pa da znajo angleško ??!!

Smo specifična ustanova, kjer naj bi bilo tistim, ki se prijavljajo točno jasno, kaj se pri nas dela. Pa menda odpreš stran od podjetja - predenj pošlješ prošnjo -, kjer je jasno, kaj naj bi znal. Npr. pri nas vsaj štiri tuje jezike, in sem hrvaščina ne šteje, pa napišejo, da znajo slovensko, hrvaško, srbsko in angleško. Ali pa napišejo v prošnjo: Rojen sem v Titovem mestu ali pa Osrečilo me je rojstvo mojega sina????   Pa se prijavi folk z magisterijem (kdo jim ga je dal) - še ta starim, ne s to novo radostjo - s 15 slovničnimi napakami - npr. s magisterijem - bi jim najraje z rdečo popravila in poslala.

Imam pa opraviti tudi s pripravniki (iz drugih sorodnih ustanov) - o mati mila. Ko je treba pokazati vse tisto znanje, za katero lažejo v prošnji, smo pa bosi. Pri tem pa silna arogantnost in samozavest, ki ob neznanju kar ne izgine.

Aja, pa še to: mama kliče, če imamo kakšno službo za njenega sina????

Da ne bo pomote, sem tudi jaz iskala službo in jo dobila - brez vez, brez poznanstev.  

 

 

 

Aljo

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

21. dec 2012 9:56

Aljo, saj ti popolnoma verjamem. Človeška neumnost pač ne pozna meja. Glede slovničnih napak sem pa tudi jaz zelo natančna in se zlahka postavim v tovojo kožo, ko te zasrbijo prsti. Sem se pa tudi malo nasmejala

JJ

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

21. dec 2012 15:48

Samo kratka informacija za xxxyy - v tistem delu javnega sektorja, kjer si jaz služim denar, je "čakalna doba" na pogodbo za nedoločen čas tam nekje med 10 in 15 leti, za ene še malo več, za ene malo manj, s tem, da si moraš financiranje za svoje delo tako ali tako zagotavljati sam na javnih razpisih, domačih ali tujih, tvoja stvar, ampak če ne pripelješ v hišo novcev, pač ne hodiš tja v službo. Plače so po kolektivni pogodbi za javni sektor, s tem, da večine dodatkov ni. Tako da moraš že kar daleč prilezti in odpikati kakšen postdok v tujini za leto ali dve, da pririneš do 1300 €. Tako da, konec koncev, jaz resnično ne vem, o kom govoriš, pa se mi zdi, da ti tudi ne. Vem pa tudi, kako se služi denar v gospodarstvu, tako da se mi prenekatere zahteve sindikatov zdijo kot sanje malega Janezka, ki ne ve prav, o čem govori. je pa fajn, ko je tako glasen in ga vsi gledajo. 

Sonja

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

21. dec 2012 17:25

js tut...:D

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti